Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra els 10 anys de l’Escola Bressol de Can Borell, la més nova de les tres municipals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/01/2017 02:05:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo escoles bressol municipalsBlanes celebra els 10 anys de l’Escola Bressol de Can Borell, la més nova de les tres municipals

Avui al migdia s’ha fet un acte commemoratiu que ha inclòs la visita a una mostra que recull fotogràficament aquesta dècada d’història, i les properes setmanes hi haurà noves activitats

Aquest migdia han començat les activitats que durant aquestes setmanes s’han organitzat per commemorar els 10 primers anys de vida de l’Escola Bressol municipal de Can Borell. Es tracta de la més nova de les tres que hi ha a Blanes, i actualment compta amb 49 alumnes de 0 a 3 anys del total de 50 places que s’hi ofereixen.


Equip de l'Escola Bressol de Can Borell, regidors i regidores
i Tècnica Educació Ajuntament de Blanes
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Educació, Albert Sanz, han encapçalat l’acte institucional que ha tingut lloc a les mateixes instal·lacions. També els han acompanyat la directora de l’Escola Bressol, Sílvia Raig; l’equip d’educadores que hi treballen; pares i mares, familiars i alumnes; així com regidors i regidores de l’Ajuntament.

Després dels parlaments que han encetat la jornada, la vetllada ha continuat sempre amb un caire marcadament festiu, comptant amb la participació d’un mag que ha anat interactuant amb tothom. Després, ha ofert a tota la concurrència un espectacle de màgia que ha fet les delícies de grans i petits, a l’hora que es podia visitar una exposició fotogràfica que recull en imatges aquesta primera dècada d’història viscuda, una entranyable mirada enrere que permet seguir encarant el futur amb la il·lusió del primer dia.

Una illa urbana educativa, amb l’escola bressol, una escola i un institut

La creixent demanda de places escolars per a nens i nenes de 0 a 3 anys d’edat va impulsar l’Ajuntament de Blanes fa 12 anys a projectar i tirar endavant una nova Escola Bressol Municipal. Llavors el municipi en comptava amb dues: als barris de La Plantera i Ca la Guidó. L’objectiu, doncs, va ser donar resposta a aquesta necessitat educativa i complementar justament les dues ja existents.


Parlament alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez
Es va triar el barri de Can Borell, situat també fora del centre del municipi, a causa que era una zona on s’havia experimentat un fort increment demogràfic i, per tant, hi havia una major necessitat de places de 0 a 3 anys. La ubicació no va ser casual, ja que estaria situada en una zona d’equipaments escolars compartint una illa urbanística amb l’Escola Pinya de Rosa –d’ensenyament infantil i primària- i l’Institut de Secundària S’Agulla.


Parlament Albert Sanz, regidor d'Educació
D’aquesta manera, al emplaçar la nova Escola Bressol municipal en aquesta illa, un infant podria cursar totes les etapes educatives obligatòries o no en uns espais molt propers. L’any 2005 es va destinar una dotació pressupostària per a la construcció del nou centre, amb la previsió que l’obra estigués enllestida coincidint amb el curs 2006-2007.

Valor afegit en l’atenció del primer cicle d’educació infantil

Actualment funcionen tres línies educatives a l’Escola Bressol de Can Borell: una aula infantil 1, una aula mixta infantil 1-infantil 2, i un aula d’infantil 2. Des de l’Ajuntament de Blanes s’aposta per a l’educació pels més petits, i per això es dóna molta importància en l’actuació en diversos àmbits des de l’escola. La proposta didàctica de l’Escola Bressol de Mas Borell incideix especialment en diversos àmbits.


Un d’ells és la necessitat d’afavorir els aprenentatges més propers i més significatius per als infants. La metodologia de l’escola es basa en les aules temàtiques, espais concrets que s’estructuren en funció dels continguts, i amb un material específic. També es celebren les festes i tradicions catalanes més arrelades a la terra i a la cultura popular.

En aquest darrer sentit, es promou el treball de les tradicions populars catalanes, ja que són un recurs inesgotable per aprofundir en continguts educatius que complementen la relació dels nens i nenes amb el seu entorn. Un altre objectiu és que sigui una escola oberta a tothom, on es dóna importància a la participació de tot el què l’envolta: entitats culturals, socials, altres escoles bressol, centres educatius, etc.

Polítiques d’atenció a la infància amb serveis complementaris

Al marge de l’escola com a servei educatiu, com a administració també s’aposta per polítiques d’atenció a la infància i a les seves famílies. Per això, al llarg d’aquests primers 10 anys s’han posat en funcionament diversos serveis complementaris, destacant-ne dos amb funcions molt determinades: l’Espai Familiar i l’Espai Nadó


Equip treballadores Escola Bressol Can Borell
L’Espai Familiar és un complement socioeducatiu que ofereix un entorn de relació entre pares, mares i llurs fills, adreçat a famílies amb infants de 0 a 3 anys. Es tracta que les famílies puguin intercanviar experiències, contrastar opinions, contrastar informacions i, fins i tot expressar neguits que puguin tenir sobre l’educació de llurs fills.

Per la seva banda l’Espai Nadó està adreçat a pares i mares primerencs, per oferir-los recursos i eines que els pugin ajudar a exercir les seves funcions parentals, lliures de dubtes i angoixes. En aquest cas, està pensat perquè hi participin famílies amb nens i nenes que tinguin fins a 12 mesos d’edat. Val a dir que en tots dos casos, les activitats estan dinamitzades per les educadores de l’Escola Bressol.

Calendari activitats commemoratives 10è aniversari de l’escola

Després de l’acte festiu que ha tingut lloc avui dissabte, la commemoració dels 10 primers anys de l’Escola Bressol de Can Borell continuarà amb noves activitats programades durant els següents mesos. La més propera tindrà lloc el dimarts 4 d’abril, amb la xerrada que es presenta sota el títol Els límits: quan, com i perquè els necessiten els infants. Anirà a càrrec de Maria Gómez, psicòloga i logopeda, començarà a les 6 de la tarda i es farà a la mateixa escola.


Exposició fotogràfica 10 anys Escola Bressol Can Borell
Les dues següents activitats també s’allotjaran a l’Escola Bressol Municipal de Can Borell. El dijous 20 d’abril es farà la sessió de contacontes A la capsa de la primavera, amb Sílvia Serra. L’activitat l’organitza l’AMPA de l’EBM Can Borell, tindrà lloc a partir de 2/4 de 6 de la tarda. D’altra banda, el dimecres 10 de maig a les 6 de la tarda es farà la xerrada Alimentació saludable en infants amb la dietista Georgina Méndez.


Espectacle de màgia
Per últim, des del 24 d’abril i fins el 12 de maig la Biblioteca Comarcal de Blanes allotjarà l’exposició fotogràfica que durant tots aquests dies s’haurà pogut visitar a les instal·lacions de l’escola. Es tracta de la mostra fotogràfica que recull els 10 anys d’història de l’Escola Bressol de Can Borell.Data de realització: 04/01/2017 | Data de la darrera actualització: 04/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300