Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta els actes del Dia Mundial del Parkinson amb una Gala Benèfica de Dansa al Teatre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/02/2017 11:04:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes enceta els actes del Dia Mundial del Parkinson amb una Gala Benèfica de Dansa al Teatre

L’espectacle es va fer dissabte, i van participar-hi sis escoles de Blanes i rodalies. Durant les properes setmanes s’han organitzat diverses activitats que culminaran amb un dinar de germanor

Ja fa 12 anys que l’Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme (ACAP Blanes) treballa des del territori per donar suport a les famílies i afectats per aquesta malaltia. Amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, que es commemorarà l’11 d’abril, la seva feina es fa encara més visible organitzant diverses activitat per continuar en la seva tasca de difusió i suport.


Membres de les Escoles de Dansa, representants de les mateixes,
la presidenta i membres de la junta d'ACAP Blanes, i l'alcalde, Miquel Lupiáñez
En aquesta ocasió, per segon any consecutiu el punt de partida ha estat una Gala Benèfica de Dansa que es va allotjar la tarda d’aquest passat dissabte 1 d’abril al Teatre de Blanes. Es va encarregar d’organitzar-ho l’Escola de Dansa Daina, que també ho va fer en la passada edició del 2016.

A banda dels ballarins i ballarines d’aquest centre, també van participar en l’espectacle les escoles de dansa Míriam Beltran i Esclat, l’Associació de Dansa Elancé, l’Escola EMID, i l’Escola de Dansa Alira. Les tres primeres són de Blanes, mentre que les dues altres restants són de Palafolls i Lloret, respectivament.

Gala Benèfica de Dansa i Taula Informativa

Abans que comencés l’espectacle la presidenta d’ACAP Blanes, Antònia Escalé, va agrair la solidaritat de tots i totes els qui havien fet possible que la gala fos un èxit, així com la col·laboració desinteressada mostrada per segon any consecutiu. També va acostar-se al Teatre per donar suport a l’entitat blanenca l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que va agrair al nombrós i jove cos de dansa que va omplir d’il·lusió tot l’escenari la seva contribució.


Antònia Escalé i les representants de les Escoles de Dansa participants
La presidenta de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme també va recordar que, a banda del públic que omplia el recinte, s’agraïen molt les contribucions dels qui ho van fer a través de la fila zero. Igualment, va demanar que pugessin dalt l’escenari a les representants de les cinc escoles de dansa per agrair-los personalment la seva participació.


Al llarg de la vetllada, el nombrós públic que omplia el Teatre de Blanes va poder gaudir d’una cinquantena de números de dansa que van repassar una bona mostra de gairebé tots els estils: rock, hip hop, jazz, rock, dansa contemporània i clàssica, etc. Els nois i noies que van anar succeint-se dalt l’escenari van contribuir a què els entregats espectadors passessin una estona molt entretinguda gràcies al seu bon fer.


Inicialment estava previst que flanquegés l’entrada al recinte teatral una Taula Informativa amb informació i díptics d’ACAP Blanes. La pluja que queia a primera hora de la tarda, però, va impedir que això fos possible, de manera que es va optar per ajornar l’activitat per a una altra ocasió més propícia.

Activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial del Parkinson

Durant les properes setmanes s’han programat diverses activitats que s’emmarquen dins el programa commemoratiu del Dia Mundial del Parkinson. Així, la setmana del 10 al 16 d’abril es faran Jornades de Portes Obertes al local d’ACAP Blanes, a l’avinguda Joan Carles I número 1, per informar tant sobre la malaltia com de les activitats i serveis que ofereix l’entitat. L’horari per visitar les instal·lacions serà de 10 a 12 h del matí.


Després de Setmana Santa, el divendres 21 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda, s’ha programat una xerrada a l’auditori del Centre Catòlic sobre els Tractaments Farmacològics i No Farmacològics del Parkinson. Anirà a càrrec de les reconegudes neuròlogues Berta Solana i Anna Cots, i de l’infermera Mireia Montserrat, especialitades en Parkinson als Hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona.


El dissabte 29 d’abril s’instal·larà una Taula Informativa a la Plaça de l’Església de Lloret de Mar des de les 10 del matí i fins les 2 del migdia on també es farà difusió de serveis i recollida de donacions voluntàries. Per últim, el 5 de maig es tancarà el cicle commemoratiu del Dia Mundial del Parkinson amb un Dinar de Germanor que servirà com a cloenda. Més informació: http://www.parkinsonblanes.org/Data de realització: | Data de la darrera actualització: 04/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300