Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Mesures perquè l’oci nocturn d’Els Pins continuï sota control i sense causar aldarulls


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/05/2017 11:39:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Mesures perquè l’oci nocturn d’Els Pins continuï sota control i sense causar aldarulls

L’alcalde, grups polítics i el cap de la Policia Local s’han reunit amb els representants del local en actiu per tractar la tornada als horaris habituals, un cop esgotat el termini del decret

Coincidint amb l’inici del mes d’abril, el Decret d’Alcaldia que feia avançar dues hores l’horari de tancament de quatre locals d’oci nocturn de la zona d’Els Pins de Blanes ha arribat al seu termini. Per això, el vespre d’aquest passat dimarts es va fer una reunió a l’Ajuntament de Blanes encapçalada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, on també van participar-hi la regidora de Policia i Seguretat, Pepa Celaya, membres de l’equip de govern, representants dels grups polítics municipals i el cap de la Policia Local, Joan Garcia.

De fet, aquestes trobades s’han realitzat un cop per setmana des del passat mes de gener, quan va entrar en vigor el Decret d’Alcaldia que establia que enlloc de tancar a les 6 de la matinada ho havien de fer a les 4. La diferència respecte totes les reunions setmanals mantingudes fins ara és que la d’ahir va comptar amb la participació dels responsables de la Discoteca Arena, l’únic dels quatre locals afectats pel decret que està actiu els caps de setmana.


Els altres tres estan tancats: Kyaneos, Elephant i Cotton Live. Els dos primers per inactivitat, i el tercer per una sanció administrativa. El Decret d’Alcaldia va ser una mesura temporal de tres mesos recolzada i consensuada per totes les forces polítiques, les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera, Policia Local, Mossos d’Esquadra i la Generalitat de Catalunya per solucionar una problemàtica que ha viscut moments de diferents intensitats des del 2011.

Diverses mesures perquè la zona d’oci nocturn continuï sense aldarulls

Durant la reunió mantinguda ahir es van concretar tota una sèrie de mesures amb l’objectiu comú que la millora que registrada aquests darrers mesos en la zona d’oci nocturn d’Els Pins continuï mantenint-se. Una d’elles és augmentar el nombre de controladors de què ja disposava el local en el perímetre extern, al carrer, ja que és aquí on es registren els aldarulls que provoquen les queixes dels veïns i on s’incompleix l’establert a l’Ordenança de Civisme i Convivència.


Els controladors actuaran com a mitjancers per facilitar que la situació no derivi en conflictes i informaran als clients que no poden fer soroll al carrer, un extrem que es reforçarà amb la instal·lació de cartells que demanin silenci i respecte pel descans dels veïns. Des de la discoteca s’ha demanat que els controladors, que actuarien com una mena d’agents cívics, tinguin el suport de la Policia Local de Blanes i tinguin línia directa en cas que hi hagi una situació extrema.

En aquest mateix sentit, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha demanat als responsables del local d’oci nocturn que controlin més el dret d’admissió, filtrant aquell tipus de clients que potencialment poden provocar situacions greus. La discoteca Arena també s’ha compromès a tornar a posar en marxa el servei d’autobús que acompanya als joves fins a l’estació de tren quan arriba l’hora de tancar, una mesura que sempre s’ha valorat de manera molt positiva, ja que serveix per dissuadir que el trajecte de tornada sigui un rosari de comportaments incívics com el trencament de retrovisors i actes entre la bretolada i el vandalisme.


S’estudiarà la possibilitat d’apujar els preus d’entrada, i s’evitarà l’allau de joves clients que deixen sortir al carrer a les 2 de la matinada mitjançant un tampó reactiu. Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Blanes hi ha el compromís de negociar amb RENFE diverses mesures, i es parlarà amb els hotelers de la zona perquè participin activament i recolzin la voluntat comuna de continuar amb una zona d’oci nocturn pacificada després d’aquestes tres mesos d’aplicació del decret.

Tanmateix, es demanarà una de les accions que, especialment des dels cossos de seguretat, s’havia demanat reiteradament. Es tracta de tancar en horari nocturn el caixer automàtic d’una coneguda entitat financera d’aquesta zona que alguns joves utilitzen per refugiar-s’hi i consumir substàncies estupefaents, i on s’ha hagut d’intervenir en nombroses ocasions.

Valoració positiva del resultat del decret de l’horari de tancament

L’objectiu que es perseguia amb l’aplicació del Decret d’Alcaldia del passat mes de gener es considera plenament aconseguit. El gran volum de joves potencialment problemàtics que arribaven a Blanes procedents majoritàriament des de poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb l’anomenat Tren del Botellón, ja no arriben fins aquí. En canvi, sí que han derivat les seves preferències envers els locals d’altres poblacions costaneres.


Són joves que, més enllà de cercar passar una nit de festa, protagonitzen actituds incíviques i aldarulls al carrer. Alhora, provoquen que s’hi afegeixi gent que compta amb un llarg historial delictiu, amb la conseqüent perillositat que això comporta en seguretat ciutadana. En la darrera Mesa Operativa celebrada per la Policia Local i Mossos d’Esquadra s’ha destacat que durant aquests tres mesos els petits delictes i robatoris han baixat en picat, així com les actes aixecades.


I és que l’evolució dels darrers anys en aquesta darrera matèria no pronosticava res de bo atenent a les xifres registrades per la Policia Local pel que fa a actes per incompliment de l’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana :

Infraccions Ordenança Civisme i Convivència2013201420152016
Orinar al carrer
61
64
54
90
Pertorbar el descans dels veïns
157
170
190
216
Consum de begudes alcohòliques al carrer
108
192
290
514
Venda ambulant sense autorització
23
20
9
7
Llançament d’objectes a la via pública
36
19
18
22
Total
385
465
561
849
Data de realització: 04/05/2017 | Data de la darrera actualització: 04/05/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300