Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Recta final de les Jornades Solidàries pels refugiats amb l’acte central a la platja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/08/2017 08:31:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGORecta final de les Jornades Solidàries pels refugiats amb l’acte central a la platja

Entitats i particulars han sostingut les lletres que formaven la frase reivindicativa “Obrim Fronteres ?” sobre la platja després d’una intensa jornada que ha inclòs una caminada pouplar i un pati de tallers

Al llarg d’aquest dissabte Blanes està vivint la recta final dels actes organitzats amb motiu de les Jornades Solidàries per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que estan patint milers de persones refugiades. El cicle es va encetar el passat 2 d’abril i finalitzarà aquest proper diumenge, el dia 9.

Lema de les Jornades Solidàries: Obrim Fronteres ?

La platja del centre de la vila ha estat l’escenari on s’ha allotjat avui al vespre l’acte central de les jornades, que ha aplegat un gran nombre de persones de totes les edats. Abans, la platja on havia de tenir lloc la mobilització ja presentava un aspecte desolador.


Acte Central a la platja de Blanes
Es tractava de fer una simulació de la realitat que es pateix allà on arriben les embarcacions dels refugiats., amb roba, maletes, bosses i estris personals disseminats sobre la sorra, arran de mar. Els objectes i algunes bosses i maletes estaven tenyides de groc, el color que caracteritza l’entitat que l’any passat ja va protagonitzar aquesta campanya per sensibilitzar sobre la situació dels refugiats: l’Assemblea Nacional Catalana.


Lema de les jornades: "Obrim Fronteres ?" - Fotografia: Aitor Roger
Representants de diverses entitats, col·lectius i totes les persones que s’hi han volgut adherir s’han desplaçat fins la platja per formar sobre la sorra, amb lletres fetes amb fulloles, la frase que des de l’inici de les jornades és el seu leitmotiv, el seu slògan: Obrim Fronteres ?. Per últim, s’ha fet la lectura del manifest de les jornades i s’ha tornat a escoltar la cançó que les va inaugurar: Benvingut, d’Àlex Pérez.


Després, l’activitat estava previst que es desplacés a la Plaça dels Països Catalans, on hi haurà un Sopar Popular seguit per una sessió de concerts amb els grups Ojo de Buen Cubero, Rereguarda i Teoria del Qua, i finalment la música de PD Nanfu & Salasxic.

Caminada Popular Matinal i Pati de Tallers

La intensa jornada d’avui dissabte s’ha encetat a primera hora, amb l’organització d’una Caminada Popular que ha sortit a les 10 del matí des del Passeig de Mar. Amb una inscripció a preu popular, 4 euros, la marxa ha fet una ruta pels parcs urbans de Blanes, amb un recorregut de 5 km apta perquè la pogués cobrir gent amb tots els nivells de preparació.


Caminada Popular amb recorregut pels parcs urbans
Finalment, a la tarda el Passeig e Dintre ha allotjat un Pati de Tallers amenitzats per monitors de diverses entitats. Entre elles s’hi comptaven l’AEIG Pinya de Rosa, Esbart Joaquim Ruyra, Colla Gegantera, Associació de Country, Stop Mare Mortum, Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa. Igualment, també ha participat l’entitat que ha encapçalat l’organització del cicle, Acció Solidària Mediterrània.

Darreres activitats de les Jornades Solidàries

Aquest diumenge, 9 d’abril, finalitzaran les Jornades Solidàries a favor de l’acollida de les persones refugiades amb les tres darreres cites que emplaçaran als participants en dos escenaris diferents. Com a punt de partida, a les 10 del matí començarà un Torneig de Futbol.


Pati de Tallers al Passeig de Dintre
L’activitat esportiva s’emmarca dins el projecte integrador que impulsa l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Es tracta d’En Joc, que s’està fent arreu dels barris del municipi per segon any consecutiu. En aquest cas, el Torneig de Futbol s’allotjarà a la pista esportiva de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire.


Per últim, les dues darreres activitats s’allotjaran al Centre Catòlic. A les 7 de la tarda el grup de teatre Ralek, del Casal Jove Morralla, oferirà la seva representació titulada Bosses de Plàstic, que tracta sobre les condicions inhumanes que han de viure les persones refugiades en la seva recerca d’un món millor. Un cop acabada la sessió teatral, tindrà lloc l’acte de clausura de les Jornades Solidàries.Data de realització: 04/08/2017 | Data de la darrera actualització: 04/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300