Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més activitats a la 5a Campanya de Promoció de Productes de Pastisseria de Setmana Santa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/09/2017 02:29:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMPANYA PROMOCIO SETMANA SANTAMés activitats a la 5a Campanya de Promoció de Productes de Pastisseria de Setmana Santa

La campanya adreçada al públic familiar continua amb l’objectiu de posar en valor les creacions artesanes més representatives a l’hora que es fa difusió dels actes d’aquestes vacances que ja han portat els primers visitants

La tradicional benedicció de palmes, palmons i fulls de llorer que s’ha fet avui al migdia ha significat l’inici del cicle de Setmana Santa, que a Blanes s’allargarà del 9 al 18 d’abril, quan se celebra l’Aplec del Vilar. Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes impulsa una campanya de promoció coincidint amb l’inici d’aquest cicle, adreçada principalment al públic familiar.


Una família amb els tradicionals palmons admira les mones
d'una pastisseria de Blanes
El principal objectiu és donar a conèixer i valoritzar els productes artesanals que es confeccionen a les fleques i pastisseries amb motiu de Setmana Santa. La principal novetat d’enguany és la incorporació d’una nova activitat organitzada ex professo amb motiu d’aquesta campanya, per donar un al·licient afegit tant a blanencs com visitants que seran a la vila durant aquests dies.


Platja de Blanes, diumenge al matí
Aquest cap de setmana, presidit pel bon temps i unes temperatures agradables que convidaven a passejar i a passar una estona a la platja ja han estat força les persones que s’han acostat a Blanes per començar a gaudir les vacances de Setmana Santa. Una prova apreciable han estat els centenars de persones que s’hi ha pogut veure, tant dissabte com avui diumenge.

Promoció a través de 8.000 fulletons en català, castellà i anglès

Enguany s’han editat 8.000 díptics que s’han repartit aquests darrers dies als centres escolars, ja que els nens i nenes són els principals destinataris dels tortells i mones. Els fulletons informatius, identificats amb tres característics Ous de Pasqua, també s’han distribuït a les Oficines de Turisme, empreses d’allotjament turístic, equipaments i dependències municipals, i emplaçaments d’interès.


Estan editats en tres idiomes: català, castellà i anglès, i una part destacada és el llistat del gran nombre d’activitats que es fan al municipi amb motiu d’aquest cicle festiu. D’altra banda, s’han recollit els 28 establiments de fleques i/o pastisseries que hi ha actualment repartits arreu de Blanes, que pertanyen a les 15 empreses d’aquest ram que hi ha en el municipi.

Aquesta campanya es va posar en marxa fa cinc anys, després de les reiterades peticions que es rebien a les Oficines de Turisme de Blanes per part dels visitants interessant-se per comprar els típics productes de pastisseria que caracteritzen la Setmana Santa. Per això, al díptic s’hi inclouen els seus principals articles durant aquests dies, com són els bunyols, els tortells, les mones i els ous de pasqua.

Activitats dirigides al Turisme Familiar

L’Ajuntament de Blanes espera repetir l’èxit que en anteriors edicions ja ha suposat l’organització de diverses activitats complementàries relacionades amb el món de la pastisseria i la Setmana Santa, amb l’objectiu de donar un major atractiu a la campanya. L’eix més destacat són tres tallers dirigits al públic infantil i familiar que s’allotjaran en sengles carpes instal·lades al Passeig de Mar.


Passeig de Mar, diumenge al matí
Els nens i nenes podran escollir entre confeccionar-se el seu propi vestit de manaia i màscares de conills de pasqua; muntar la pròpia mona a gust del consumidor; i pintar un particular ou de pasqua que més agradi al seu petit creador. Els tallers s’han programat durant dos dies: el 14 i 15 d’abril, de 10’30 a 13’30 h, i són gratuïts. Per participar-hi només cal inscriure’s a les mateixes carpes on s’ubiquen.

Ara bé, la novetat d’enguany és l’Espectacle Musical Familiar que tindrà lloc el dissabte dia 15 a les sis de la tarda a la Plaça d’Espanya. Un altre dels al·licients amb què comptarà la canalla durant aquests dies serà el Parc Infantil amb jocs i castells inflables que estaran en marxa del 13 al 16 d’abril. L’horari de funcionament serà durant tot el dia, a partir de 2/4 d’11 del matí, i el estarà instal·lat al Passeig Cortils i Vieta, molt a prop d’on estaran les carpes dels tallers.

Actes Tradicionals de Setmana Santa

Després de la benedicció de palmes i palmons d’aquest diumenge dia 9, els actes més tradicionals i populars, lligats a la tradició de la Setmana Santa, tindran lloc el dijous dia 13 a partir de les 5 de la tarda, amb la desfilada del grup de Manaies de la Legió V, que inclourà el relleu del capità. L’endemà divendres a les 12 del migdia la secció dels més petits, els Manaies Iuniores, desfilarà pel centre e la vila, incloent al seu temps el seu propi relleu del capità.


Pastisseries de Blanes
El mateix divendres a 2/4 de 10 de la nit hi haurà l’Anunci de la Processó que tornaran a protagonitzar els Manaies de Blanes, seguit per la Processó Penitencial del Sant Crist, que surt des de la Plaça de l’Església. Un dels moments més emotius és quan el portant de la Santa Creu –un dels quatre passos de què consta la processó- la carrega a pes per dur-la durant tot el recorregut i, posteriorment, la torna a descarregar a l’altar.

El diumenge 27 de març es farà la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel, que començarà a ¾ de 12 del migdia amb la sortida de les dues imatges, novament des de l’Església Santa Maria, des d’on emprendran camins diferents fins que es retrobin a la Plaça dels Dies Feiners. Serà aquí on s’interpretarà el Cant de l’Àngel i, tot seguit, es retornarà en processó a la parròquia.


El cicle de la Setmana Santa compta a Blanes amb una festa afegida, ja que finalitza el dimarts de Pasqua amb l’Aplec de la Mare de Déu del Vilar. La celebració, que enguany s’emplaça el dia 18, s’acull al Santuari del Vilar i constitueix una tradició molt arrelada al municipi al ser una jornada festiva aquí, i en canvi laborable a la resta de Catalunya. Com a acte religiós destacat, l’aplec inclou una missa a 2/4 d’1 del migdia, així com una audició de sardanes a la tarda.Data de realització: 04/09/2017 | Data de la darrera actualització: 04/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300