Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els treballs de reparació de l’esvoranc del Passeig de S’Abanell de Blanes estaran enllestits al maig


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/12/2017 12:03:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els treballs de reparació de l’esvoranc del Passeig de S’Abanell de Blanes estaran enllestits al maig

Aquesta setmana s’ha fet una visita tècnica amb la Generalitat al lloc que es va enfonsar a mitjans de febrer, quan una màquina netejadora estava treballant-hi després d’un temporal

Les previsions apunten que les obres de reparació de l’esvoranc del tram final del Passeig de S’Abanell de Blanes podrien estar enllestides el proper mes de maig, si no hi ha cap canvi. Així ho han avançat els tècnics de l’administració que se’n farà càrrec, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya.


El migdia d’aquest passat dimarts es va fer una visita in situ al tram del passeig que es va enfonsar el passat 14 de febrer, quan una màquina de l’empresa de neteja municipal, Nora, estava treballant-hi per retirar la sorra del darrer temporal que hi havia hagut. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va encapçalar la trobada amb tècnics de l’Ajuntament i de la Generalitat, per parlar sobre el terreny dels treballs que es duran a terme, així com de la planificació de treballs que s’ha establert.

Les previsions són que les primeres accions prèvies a les obres -la realització d’unes cates- comencin després de les vacances de Setmana Santa. Posteriorment, un cop s’hagi determinat l’estat en què es troba el subsòl i que es pugui descartar que hi hagi més superfície afectada, començaran els treballs de reparació.


En la visita d’ahir els tècnics van fer una comprovació visual del tram de passeig que podria estar més afectat, si bé a priori sembla ser que l’únic tram és on es va enfonsar la màquina netejadora fa dos mesos. Les cates que es faran després del cicle vacacional consistiran en fer petits forats en diversos punts del final del Passeig de S’Abanell i comprovar la seva solidesa i resistència.

Treballs de reparació i condicionament

Un cop es comencin a fer els treballs efectius, les primeres accions que es duran a terme seran treure el paviment que va caure i netejar el forat que es va formar al enfonsar-se. Després, es tornarà a omplir l’espai amb formigó en massa i es realitzarà un nou paviment de formigó.


També s’estudiarà la possibilitat d’aportar més rocalla a la part de la platja exterior que dóna al tram afectat, per donar més consistència i protegir aquest tram del Passeig de S’Abanell, el més llunyà que hi ha. Des del primer moment es va tenir clar que el mur de formigó que separa aquest punt de la platja ha aguantat els temporals dels últims anys, però en canvi el subsòl havia quedat descalçat.


Aquesta circumstància afegida al pes de la màquina de neteja, unes sis tones, van provocar que el terra cedís, atrapant en el forat al vehicle i al seu conductor, que va haver de ser atès d’un atac d’ansietat, però sa i estalvi físicament. De la mateixa manera que les tasques de retirada de la maquinària i les actuacions d’aquell dia es van fer a distància, en precaució que no pogués cedir més superfície del passeig i s’enfonsés, les actuacions que s’han de fer ara també es realitzaran des del càmping Bella Terra, que en el seu moment ja va col·laborar activament en tot l’operatiu.


Precisament per aquest motiu, en la visita d’obres d’ahir també va participar el responsable d’aquest establiment turístic, que facilitarà les tasques de reparació a l’empresa contractada per la Generalitat deixant que hi accedeixi tota la maquinària. Els camions i vehicles necessaris per a l’actuació –que s’espera que s’allargui entre dues i tres setmanes com a màxim- entraran pel càmping per un accés secundari, mentre els operaris treballaran a peu d’obra.

Un ensurt de 10 m2 de grandària

L’incident, que sortosament va quedar tan sols en un ensurt pel que fa a l’operari que treballava amb la màquina de neteja, va tenir lloc pels volts de les vuit del matí del 14 de febrer. Vehicle i conductor van quedar atrapats en un esvoranc d’uns 10 m2 de grandària i de 2’1/2 metres de profunditat. Immediatament es va mobilitzar la Policia Local i Protecció Civil, així com responsables de Nora, l’empresa que s’encarrega de la neteja i recollida d’escombraries al municipi.


A la zona van accedir-hi diversos tècnics que, després d’avaluar la situació, van determinar que era millor treure la màquina de neteja a distància, amb una grua proveïda d’un braç extensible per major seguretat. La grua es va instal·lar a uns metres de distància, a l’interior del càmping Bella Terra situat a l’alçada d’aquest tram del Passeig de S’Abanell.
Data de realització: 04/12/2017 | Data de la darrera actualització: 04/12/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300