Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per una nova Diada de Sant Jordi durant tres intensos dies, del 21 al 23 d’abril


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/19/2017 04:52:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ROSA I LLIBRE SANT JORDIBlanes es prepara per una nova Diada de Sant Jordi durant tres intensos dies, del 21 al 23 d’abril

El 30è Concurs de Murals al Carrer, la presentació dels ‘Contes Il·lustrats’ de Josep Alemany; el 3er Ram de Mots amb Lluís Fortuny, de la Dharma; la Revetlla a la Biblioteca i les signatures de llibres de Rafel Bagot i Xavi Marina són alguns dels actes

Durant tres intensos dies, des del divendres 21 i fins el diumenge 23 d’abril, Blanes viurà intensament la Diada de Sant Jordi amb diverses activitats lúdiques i culturals. Tractant-se de la festa literària per excel·lència, un dels indrets on es celebrarà de manera més especial serà la Biblioteca Comarcal, on al llarg de tot el divendres s’han preparat diversos actes.


Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Comarcal 2016
Es tracta de la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca, que inclou poder participar en la Fira del Llibre Usat de 10 a 13 h i de 16 a 20 h. A les 6 de la tarda, a la Plaça de davant la Biblioteca, se celebrarà l’Hora del Conte amb l’espectacle Carro de contes, a càrrec de Diana Kerbelis. Per últim, la proposta més especial arribarà a les 8 del vespre al primer pis, amb l’actuació Balla’m un llibre: Lolita, interpretada per la Companyia La Taimada.

30è Concurs de Murals al Carrer amb escolars d’arreu de Blanes

D’entre totes les activitats que hi haurà aquest cap de setmana a Blanes, la que compta amb una tradició més longeva coincidint amb Sant Jordi, juntament amb les habituals parades de llibres i roses, és la que enguany tindrà lloc el proper dissabte, el dia abans de la Diada. Es tracta del 30è Concurs de Murals al Carrer que s’allotjarà durant el matí del 22 d’abril al Passeig de la Mestrança.


29è Concurs de Murals al Carrer 2016
Hi haurà participants d’arreu dels centres educatius de primària del municipi, i en aquest sentit s’espera una participació que voltarà els 800 escolars. El jurat haurà de triar un primer i un segon premi i un accèssit en les dues categories en què s’estructura: de 8 a 10 anys i d’11 a 12 anys. L’endemà diumenge hi haurà l’entrega de premis a les 12 del migdia al Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança, seguida a 2/4 d’1 per l’actuació dels joves músics de La Bandeta.

Concert de Lluís Fortuny, de la Dharma, i presentació de Contes Il·lustrats

La tarda-vespre del dissabte hi haurà dues interessants propostes allotjades en un mateix escenari: la Plaça Verge Maria, al centre històric de la població. La vetllada s’encetarà amb la presentació de la publicació inèdita Contes Il·lustrats: el Blanes del segle XIX, amb textos de l’escriptor Josep Alemany Borràs (Blanes, 1868 – El Masnou, 1943) i les il·lustracions de Pau Sureda Corcoy, editat per l’Arxiu Municipal.


II Ram de Mots 2016
L’acte quedarà centrat en una lectura de contes a càrrec de Francesc Saura, Mercè Vives, Alèxia Roura i Aitor Roger, i està previst que comenci a les 6 de la tarda. Tot seguit, començarà la següent activitat en aquest mateix escenari: el III Concert Ram de Mots, organitzat amb la col·laboració de l’Associació Recvll, que edita la revista homònima impulsora dels prestigiosos premis literaris. Hi haurà música i poesia amb Lluís Fortuny, músic de la Companyia Elèctrica Dharma, que presentarà les seves Connexions Poètiques, música i poesia fusionades.

Parades de llibres i roses i Signatures amb Rafel Bagot i Xavi Marina

Diumenge, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, els carrers del centre de Blanes s’ompliran de les tradicionals parades de llibres i roses a càrrec majoritàriament d’entitats del municipi. S’instal·laran principalment al Passeig de Dintre, i ofereixen una ampla varietat de novetats literàries i llibres de segona mà. Tot això, completat amb l’altre element típic d’aquest dia: les roses que igualment es podran trobar de diferents varietats i amb preus que oscil·len segons la seva qualitat.


Parades de Llibres i Roses Sant Jordi 2016
Una de les parades que hi haurà durant la jornada de San Jordi serà la que des de fa uns quants anys munta l’Arxiu Municipal de Blanes al Carrer Ample, a l’alçada de la Sala Casa Oms. En aquesta parada es podran adquirir publicacions que edita l’arxiu, així com altres llibres relacionats amb la població. Un d’elles és la de l’escriptor i periodista blanenc Rafel Bagot, que signarà llibres de la seva primera incursió literària –Corre, Vola, Viu !- durant el matí, de 10 a 14 h.


El periodista i escriptor blanenc Rafel Bagot
El llibre inclou singulars experiències esportives i com a viatger arreu del món, amanit amb dosis de bon humor. Rafel Bagot ens agafa de la mà i ens duu a una quinzena de països d’Europa, Àsia, Àfrica i tot el continent Americà de dalt a baix, on ha viscut situacions divertides, sorprenents i curioses, alhora que de vegades certament arriscades. Hi ha dues temàtiques dominants: el pur plaer de conèixer gent i llocs nous –en aquest sentit, l’autor reivindica la figura del viatger abans que la del turista- i els esports en el més ample sentit.


El corredor d'ultrafons blanenc Xavi Marina
Rafel Bagot compartirà espai amb un altre blanenc amb qui comparteix dues coses ben singulars: Xavi Marina, que presenta Una vida llena de metes, publicat a principis del 2017. Tots dos, a banda de ser nascuts a Blanes, són uns apassionats del món de l’esport i han estat pregoners de la Festa Major de Blanes: Rafel Bagot l’any 2012 i Xavi Marina tres anys més tard, el 2015. En el seu llibre Xavi Marina ens explica en primera persona la seva experiència com a corredor de fons, que l’ha dut arreu del món: des dels Emirats Àrabs fins a la Lapònia Finlandesa, entre d’altres.

Altres propostes interessants durant el cap de setmana de Sant Jordi

En primer lloc cal apuntar l’espectacle que s’allotjarà la nit del dissabte al Teatre de Blanes, amb dos ingredients igual de potents: d’una banda els dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra, que presenten la seva nova creació De Nord a Sud, i de l’altra el Ballet Flamenc de Dani Candelas. L’actuació començarà a les 9 de la nit, costa 6 €, i els diners ajudaran en l’organització del Viatge de Germanor que properament farà l’esbart a Ardales, el poble agermanat de Blanes.


Jornada de Sensibilització Escoles Bressol 2016
Una altra activitat destacada tindrà lloc dissabte al matí. Les Escoles Bressol municipals organitzen una nova edició de la Jornada de Sensibilització perquè les famílies coneguin millor els tres centres públics del primer cicle d’educació infantil, de 0 a 3 anys. La jornada es farà al Passeig de Mar el 22 d’abril de 10 a 14 h.

Per últim, la nit de dissabte hi haurà el Gran Concert Remember 10 anys Morralla. Començarà en aquest equipament a les 10 de la nit. Reunirà en una ocasió única grups i cantants relacionats amb el Morralla durant tota aquesta primera dècada.Data de realització: 04/19/2017 | Data de la darrera actualització: 04/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300