Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Salvador Macip enceta el cicle literari del Sant Jordi 2017 amb “Diàlegs”, dramatització dels seus textos


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/20/2017 12:06:05 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLSalvador Macip enceta el cicle literari del Sant Jordi 2017 amb “Diàlegs”, dramatització dels seus textos

Avui s’ha fet una nova edició del cicle d’actes literaris que periòdicament organitzen els membres de “lletraminúscula”, amb el suport dels actors i actrius del grup Ralek del Morralla

Blanes ha començat a escalfar motors de cara a la intensa Diada de Sant Jordi que viurà durant a partir de divendres i durant tot el cap de setmana amb la proposta que ha tingut lloc avui al vespre a la Sala de Plens. El reconegut científic i premiat escriptor blanenc Salvador Macip ha preparat l’espectacle literari presentat sota el títol Diàlegs, que ha inclòs textos d’algunes de les seves obres publicades.


L’acte ha estat presentat per Aitor Roger i ha comptat amb la participació del mateix Salvador Macip, que ha comptat amb la col·laboració central del grup de teatre Ralek del Morralla, Espai Creatiu. Els joves actors i actrius han teatralitzat les paraules de Macip en un espectacle que ha explorat sobre la relació dona-home en un joc de converses entre els protagonistes de novel·les com Hipnofòbia, El Joc de Déu, El Rei del Món o Herba Negra.

L’elenc de Ralek l’han format avui dimecres Emma Martín Tiers, Júlia Ortiz Ros, Martí Surrallés Gacia, Quim Bautista, Hector Sánchez Salmoral, Maite Girondo Dominguez, Cristina Biedma Gómez i la directora del grup, Paula Fossatti. L’acte d’avui ha tingut lloc tot just nou dies després que els seus organitzadors, el col·lectiu lletraminúscula, ja van presentar el seu anterior muntatge Taronges Calentes, el poemari del blanenc Joan Adell.


Els actors i actrius del grup 'Ralek', del Morralla
Ho van fer en el mateix indret d’avui al vespre, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. D’aquesta manera, l’entitat que uneix dones i homes per la cultura en l’objectiu de fer difusió d’obres i creacions d’escriptors locals i la participació d’artistes de diferents disciplines, ha fet un sentit reconeixement al talent literari de Salvador Macip.

Salvador Macip, un reconegut científic i premiat escriptor

Nascut a Blanes l’any 1970, Salvador Macip és metge, investigador i escriptor, una suma de talents que el fa recollir èxits en totes tres facetes. Va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1988-1994), on també es va doctorar en Genètica Molecular i Fisiologia Humana (1998). Entre finals del 1998 i principis del 2008 va treballar a l'Hospital Mount Sinai de Nova York fent recerca oncològica.


Salvador Macip, un reconegut científic i premiat escriptor
Des del 2008 continua aquestes investigacions al laboratori que dirigeix a la Universitat de Leicester, al Regne Unit. Els seus estudis han contribuït, entre altres guanys, a definir nous tractaments per a una malaltia tan temuda com és la leucèmia. El 1995 va quedar finalista del XIX Premio Antonio Machado amb el conte La bèstia amagada. La seva primera novel·la, Mugrons de titani, coescrita amb Sebastià Roig, va guanyar el premi Vall d'Albaida el 2005.


El 2006 va guanyar el VII premi Vila d'Almassora amb el recull de contes Quina gran persona! La seva segona novel·la en solitari, El joc de Déu, va obtenir el III Premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català. El 2010 va guanyar el premi Joaquim Ruyra per Ullals, coescrita de nou amb Sebastià Roig. El 2012 va guanyar el 1r Premi Carlemany de Foment de la Lectura amb la novel·la Hipnofòbia i el 2016 el Ramon Muntaner per Herba Negra. Els seus llibres han estat traduïts a 7 llengües: castellà, francès, italià, alemany, anglès, portuguès i gallec.

En el camp de la divulgació científica, ha escrit vuit llibres i ha guanyat el XIXè Premi Europeu de Divulgació Científica, així com el XIX Premi Nacional d’Edició Universitària (ambdós per Jugar a ser déus, amb Chris Willmott). Va portar un blog de divulgació per a El Mundo, i actualment escriu per a El Periódico i el diari Ara. Va fer la secció de ciència del programa de ràdio Via lliure de RAC 1 entre 2010 i 2014, i actualment col·labora setmanalment al programa El Balcó de la Cadena SER.Data de realització: 04/20/2017 | Data de la darrera actualització: 04/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300