Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 30.000 escolars de Blanes han participat en els 30 anys del Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/22/2017 04:17:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 30.000 escolars de Blanes han participat en els 30 anys del Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi

Aquest dissabte s’ha fet l’acte més tradicional que s’organitza amb motiu de la Diada de Sant Jordi, amb escolars dividits en dues categories de 8 a 10 anys i de 11 a 12 anys

A Blanes l’acte que compta amb una tradició més longeva amb motiu de la Diada de Sant Jordi és el Concurs de Murals al Carrer que ha tingut lloc avui dissabte. Aquest 2017, coincidint amb el 30è aniversari de la seva creació, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament ho ha volgut celebrar amb un immens Photocall on hi havia resumida en imatges la història d’aquest popular certamen.


Photocall amb imatges dels 30 anys del concurs
El collage s’ha instal·lat al Passeig de la Mestrança, on avui al matí ha tingut lloc l’esdeveniment. Com és habitual, ha congregat no tan sols als joves artistes, sinó que també els han acompanyat pares i mares, avis, familiars i amics per ser els primers en admirar les imaginatives obres. El regalim de gent a munt i avall ha estat constant, enmig de l’animació general que ha caracteritzat l’activitat durant els seus 30 anys de vida.

Prop de 30.000 escolars han participat durant 30 anys al concurs

El 30è Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi ha comptat enguany amb la participació d’uns 800 escolars que, dividits en diversos grups, s’han distribuït al llarg de 150 fustes que tenien al seu abast per confeccionar en els respectius murals les seves creacions. Com és habitual, els noi i noies s’han estructurat en dues grans categories: la ‘A’, de 3rt i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys; i la ‘B’ de 5è i 6è d’educació primària, d’11 i 12 anys.


30è Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi
Es calcula que, sumant les 30 edicions que han tingut lloc fins ara, han participat prop de 30.000 escolars del municipi. Quan es va posar en marxa l’any 1987 formava part dels actes del Cultural Sant Jordi de Blanes i, durant algunes edicions, es va completar amb la celebració d’un Concurs de Pintura Ràpida que no va comptar amb gaire edicions a causa de l’escàs èxit que va tenir.

Aquest 2017 han participat totes les escoles de primària del municipi, així com també diversos joves de l’Associació Kedem?, que dóna suport a joves i adults amb discapacitats psíquiques organitzant activitats lúdiques i creatives. Ho han fet fora de concurs i sense competir. En la seva organització s’ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i de l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera.


A l’hora de dissenyar les seves creacions, els joves artistes s’han inspirat majoritàriament en la Llegenda de Sant Jordi, així com la tradició de regalar el llibre i la rosa, introduint també coneguts personatges del món del cinema, la televisió i els vídeojocs. Elements i racons tradicionals del municipi, com ara la roca de Sa Palomera o el Castell de Sant Joan, han estat altres elements que la seva imaginació els ha convidat a utilitzar-los en els seus respectius murals.


Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de l’empresa Alpino, que ha cedit el material de pintura per a la realització dels murals. També ha facilitat els obsequis per premiar als guanyadors i guanyadores, consistents en diversos lots amb productes per pintar i dibuixar.

Un cop enllestit el concurs, s’han destriat els guanyadors comptant amb un jurat qualificador format per Quim Torrecillas, tinent d’alcalde de Cultura i Festes; els tres artistes plàstics Pol Peiró, Estefania Garcia i Joel Ristol; així com Pere Box, tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes.


En previsió que els amics i familiars així com els propis joves artistes vulguin visitar les seves creacions, tant aquesta tarda com demà diumenge tothom qui vulgui podrà acostar-se al Passeig de la Mestrança i admirar aquestes creacions. El lliurament de premis del concurs es farà demà diumenge 23 d’abril a partir de les 12 del migdia al Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança. Després s’ha programat un concert que anirà a càrrec de La Bandeta de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria.

Data de realització: 04/22/2017 | Data de la darrera actualització: 04/22/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300