Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Fundació Carl Faust homenatja el seu creador en el 65è aniversari de la seva mort


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/24/2017 04:46:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Fundació Carl Faust homenatja el seu creador en el 65è aniversari de la seva mort

Carl Faust va morir a Blanes el 24 d’abril de 1952, i va deixar com a llegat el Jardí Botànic Marimurtra, classificat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat

Cada 24 d’abril, coincidint amb l’aniversari de la mort del creador de la Fundació Carl Faust, l’entitat commemora aquesta data amb un homenatge floral al cementiri de Blanes on, un any més, s’hi ha aplegat patrons, personal del Jardí Botànic Marimurtra i alumnes de l’Escola Carles Faust de Blanes. Posteriorment, ja al migdia, l’homenatge a continuar a l’estàtua del fundador del jardí situada al Passeig de Mar, al qual s’hi ha sumat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el regidor Salvador Tordera.


Homenatge davant l'estàtua de Carl Faust del Passeig de Mar
Fotografies: Fudnació Carl Faust
Carl Faust va ser un empresari alemany establert a Blanes, localitat on hi va dur a terme el seu somni: crear un jardí botànic de referència no només en l’àmbit estatal, sinó també en l’àmbit científic europeu. Des del moment en què es va retirar al arribar als 50 anys –coincidint amb l’any 1924-, va dedicar la seva vida a endegar el Jardí Botànic Marimurtra, actualment un dels dos únics jardins botànics de Catalunya juntament amb el de Barcelona, i l’únic situat a la Costa Brava. A més a més, està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat.


Homenatge al cementiri de Blanes
El seu objectiu va ser crear una entitat científica de primer odre on els botànics europeus poguessin estudiar exemplars d’espècies que cal viatjar molt lluny per poder trobar: Austràlia, Sud-àfrica, diferents zones d’Amèrica o del Marroc, per citar-ne només tres. El 1951 va crear la Fundació Carl Faust, a qui va llegar el seu patrimoni amb l’encàrrec de seguir l’acompliment del seu objectiu vital: fer que el Marimurtra fos un jardí botànic de referència. Actualment, la fundació continua sent la propietària i responsable del manteniment del recinte, i val a dir que l’any 2009 va ser mereixedora de la Creu de Sant Jordi.
Data de realització: 04/24/2017 | Data de la darrera actualització: 04/29/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300