Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

S’ajorna l’aprovació del POUM de Blanes, i s’obrirà una Taula Negociadora on participaran treballadors i empresaris dels càmpings


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/27/2017 11:12:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

S’ajorna l’aprovació del POUM de Blanes, i s’obrirà una Taula Negociadora on participaran treballadors i empresaris dels càmpings

PSC, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes i PP han recolzat la proposta, mentre que ICV-EUiA i CUP no han votat, comptant-se com abstenció. Treballadors dels càmpings s’han manifestat avui a la tarda i han omplert la sala de plens durant la sessió

El tema més destacat de l’ordre del dia de la sessió plenària del mes d’abril celebrada avui dijous incloïa l’aprovació inicial de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Blanes (POUM), que durant aquests darrers mesos ha centrat l’interès polític local. Finalment, el tema ha quedat sobre la taula per a una posterior aprovació, i s’obrirà una Taula de Negociació on participaran tant els treballadors com els empresaris dels càmpings per tractar-ho.


Votació per deixar sobre la taula l'aprovació del POUM
La proposta l’ha fet el portaveu de Ciutadans, Sergi Atalaya, i aviat ha comptat amb el recolzament dels portaveus del PDeCAT i ERC, Quim Torrecillas i Àngel Canosa respectivament. L’alcalde, Miquel Lupiáñez, ha demanat que els 21 regidors i regidores es pronunciessin sobre aquest extrem, tot i que és potestat del batlle prendre aquesta decisió.

Hi ha hagut 15 vots a favor (PSC, PDeCAT, ERC, C’s, Batega per Blanes i PP), mentre que tant ICV-EUiA com CUP no han volgut expressar cap vot, comptant-se com abstenció. D’aquesta manera, doncs, ara caldrà que es convoqui una Taula de Negociació i es torni a portar a plenari –en sessió ordinària o extraordinària- l’aprovació inicial del POUM.


Al no haver prosperat avui al vespre, l’alcalde ha entrat pel procediment d’urgència la suspensió de llicències d’obres en un nou punt a l’ordre del dia. Després que la inclusió pel procediment d’urgència s’ha aprovat per unanimitat, la suspensió de llicències també ha prosperat igualment amb el recolzament de totes les forces polítiques.

Manifestació i presència dels treballadors dels càmpings al ple

L’aprovació inicial del POUM que es portava a ple inclou la possibilitat de regularitzar la situació de dos càmpings de Blanes que van ampliar les instal·lacions en terrenys que no contemplaven aquests usos. Aquesta és precisament la pedra de toc que ha provocat que s’estigui tractant des de fa tant de temps, ja que l’alcalde no compta amb el recolzament del suficient nombre de vots perquè pugui prosperar en sessió plenària, on necessita majoria (11 vots).


Manifestació treballadors i treballadores càmpings
Després que en el debat sobre aquest mateix tema, celebrat fa una setmana al Teatre de Blanes, els treballadors i treballadores dels càmpings ja van fer-hi una massiva presència, aquesta tarda han convocat una manifestació que ha transcorregut des de l’esplanada del costat dels antics pavellons fins arribar davant l’edifici consistorial. Prop d’un centenar de persones han participat en la mobilització, encapçalada per una pancarta on es podia llegir “El trabajo es tu voto”.


En una altra pancarta, que s’ha deixat penjada davant l’Ajuntament de Blanes, hi diu “Només per salvar els nostres llocs de treball tots hauríeu de votar si. Qui carregarà sobre la seva consciència?”. Durant prop de mitja hora, els treballadors i treballadores s’han concentrat en aquest indret cridant diverses consignes, si bé la més repetida ha estat Si al POUM. També duien enganxats adhesius amb dos lemes principals: SI al POUM amb Càmpings i un altre de més llarg: Qui pensa en els treballadors? Salvem els llocs de treball. Són famílies amb fills.


Posteriorment, bona part dels manifestants han pujat a la sala de plens per seguir la sessió plenària, ocupant-la de gom a gom. Un cop s’ha obert el darrer apartat de precs i preguntes obert al públic, alguns d’ells i elles han intervingut reclamant que no es perdin els seus llocs de treball. Al llarg de la sessió les intervencions dels diferents regidors i regidores ha estat recolzades o no amb aplaudiments i/o crits.

Resta de punts a l’ordre del dia del ple d’abril

Tots els altres punts inclosos a l’ordre del dia s’han aprovat, majoritàriament per unanimitat. Així ha estat llevat del primer, que ha deixat sense efecte un anterior acord plenari per crear un Registre de Grups d’Interès de l’Ajuntament de Blanes. S’ha recolzat amb 15 vots a favor, mentre que ICV-EUiA i CUP s’han abstingut.


Per últim, les dues mocions presentades per ICV-EUiA i Batega per Blanes s’han aprovat per unanimitat. La primera ha esta per declarar el municipi lliure de paradisos fiscals, i la segona per implantar les vies braves a Blanes.
Data de realització: 04/27/2017 | Data de la darrera actualització: 04/27/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300