Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

I Certamen de Lectura en Veu Alta de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/29/2017 02:15:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

I Certamen de Lectura en Veu Alta de Blanes

Organitzat per l’Oficina de Català, han participat una 80ena d’alumnes d’aquest servei, així com de l’Escola d’Adults Es Piteus i de l’Institut S’Agulla, tots tres de Blanes

El Teatre de Blanes va allotjar aquest passat divendres l’estrena d’una nova experiència: el I Certamen de Lectura en Veu Alta, que ha aplegat en aquesta ocasió una vuitantena d’alumnes adults i adolescents. Se n’ha encarregat d’organitzar-lo l’Oficina de Català de Blanes, del Consorci per a la Normalització Lingüística.


A banda dels alumnes dels diferents cursos de l’Oficina de Català, també han participat en aquesta primera edició els del GES –Graduat en Educació Secundària- de l’Escola d’Adults Es Piteus, i estudiants de batxillerat de l’Institut S’Agulla, tots ells i elles de Blanes. L’experiència pren el relleu enguany a una anterior i exitosa activitat que s’havia estat fent durant els darrers anys l’OC de Blanes: Les Llengües del Món.


La lectura i l’escriptura són eines bàsiques per a l’aprenentatge, i les activitats de comprensió lectora és aconsellable que tinguin un paper destacat. Aquest factor ha estat el què ha mogut enguany a organitzar el certamen, que va ser una ocasió única per comprovar en viu i en directe el nivell d’aprenentatge que l’alumnat ha assolit en català.

Contes i Poemes de Catalunya i arreu del món

Durant prop d’una hora i mitja es van llegir poemes i contes de la més diversa procedència geogràfica, atenent a la diversitat nacional d’origen dels oradors. Així, van haver contes de Rússia, Austràlia, Veneçuela, Xina i Àfrica, i una nodrida representació de la literatura catalana. Per començar, es van repassar els gastronòmics poemes de Miquel Martí i Pol Ous Ferrats, Carn Arrebossada, Croquetes, Bunyols, Arròs Blanc, Fideus a la cassola, Truita, i La Mona de Pasqua, seguits pels 12 poemes del mateix autor que repassen els mesos de l’any.


També es va llegir íntegrament el primer capítol de la novel·la de Maria Àngels Anglada El violí d’Auschwitz i els contes Per molts anys i Qualsevol temps passat, tots dos de la novel·la Mil Cretins, de Quim Monzó. Un dels textos més coneguts de Pere Calders, Invasió Subtil, també va ser-hi present, així com l’Episodi Bèl·lic d’Avelí Artís-Gener. A nivell més local, es van escoltar dues llegendes: La Creu de les Calaveres de Blanes i El pelegrí de Tossa, d’aquesta localitat selvatana.


La directora de l'Oficina de Català, Elisa Sola, dóna la benvinguda
Abans de començar la vetllada, la directora de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola, va donar la benvinguda a tots els assistents recordant que l’experiència significava poder retornar al plaer ancestral d’explicar i escoltar històries. La suma d’esforços de tots els alumnes que van participar-hi va fer possible poder passar una entretinguda estona. Per tenir un record d’aquesta primera edició, tots els participants van pujar dalt l’escenari plegats per fer una fotografia de grup. Els van acompanyar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la tinent d’alcalde Pepa Celaya, així com la directora i les professores de l’Oficina de Català de Blanes.


Data de realització: 04/29/2017 | Data de la darrera actualització: 04/29/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300