Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Platges de Blanes i el Club Vela, guardonats un any més amb les Banderes Blaves de Qualitat Mediambiental


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/11/2017 11:30:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Platges de Blanes i el Club Vela, guardonats un any més amb les Banderes Blaves de Qualitat Mediambiental

Les tres principals zones de bany de la vila i el port esportiu han revalidat el prestigiat guardó que atorga un tribunal internacional de la FEE, la Fundació d’Educació Ambiental

Blanes ha revalidat de nou la concessió del distintiu Banderes Blaves, que s’atorga a nivell internacional, i que certifica no tan sols una excel·lent estat mediambiental, sinó també que es donen tota una sèrie de serveis als usuaris de les platges i ports esportius. Des de fa molt de temps, les tres principals zones de bany d’aquest municipi de la Costa Brava han revalidat any rere any aquest guardó. Es tracta de la Platja Central de Blanes, la Platja de S’Abanell i la platja de la Cala Sant Francesc, més coneguda aquí com Cala Bona, així com el port esportiu del Club Vela Blanes.


La Bandera Blava a la Platja de S'Abanell
El distintiu de Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE, la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya arreu de l’estat espanyol. Es tracta d’un guardó reconegut a nivell internacional, que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, així com les instal·lacions i la prestació òptima de serveis i informació, i l’educació ambiental.


Un dels punts centrals que s’exigeix és que les platges tinguin una qualitat d’aigua excel·lent. L’obtenció d’aquesta certificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament que Blanes implanta a les zones de bany. Així ho certifiquen les analítiques que setmanalment efectuen els inspectors encarregats per l’Agència Catalana de l’Aigua.


A més a més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que redueixen l’abocament de residus a les platges, i les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat d’aquests espais que a l’estiu incrementen lògicament la seva utilització. Arreu de comarques gironines s’han atorgat enguany 28 banderes blaves, de manera que aquesta demarcació és actualment la segona amb més distincions després de Tarragona, que lidera el rànquing a Catalunya amb un total de 42 banderes blaves.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/11/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300