Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

160 escolars de Blanes participen en un Taller de Suport Vital Bàsic de la 23a Reunió Anual de Pediatria Catalana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/12/2017 02:00:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL160 escolars de Blanes participen en un Taller de Suport Vital Bàsic de la 23a Reunió Anual de Pediatria Catalana

El Congrés de Pediatria compta amb 260 professionals que debaten durant aquest cap de setmana sobre malalties com la Meningitis i l’Encefalitis, les Vacunes i la Nutrició Infantil

Aquest matí ha començat a Blanes la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, que s’allotja en aquest municipi de la Costa Brava durant el cap de setmana. El tret de sortida ha estat una experiència única, que formava part de les accions formatives que complementen les ponències, taules rodones i comunicacions orals curtes que s’estan fent al llarg del congrés.


Escolars i professors, membres de la Societat Catalana de Pediatria
i de l'Associació 'RCP a l'Escola'
Des de primera hora del matí, 160 escolars de 6è d’Educació Primària de diversos centres del municipi han participat en un Taller de Suport Vital Bàsic. Primer han assistit a una sessió teòrica impartida a l’Escola Joaquim Ruyra i la Biblioteca Comarcal i posteriorment, repartits en 20 grups de nens i nenes, han practicat de forma simultània amb els coneguts maniquins la vessant pràctica de l’aprenentatge.

Suport de l’associació ‘RCP a l’Escola’ amb professionals del SEM de Blanes

Per impartir la sessió, que s’ha allargat durant tot el matí de divendres, el Comitè de RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar) de la Societat Catalana de Pediatria ha comptat amb el suport de l’associació RCP a l’Escola, formada per professionals sanitaris de la base operativa del SEM de Blanes. Des de fa dos anys, aquesta entitat sense ànim de lucre s’encarrega de realitzar aquestes classes a les aules del municipi, formant part de la Guia de Recursos Pedagògics que cada any prepara l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Blanes.


Classe Teòrica a la Biblioteca Comarcal
L’objectiu de la sessió d’avui ha estat que els alumnes de sisè de primària de quatre centres que han volgut participar aprenguessin les principals maniobres de suport vital bàsic, la Reanimació Càrdio Pulmonar. Els nois i noies provenien de l’Escola Joaquim Ruyra, el Col·legi Cor de Maria, l’Escola Sa Forcanera i l’Escola Mossèn Joan Batlle. Per poder practicar amb més comoditat les maniobres de RCP, els escolars s’han distribuït al llarg del Passeig de Catalunya.


Durant tota la sessió s’ha comptat amb el suport d’efectius de la Policia Local de Blanes i Protecció Civil. A banda de tenir un component eminentment formatiu, també ha inclòs una vessant lúdica, amb un ball final que ha reproduït la coreografia ideada pel popular futbolista Pepe Reina, amb la cançó Tu puedes ayudar . A primera hora del matí, abans d’iniciar la sessió teòrica, s’ha encarregat de donar la benvinguda als escolars el pediatre blanenc Dr. Josep Marès, president del Comitè Organització de la Reunió Anual, acompanyat del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz.

El regidor d'Educació, Albert Sanz, i el president Comitè Organització
Reunió Anual Societat Catalana de Pediatria, el Dr. Josep Marès
Aquesta acció formativa s’haurà complementat avui al vespre amb un Debat sobre Salut Infantil adreçat especialment a pares, mares, mestres i cuidadors, obert a tota la ciutadania que estigués interessada en el tema. Moderat pel Dr. Diego Van Esso Arbolave, el debat s’ha preparat amb el títol El paper de la família i l’escola en la salut infantil.

Malalties meningocòciques i neurològiques com el Zika, vacunes i nutrició

Durant aquest cap de setmana la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria tracta els avenços i novetats en tècniques de diagnòstics, prevenció i tractament de diverses malalties. També es compartiran els coneixements, els estudis i la recerca que els pediatres i cirurgians catalans desenvolupen arreu del territori.


Coreografia final de la sessió de Suport Vital Bàsic
L’han preparat representants dels equips pediàtrics de les comarques de la Selva i l’Alt Maresme dels àmbits públics i privats. S’han inclòs tots aquells temes que s’ha considerat més destacats, que preocupen actualment als especialistes de salut infantil i adolescents. En aquest darrer sentit, el programa científic del congrés inclou parlar de les vacunes i la nutrició, patologies neurològiques, les infeccions urinàries i la prevenció i intervenció dels nens i nenes exposats durant l’embaràs al consum d’alcohol i altres drogues.


Dos altres destacats temes que s’ha previst abordar són les patologies neurològiques –epilèpsia, TDHA i trastorns d’aprenentatge, així com les novetats en malalties víriques: Zika, Rombencefalitis i Mielitis per enterovirus, així com encefalitis centroeuropea. Fora de l’àmbit acadèmic, la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria inclourà diumenge al matí una marxa popular amb els participants, que faran un recorregut de sis quilòmetres al llarg de tot el Passeig de Mar.

La XXIII Reunió Anual està organitzada per la Societat Catalana de Pediatria amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com d’altres empreses i entitats.



Data de realització: 05/12/2017 | Data de la darrera actualització: 05/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300