Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’esvoranc del Passeig de S’Abanell de Blanes ja és història després de la seva reparació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/13/2017 04:20:27 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ObresValla2L’esvoranc del Passeig de S’Abanell de Blanes ja és història després de la seva reparació

Des de principis d’aquest mes de maig ja es pot tornar a passejar per aquest tram del passeig, que romania barrat al pas des de mitjans de febrer, quan es va obrir el forat

El tram final del Passeig de S’Abanell, on a mitjans del mes de febrer es va obrir un esvoranc quan una màquina de neteja estava treballant-hi, ja es pot considerar història. Així és, després que a finals del mes d’abril es van enllestir els treballs de reparació que s’ha encarregat de dur a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, comptant amb la col·laboració dels tècnics de l’Ajuntament de Blanes.


Tram final del Passeig de S'Abanell, 13 de maig
Les obres es van començar a fer a finals del mes d’abril de manera que des de principis d’aquest mes de maig ja és possible tornar a passejar amb tota normalitat pel tram final del passeig, el què està més allunyat del nucli urbà, gairebé a tocar del Delta de la Tordera. D’aquesta manera, un dels indrets més utilitzats diàriament per la gent que camina, córrer, fa esport o vol gaudir de les magnífiques vistes marítimes que s’hi guaiten, ja es torna a utilitzar amb tota normalitat.Obres de reparació i reconstrucció del paviment

Els treballs de reparació han consistit en treure el paviment que va caure al obrir-se l’esvoranc, i netejar el material que va quedar colgat en el forat del tram on el terra es va enfonsar. Després, s’ha tornat a omplir l’espai buit abocant formigó en massa, i s’ha realitzat un nou paviment de formigó dels 30 cm. superiors. No s’ha hagut d’actuar en canvi en el mur de separació amb la platja, que s’ha comprovat que segueix ferm en la seva estructura.


Tram final del Passeig de S'Abanell, 24 d'abril
Un cop finalitzada la reparació i reconstrucció del paviment, s’han pogut retirar les tanques metàl·liques que barraven el pas per major seguretat dels vianants que sovintegen la zona i els turistes. L’incident que sortosament va quedar tan sols en un ensurt –sobretot per l’operari que treballava la màquina de neteja, que va haver de ser atès d’un atac d’angoixa- va tenir lloc pels volts de les vuit del matí del passat 14 de febrer, fa gairebé tres mesos.


Vehicle i conductor van quedar atrapats en un esvoranc que es va obrir, i que mesurava uns 10 m2 de grandària i 2’1/2 m de profunditat. Immediatament, es van mobilitzar efectius de la Policia Local i Protecció Civil, així com responsables de Nora, l’empresa que s’encarrega de la neteja i recollida d’escombraries del municipi.


Tot just dos mesos més tard, a mitjans d’abril, tècnics de l’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya, acompanyats de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, van fer una visita d’obres in situ. Va ser llavors quan els tècnics de l’administració catalana van avançar que després de les vacances de Setmana Santa començarien els treballs preliminars i de reparació, que s’esperava tenir enllestits de cara a aquest mes de maig, una previsió que s’ha complert en els terminis marcats.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 05/13/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300