Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté un home per conducció temerària i resistència a l’autoritat després d’una espectacular persecució


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/31/2017 03:24:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESLa Policia Local de Blanes deté un home per conducció temerària i resistència a l’autoritat després d’una espectacular persecució

Els fets es van iniciar a Blanes a quarts de 12 de la nit i van acabar a Palafolls a quarts de 3 de la matinada. També van intervenir Mossos d’Esquadra de Pineda i Policia Local de Palafolls

Efectius de la Policia Local de Blanes van detenir la matinada d’aquest passat dimarts el conductor d’un camió al qual se l’hi imputen diversos delictes: conducció temerària, contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i/o substàncies estupefaents, així com de desobediència i resistència a l’autoritat. L’operatiu va tenir lloc entre la mitjanit de dilluns i la matinada de dimarts passat, 30 de maig, i també van intervenir agents dels Mossos d’Esquadra del Maresme amb seu a Pineda, així com de la Policia Local de Palafolls, ja que va ser en aquest veí municipi on va finalitzar la persecució.


El camió i el fanal contra el qual va xocar, al municipi de Palafolls
A les 23’22 h del passat dilluns 29 de maig, la Policia Local de Blanes va rebre la trucada d’un home per denunciar un accident de trànsit que acabava de passar al barri d’Els Pins. Es tractava del propietari d’un vehicle estacionat al carrer que va veure com el seu turisme rebia l’impacte d’un camió que, posteriorment, es va donar a la fuga. Immediatament, es va posar a córrer a peu darrera d’ell per intentar aturar-lo, sense cap mena de resultat.

Va ser llavors quan va trucar al cos de seguretat per informar i passar la descripció i matrícula del camió. Poc després, una patrulla de la Policia Local de Blanes que estava de servei al Passeig de la Marina, al centre de la vila, va veure el camió estacionat en aquest vial, procedint a una inspecció visual. El vehicle presentava restes de pintura del mateix color que el turisme contra el qual havia presumptament col·lidit, però no hi havia ni rastre del conductor.

Espectacular persecució per aturar el conductor

Posteriorment, a les 2’20 h de la matinada, una altra patrulla va veure el camió circulant molt a prop d’on se l’havia vist estacionat, a la pujada del Carrer Maresme en direcció al barri de Quatre Vents. Els agents de la Policia Local de Blanes van situar-se darrera d’ell i van encendre el sistema de llums prioritaris, fent-li indicacions perquè s’aturés. El conductor, però, va fer cas omís i va accelerar, fugint del cos de seguretat.


A partir d’aquí va començar un recorregut erràtic per diversos carrers fins desembocar a la Carretera de Blanes a Tordera, on va girar per tornar de nou a Blanes. Poc abans, s’havia afegit a la persecució una segona patrulla de la Policia Local, que va travessar el vehicle a la Carretera de Blanes a Tordera, a l’alçada del barri de Mas Florit, per obstaculitzar el vial per on circulava el vehicle escapolit. El camió, però, va rodejar el cotxe patrulla i va seguir la marxa a tota velocitat mentre, paral·lelament, s’afegia a l’operatiu una tercera patrulla de la Policia Local de Blanes.

Durant la persecució, el fugitiu va entrar contra direcció al barri de Mas Moixa, on va xocar contra un altre vehicle estacionat. Des d’aquí, va circular en direcció a la Carretera de Malgrat i l’Avinguda d’Europa, des d’on va fer un nou canvi de sentit, aquesta vegada en direcció a Palafolls per la Carretera GI-682. En aquest tram de trajecte, el camió va efectuar diversos girs bruscos a esquerra i dreta per impedir que els cotxes patrulla que participaven en la persecució poguessin avançar-lo.

Participació dels Mossos d’Esquadra de Pineda i Policia Local de Palafolls

Al comprovar que el fugitiu es dirigia a Palafolls, província de Barcelona, des de la central de la Policia Local de Blanes es va comunicar i demanar la col·laboració als Mossos d’Esquadra de Blanes i del Maresme, que tenen la seva seu a Pineda, així com de la Policia Local de Palafolls. Mentrestant, es va reiterar per megafonia al conductor del camió que s’aturés.

Un cop arribats ja a Palafolls, el conductor va circular de nou en contra direcció, xocant amb diversos vehicles que estaven estacionats al carrer. Finalment, però, va perdre el control del vehicle i va acabar xocant contra un fanal, on va quedar immobilitzat. Va ser llavors quan els dos agents que anaven al cotxe patrulla que anava darrera d’ell van baixar del vehicle policial per aturar al conductor, que ja havia iniciat la maniobra per sortir fugint a peu.


Finalment, el caporal i l’agent que el van continuar perseguint el van enxampar i van aconseguir immobilitzar-lo, tot i la seva resistència inicial. Després d’identificar-lo, els agents de la Policia Local de Blanes van procedir a la seva detenció verbal, lliurant-lo després als agents dels Mossos d’Esquadra de Pineda, als quals van explicar tot l’operatiu, comunicant-los també la sospita que el conductor havia consumit alcohol i/o substàncies estupefaents, per la qual cosa seria convenient que se li efectuessin les pertinents proves.

En total van acudir al lloc de la detenció 1 patrulla i 1 unitat de Trànsit dels Mossos d’Esquadra de Pineda, així com 4 agents de la Policia Local de Palafolls. Tanmateix, la Policia Local de Blanes va lliurar un acta als mossos on figurava tota l’actuació, afegint-hi un reportatge fotogràfic dels vehicles de Blanes afectats pels xocs, un plànol amb el recorregut efectuat pel fugitiu, i la gravació d’un vídeo de la persecució que havia efectuat un dels agents.

El detingut és un veí de Lloret de Mar d’origen estranger, i es dóna la circumstància que el camió que conduïa és propietat d’una empresa de lloguer amb seu a Sevilla. La comunicació que estava detingut es va efectuar a les 2’35 h, i val a dir que durant tot l’operatiu cap dels agents policials va patir lesions personals.Data de realització: 05/31/2017 | Data de la darrera actualització: 05/31/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300