Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els actors i actrius de ‘Kedem?’ omplen de públic el Teatre de Blanes amb el musical “Costa Brava Bar V.2.0”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/22/2017 02:40:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Els actors i actrius de ‘Kedem?’ omplen de públic el Teatre de Blanes amb el musical “Costa Brava Bar V.2.0”

El grup de l’entitat que dóna suport a persones adultes amb discapacitats intel·lectuals ha ofert una nova adaptació dirigits per Maria Sola, amb música en directe del grup ‘Retrovisión’

El grup de teatre de l’associació Kedem? de Blanes ha presentat el seu darrer muntatge, una nova adaptació d’una anterior obra seva, presentada ara justament per aquest motiu amb el títol Costa Brava Bar V.2.0. La va estrenar diumenge passat, aconseguint una vegada més omplir el Teatre de Blanes de gom a gom d’espectadors incondicionals.


"Costa Brava Bar V.2.0" al Teatre de Blanes
Com sol passar cada vegada que actua l’entitat, el públic acompanya els actors i actrius en tot moment, aplaudint, corejant o ballant compassadament des de la platea, vivint en definitiva el què s’està representant. I és que els muntatges amb guió i direcció de l’actriu Maria Sola es basen sobretot en la música gravada o interpretada en directe.

Un repàs a la música dels anys 70 i 80 del rock de l’estat espanyol

En aquesta ocasió la música se’n va encarrega de posar-la en viu i en directe el grup Retrovisión, que va fer un repàs a alguns dels grans èxits de la dècada dels anys 80 de les llistes espanyoles i alguna catalana. Així, van trencar el gel amb el tema més adequat per encetar un espectacle, l’immortal Bienvenidos de Miguel Ríos. El van seguir títols tan coneguts com ara Mediterráneo, Escuela de Calor, Eva Maria se fue buscando el sol en la playa, Chiquilla, Cuéntame o tot un himne com és Vamos a cantar un rock & roll a la plaza del pueblo.


Ara bé, un dels moments estel·lars, que el públic assistent va agrair efusivament va ser una altra cançó d’aquelles immortals per dret propi, que especialment al públic català fa vibrar des de la primera nota, el Boig per tu de Sau. Com sol passar sempre que s’interpreta aquest himne, resulta impossible no posar-se corejar la lletra d’un tema que va marcar i seguirà marcant aquell temps indeterminat que l’art de la música aconsegueix congelar en un instant etern.

L’ingredient afegit solidari amb què va comptar la representació és que part de la recaptació servirà per finançar dues places al Casal d’Estiu que gestiona l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Es tracta de dues nenes que pertanyen a una família en situació de risc social. La resta de diners recollits es destinaran, com és habitual, a finançar activitats que organitza regularment Kedem?.

Un grup d’actors i actrius ja experimentats

Si bé la base de Costa Brava Bar V.2.0 són les cançons, no s’ha d’oblidar el treball actoral que desenvolupen des de cadascuna de les seves possibilitats els actors i actrius del grup Kedem?, que incorporen els diferents personatges, cadascú amb la seva història i el seu paper molt definit. Seguint el fil argumental de la primera versió de l’obra, la història es basa en els dos tipus de clientela, de nit i de dia, que hi ha en l’establiment que li dóna títol, el Costa Brava Bar.


Els dos col·lectius es veuran dividits per un concurs musical que els enfronta en dos grups: Los Sueños i The Voice. Per fer-ho més interessant, s’hi barregen diverses històries d’amor paral·leles on, una de les més intensa, és la que protagonitzen en Michael i una altra clienta com ell, l’Eva Maria. Seguint els esquemes més bàsics de les pel·lícules romàntiques, la parella trenca en el transcurs de l’obra.

Ara bé, en totes les obres del grup de teatre Kedem? no hi ha moment per a la tristesa ni la melangia. Per això, l’amor sempre acaba vencent, i els seus muntatges acaben amb un Happy End coral que agraeix tothom. Es tracta de passar-s’ho bé, començant sobretot pels qui són els absoluts protagonistes, els actors i actrius, que comparteixen el seu bon moment amb els espectadors.

L’Associació ‘Kedem?’, set anys donant suport a joves i adults

Ja fa set anys que l’associació Kedem? es va posar en marxa a Blanes amb l’objectiu de crear espais on els joves i adults amb algun tipus de discapacitat, intel·lectual o física, es puguin expressar, ser escoltats i compartir les seves vivències personals. La base de l’entitat són un grup d’actius voluntaris i voluntàries encapçalats per Manou Mesas i Maria José González.


La seva empenta i constància, recolzada per la que aporten pares i mares, familiars i amics dels nois i noies, ha fet que des del 2010 el suport que donen a través de diverses activitats hagi anat en augment. El seu incansable entusiasme, que també caracteritza a la directora teatral Maria Sola, es contagia en la resta de la gran família.

A banda del grup de teatre, els membres de Kedem? també gaudeixen de jocs de taula, treballs manuals, xerrades, així com potenciar la seva creativitat, les seves pròpies idees. Altres activitats que compten amb una gran acceptació són el taller musical, on precisament el professorat són músics del grup Retrovisión; un equip de bàsquet que participa en tornejos oficials; sortides a espais culturals i lúdics, etc.Data de realització: 06/22/2017 | Data de la darrera actualització: 06/22/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300