Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jordi Juanola Frühling, nou president del Rotary Club de Blanes Costa Brava Sud


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/05/2017 05:03:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rotary_logoJordi Juanola Frühling, nou president del Rotary Club de Blanes Costa Brava Sud

Diumenge passat es va fer la cerimònia del canvi, que va incloure l’entrega dels Premis Paul Harris i la presentació de la nova junta, on la principal novetat és la inclusió de dues maceres

El Rotary Club Blanes Costa Brava Sud compta des d’ara amb Jordi Juanola Frühling com a nou president en substitució del seu predecessor, Rossend Roig Batlle. La cerimònia va tenir lloc aquest passat diumenge a la seu de l’entitat, actualment ubicada al Restaurant Casa Oms de Palafolls, comptant amb l’assistència de més d’un centenar de convidats. Qui fins ara havia fet de macer –mestre de cerimònies- de l’entitat, Ferran Galvany Vilà, es va encarregar de conduir l’acte, que va encetar donant la benvinguda a tots els assistents.


Jordi Juanola, a l'esquerra de la imatge,
amb els nous membres de la junta
Després, es va saludar en especial a la nombrosa presència d’autoritats presents, entre ells Albert Faus, governador del districte rotary 2202; Josep Maria Simon, cònsol honorari de Burkina Faso a Girona i Barcelona; Juan Antonio del Moral, cònsol honorari de Gàmbia a Barcelona; Elisabeth Serra, cònsol honorària de França a Girona; Andrew Taylor, cònsol honorari del Regne Unit i Irlanda del Nord; i Emmanuela Carmenatti, vicecònsol d’Itàlia a Girona.


La nombrosa representació blanenca que va assistir a l'acte
També van assistir Sonia Losada, magistrada de l’Audiència de Girona; i Francesc Cardús, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols, entre d’altres. Durant la recepció que va precedir la cerimònia, també va participar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que va excusar-se després per un compromís personal previ.


Entre els assistents es va comptar amb una nombrosa presència blanenca, entre ells l'exalcalde de Blanes, Josep Marigó; la tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya; la presidenta de la Fundació Aspronis i exalcaldessa de Blanes, Ma Dolors Oms; Ma José González i Manou Mesas, de l’Associació Kedem?; i Rosa Riba, de la junta de l’Associació Catalunya Contra el Càncer. Aquestes tres entitats van ser convidades de manera especial pel nou president perquè vol compartir amb elles un dels nombrosos projectes que vol tirar endavant durant el seu mandat.

Relleu a l’anterior president, Rossend Roig

Reprenent la crònica de l’acte, la salutació inicial va ser seguida pel discurs del president sortint, Rossend Roig Batlle, qui va fer un repàs del més destacat que s’ha fet durant l’any en què ha encapçalat l’entitat. Entre d’altres activitats, va recordar els prop de 2.500 kilos d’aliments lliurats a l’entitat social ‘El Bon Samairtà’.


Rossend Roig, durant el seu discurs de comiat
Una altra de les accions va ser la donació d’un cotxe perquè Càritas Interparroquial de Blanes pugui desenvolupar diverses activitats pròpies, o bé la promoció d’un intercanvi amb una jove dels Estats Units, que vindrà a Blanes durant un any mentre, recíprocament, l’estudiant de Blanes Pau Gordillo farà l’estada allà. Finalment, va remarcar la satisfacció que havia suposat per ell desenvolupar aquest càrrec.

La darrera acció protagonitzada per Rossend Roig va ser el lliurament de dos Premis Paul Harris, que s’atorga a persones o entitats que s’han distingit per la seva tasca envers la comunitat. Aquest reconeixement, simbolitzat en un pin que es pren al premiat o premiada, es va instituir des del Rotary Club per honrar la memòria de Paul Harris, fundador d’aquesta institució internacional a Chicago l’any 1905.


Rossend Roig imposa el collaret de president a Jordi Juanola
En aquest cas es van lliurar dos premis Paul Harris a Joan Aldrofeu i Antonio Valcárcel. Tot seguit, va venir el moment culminant de la cerimònia, el relleu de la presidència que se simbolitza amb l’anomenat canvi de collars, quan el president sortint l’hi imposa el collar qui el substitueix en aquest càrrec.

Jordi Juanola, nou president del Rotary Club Blanes-Costa Brava Sud

El nou president del Rotary Club Blanes-Costa brava, Jordi Juanola Frühling, va avançar a tots els presents els plans de futur que vol tirar endavant durant el seu mandat. Entre ells, hi ha el de crear nous projectes i comissions, explicant que ho aconseguirà amb l’ajut d’una junta que barreja l’ímpetu de la joventut amb la saviesa de la veterania. Una de les idees que vol promoure és acostar-se encara més a la gent de Blanes, així com incentivar els intercanvis amb els clubs rotarys de la zona.


Tot seguit, Jordi Juanola va donar la benvinguda a un nou membre del club, Marc Roura, a qui li va imposar el pin que simbolitza la seva pertinença al Rotary. El següent pas va ser presentar els membres de la nova junta que l’acompanyarà en la singladura, on una de les principals novetats és que hi ha dues maceres enlloc d’un com fins ara i que, a més a més, aquest lloc l’ocupen dues dones.


En aquest darrer punt, qui fins ara havia conduït l’acte com a mestre de cerimònies, Ferran Galvany, va treure’s la banda que l’identificava com a macer, i es va fer la imposició de sengles bandes a les noves maceres: Isabel Villaret i Montse Anguera. Com a tresorer s’ha nomenat Salvador Dalmau, la seva ma dreta serà Raquel Tiñena, i el vicepresident Joan Aldrofeu.Data de realització: 07/05/2017 | Data de la darrera actualització: 07/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300