Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Consorci Illa de Blanes es dissoldrà d’aquí a uns dies amb la darrera reunió del Consell Consultiu


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/14/2017 09:07:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut Ajuntament + GeneralitatEl Consorci Illa de Blanes es dissoldrà d’aquí a uns dies amb la darrera reunió del Consell Consultiu

L’Institut Català de Finances ha aprovat l’operació de finançament de fins a 17 M€ per a l’Ajuntament de Blanes, la part de la liquidació que ha d’assumir

La setmana vinent es tancarà un capítol de la història de Blanes que ha centrat durant molts anys l’actualitat del municipi, i que restava pendent d’escriure el seu final. El Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes celebrarà el seu darrer Consell Directiu dijous de la setmana vinent 20 de juliol al matí.


Terrenys on havia de construir-se l'Illa de Blanes
El mateix dijous a la tarda, la sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes portarà a debat donar continuïtat a l’acord de ple del passat mes de desembre per resoldre l’aspecte econòmic que comporta dissoldre el consorci, integrat únicament pels governs català i local. El 13 de desembre del 2016 es va reunir el Consell Directiu per aprovar l’inici del procediment de dissolució i liquidació.

Així va ser després que la Generalitat va donar a conèixer al consistori blanenc que es veia legalment obligada a exercir el seu dret a separar-se del consorci. Amb aquest procediment, tots dos integrants assumeixen una part de les obligacions a liquidar. En la reunió de la setmana vinent s’haurà d’aprovar aquest darrer extrem.

Com a criteri de treball, i d’acord amb els estatuts de l’ens a dissoldre, la quota de liquidació anirà en funció dels membres que composen el Consell Directiu: la Generalitat té 4 membres dels 7 totals (57’14%), i l’Ajuntament de Blanes els 3 restants (42’86%). En la que serà la última sessió del consorci de la setmana vinent s’hauran d’aprovar les quotes definitives que s’assumiran en funció del balanç definitiu de liquidació, i que volta més de 37 milions d’euros.


La quota del consistori blanenc és en concepte de part del préstec signat per la construcció de la Ciutat Esportiva Blanes. Al assumir aquest pagament que li correspon en la dissolució, l’Ajuntament de Blanes quedarà propietària de la Ciutat Esportiva Blanes, sense cap més obligació. A més a més, recuperarà les seves propietats amb 30.000 m2 de terrenys edificables -on s’havia de construir el complex de l’Illa de Blanes-, i les finques dels sectors de l’Avinguda de l’Estació, Carretera de Malgrat, Can Borell, Avinguda Catalunya i Carrer Ernest Lluch.

L’Institut Català de Finances aprova l’operació de finançament

En previsió que s’hauria de fer aquest pagament per a la dissolució del consorci, l’Ajuntament ja va aprovar el desembre passat un Pla Econòmic i Financer (PEF) per establir les línies generals dels pressupostos municipals de 2017, 2018 i 2019, així com conèixer l’endeutament per als anys posteriors. Dins les inversions a realitzar, hi ha 20 MEUR a préstec, dels quals 16’2 MEUR s’han reservat per la quota de liquidació del consorci, equivalent a la part del crèdit pendent amb l’Institut Català de Finances (ICF) signat inicialment per 30 MEUR per a la construcció de la Ciutat Esportiva Blanes. Ara, l’Institut Català de Finances ha aprovat l’operació de finançament sol·licitada per l’Ajuntament de Blanes i està disposat a atorgar a Blanes fins a 17 MEUR.


Pel que fa a la resta de l’import del PEF fins sumar els 20 MEUR aprovats al ple (uns 4 MEUR), s’estan finançant a través de diferents entitats bancàries. Es tracta de diverses inversions, d’entre les quals la més destacada és el Pla de Barris. El nivell d’endeutament que s’ha projectat si s’executen les previsions incloses al Pla Econòmic i Financer, seria el següent: 89’8% aquest any 2017, 78’9% al 2018; i 68’5% al 2019.

L’acord que es portarà a debat del ple en la sessió del proper dijous 20 de juliol –el mateix dia en què haurà tingut lloc el Consell Directiu al matí-, serà la modificació del pressupost municipal 2017. Un cop aprovat l’acord de ple, l’alcalde quedarà facultat per signar l’operació de préstec.



Data de realització: 07/14/2017 | Data de la darrera actualització: 07/14/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300