Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes preparada pel 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2017 07:51:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes preparada pel 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici del 22 al 26 de juliol

Aquesta tarda s’ha presentat als membres del Jurat Popular els principals aspectes que han de puntuar dels espectacles que oferiran quatre empreses de l’estat espanyol i una de francesa

Avui ha començat el compte enrere pel 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc a partir del dissabte, del 22 al 26 de juliol, a les 22’30 h. El tret de sortida s’ha fet aquesta tarda, amb la presentació que s’ha fet al Jurat Popular. L’acte s’ha allotjat a la Sala de Plens i l’ha encapçalat el primer tinent d’alcalde de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, acompanyat dels membres i assessors de la Comissió Tècnica del certamen, que prèviament s’han trobat per una darrera reunió abans de l’acte.


Reunió prèvia de la Comissió Tècnica del Concurs de Focs
Sumant els cinc dies, el concurs atrau cada edició a Blanes prop d’un milió de visitants, ja que és l’esdeveniment més destacat que es fa al llarg de l’any. Compta amb 126.000 € de pressupost, dels quals 95.000 corresponen als pagaments a les empreses que participen i la resta a despeses d’organització, premis i trofeus. Una de les principals novetats d’aquest 2017 és que s’ha augmentat el nombre de premis.

Així, a banda d’un 1er Premi dotat amb 6.000 €, hi ha un 2on premi de 2.000 €. D’altra banda, l’empresa guanyadora també rep un trofeu que reprodueix l’espai natural des d’on es llencen els focs, la Roca de Sa Palomera, realitzada per l’artista Quico Ros. D’altra banda, la pirotècnia guanyadora s’endurà tres contractes: un per disparar de nou al concurs de Blanes, a la Festa Major de Lloret i a les Fires de Sant Narcís de Girona.


Presentació del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici
al Jurat Popular
Una altra novetat és que Blanes retrà homenatge al Girona Futbol Club amb motiu que ha aconseguit el somni llargament esperat de pujar a primera divisió. El reconeixement consistirà en què els tres avisos que es disparen cada nit abans que comencin els espectacles es faran amb efectes pirotècnics de color vermell i blanc, els mateixos que identifiquen l’equip gironí. Els coets pujaran fent una estela de color vermell i esclataran en blanc.

Un jurat format per 58 persones decidirà l’empresa guanyadora

El Jurat Qualificador del concurs està format per 58 persones: 8 són els membres de la Comissió Tècnica especialitzada, i els altres 50 són el Jurat Popular. Durant la presentació s’ha lliurat als membres del jurat tot el material necessari per fer les votacions, així com els criteris que cal que segueixin per puntuar els espectacles pirotècnics cada nit.


Tots els membres, tant la Comissió Tècnica com el Jurat Popular, han de qualificar de 1 a 10 punts cadascun dels 5 aspectes que es valoren als castells de focs: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes disparats, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos cotats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

Al llarg de la presentació d’avui dimecres també s’han donat diversos consells als membres del Jurat Popular per ajudar-los en la presa de consideracions. Així, un d’ells és la recomanació que els focs d’artifici es vagin a veure cada dia des del mateix indret. L’objectiu és ser el màxim d’equànimes a l’hora d’establir similituds i diferències entre els diferents espectacles.

Novetats en el Veredicte del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Durant l’acte d’aquesta tarda també s’ha informat als membres del Jurat Popular una destacada novetat en relació a l’acte del veredicte i proclamació de l’empresa guanyadora del concurs d’enguany. Fins ara s’havia tractat d’un acte que no es donava a conèixer gaire, i que passava gairebé desapercebut, llevat dels qui havien d’aportar les qualificacions: la Comissió Tècnica i el Jurat Popular.


Enguany, però, s’ha volgut fer una prova pilot i s’ha convocat al públic en general perquè assisteixi a un acte que tindrà lloc al Teatre de Blanes el dijous 27 de juliol a les 7 de la tarda. Avui no s’han rebel·lat gaire detalls, però s’espera que l’esdeveniment atregui un major nombre de públic i es consolidi la tradició de conèixer de primera mà quina de les cinc empreses que participen al concurs és escollida guanyadora.

Pirotècnies de prestigi multi-premiades

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs de Blanes ha elaborat un cartell de prestigi, amb empreses que han estat guanyadores de sengles concursos internacionals en més d’una ocasió. S’han seleccionat quatre pirotècnies espanyoles i una d’estrangera que prové de França i que debuta per primera vegada al concurs precedida pel prestigi que ha assolit en molt poc temps.


Quim Torrecillas, primer tinent d'alcalde de Cultura i Festes i president
de la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs
Llevat d’aquesta última, el públic blanenc coneix abastament les altres quatre empreses participants, que rivalitzaran per endur-se el primer o segon premis, sobretot partint de l’experiència de conèixer quins són els selectius gustos dels espectadors i la comissió tècnica. En especial la Pirotècnia Hnos. Ferrández, que ja va guanyar a Blanes al 2011 i l’any passat va desbancar la que havia estat tricampiona els darrers anys amb un espectacle rotund i ovacionat per tothom.

DiaPirotècnia ParticipantProcedència
Dissabte 22 de juliolPirotècnia VulcanoMadrid
Diumenge 23 de juliolPirotècnia TomàsValència
Dilluns 24 de juliolPirotecnia Hnos. FerrándezMurcia
Dimarts 25 de juliolRéfie Fêtes Pyrotechnie HarnesFrança
Dimecres 26 de juliolPirotècnia PabloAstúries
Data de realització: 07/19/2017 | Data de la darrera actualització: 07/19/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300