Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Consell Directiu acorda la dissolució del Consorci Illa de Blanes, i dóna inici al darrer tràmit de liquidació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/20/2017 03:44:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut Ajuntament + GeneralitatEl Consell Directiu acorda la dissolució del Consorci Illa de Blanes, i dóna inici al darrer tràmit de liquidació

Durant la trobada s’han aprovat les actuacions necessàries per possibilitar l’aprovació de finançament amb l’ICF i el calendari de treball per subrogar el deute pendent

La reunió del Consell Directiu del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes, celebrada avui al migdia, ha acordat la dissolució de l’ens, així com iniciar l’últim tram de la liquidació. Tanmateix, s’ha aprovat el balanç de dissolució i, contràriament al què estava previst en un principi, els seus membres s’han emplaçat per una nova reunió del consell per fer la darrera ratificació. Inicialment s’havia previst que avui tindria lloc la darrera reunió del consorci amb la seva definitiva dissolució. Finalment, però, s’haurà de fer la ratificació més endavant –previsiblement, després de l’estiu-, ja que la Generalitat ha d’adoptar diversos acords relacionats.


Consell Directiu del Consorci Illa de Blanes
La trobada d’aquest dijous l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el delegat del govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús. També han participat representants de les dues institucions que integren el consorci: Generalitat i Ajuntament. Així, en representació del consistori blanenc han prticipat el primer tinent d’alcalde Quim Torrecillas, i el portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron.

Acord al plenari d’aquest dijous

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes fixada per aquest mateix dijous a les set de la tarda debatrà donar continuïtat a l’acord de ple del passat mes de desembre per resoldre l’aspecte econòmic que comporta dissoldre el consorci. El 13 de desembre del 2016 es va reunir el Consell Directiu per aprovar l’inici del procediment de dissolució i liquidació. Així va ser després que la Generalitat va donar a conèixer al consistori blanenc que es veia legalment obligada a exercir el seu dret a separar-se del consorci.


Amb aquest procediment, tots dos integrants assumeixen una part de les obligacions a liquidar, equivalent a la part del crèdit pendent amb l’Institut Català de Finances signat inicialment per 30 MEUR per a la construcció de la Ciutat Esportiva Blanes. El consistori va aprovar un Pla Econòmic i Financer que, dins les inversions a realitzar, ja preveia una reserva de 16’2 MEUR per la quota de liquidació del consorci. En la reunió d’aquest dijous s’ha aprovat la quota de liquidació provisional que correspongui a cada ens, i que s’ha calculat en atenció a la següent proporcionalitat: 57’14% la Generalitat i 42’86% l’Ajuntament de Blanes.

Subrogació del préstec atorgat al Consorci Illa de Blanes

L’Institut Català de Finances ha aprovat l’operació de finançament sol·licitada per l’Ajuntament de Blanes, atorgada amb les següents condicions: l’import de 16.086.554.’78 € correspon al 42’86% del deute, hi ha un termini de pagament de 20 anys i l’amortització es farà de la següent manera: el 1er any 150.000 €; el 2on, 3er i 4rt anys 400.000 € cada any; el 5è i 6è 500.000 € cada any; i en la resta d’exercicis s’aplicarà el sistema francès de quota constant.


El calendari de treball per a la subrogació del deute financer contempla que, un cop s’hagi fet l’aprovació a través del plenari que tindrà lloc avui al vespre, l’endemà divendres 21 de juliol es farà una sol·licitud d’autorització a la Direcció General de Política Financera dels ens locals a Catalunya.Data de realització: 07/20/2017 | Data de la darrera actualització: 07/20/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300