Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La suspensió de l’’Ensorra’t’, protagonista al ple municipal i al carrer amb una concentració espontània


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2017 02:28:38 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La suspensió de l’’Ensorra’t’, protagonista al ple municipal i al carrer amb una concentració espontània

Durant la concentració davant l’Ajuntament una portaveu del Consell Local de Joventut ha llegit un manifest que es transformarà en moció amb l’assessorament dels Serveis Jurídics

Aquesta passada tarda de dijous la notícia que finalment el Festival de Música Jove a la Platja, l’’Ensorra’t’ no era possible fer-lo al lloc on s’ha ubicat durant cinc anys consecutius s’ha estès ràpidament a través de les xarxes socials. Això ha provocat dues qüestions paral·leles.


Reunió Consell Local de Joventut de Blanes
D’una banda, els membres del Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) van estar elaborant una moció per portar al ple que s’havia de celebrar aquella mateixa tarda, en el decurs d’una reunió allotjada al Casal Jove Morralla. Al mateix temps, es convocava una concentració de manera espontània a través de les xarxes, una mobilització que ha congregat centenars de joves a la porta de l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Una portaveu del CLJB, Alba Rams, ha llegit la moció que posteriorment també ha donat a conèixer en forma de manifest al principi del ple. Abans que comencés la sessió, la concentració davant l’edifici consistorial ha omplert el Passeig de Mar de xiulets, aplaudiments i un crit unànime: Volem l’Ensorra’t. L’han corejat sobretot gent jove, però també gent gran que, des que va iniciar-se tot el procés, han donat suport al festival i als seus organitzadors.


Concentració de suport a l''Ensorra't' davant l'Ajuntament de Blanes
Entre els qui també han assistit a la concentració s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, el regidor de Joventut, Joel Comas, i la resta de membres de la corporació. En el manifest els joves expliquen que el fet de canviar la ubicació del festival és inviable, tal com l’ajuntament ja va al·legar en resposta a les mesures cautelars dictades pel Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.

Les condicions geogràfiques consideren que són les més òptimes arreu del municipi per poder realitzar el festival en les millors condicions possibles en matèria de seguretat, serveis i sonoritat. A més, recorden que el consistori compta amb uns estudis realitzats per Protecció Civil i Policia Local que fan inviable la realització de l’’Ensorra’t’ en cap altra localització.


D’altra banda, expliquen que es tracta d’un festival consolidat i de referència que esdevé punt de trobada de la majoria de jovent durant els únics dies de l’any amb activitats dirigides a aquest públic. En els últims anys també destaquen que han esdevingut en un festival de referència dins la cultura musical de la zona. Per això, no entenen la criminalització amb que la denuncia fa referència als i les joves, així com a l’estil musical present a l’escenari d’aquet esdeveniment.

El CLJB defensa que l’’Ensorra’t’ és inviable fora de l’actual emplaçament

Pels motius abans exposats, el Consell Local de Joventut de Blanes i les seves entitats han mostrat el seu desacord a la sentència, que demana que se situï a un kilòmetre de distància del domicili on viu el denunciant, situat a uns 200 metres del lloc del festival. Els joves reiteren que l’’Ensorra’t’ s’ha realitzat observant les normatives que regulen aquest tipus d’esdeveniments, així com efectuant un estudi de sonoritat, l’establiment d’un limitador de so per no sobrepassar els límits dels decibels permesos en cap moment i l’enfocament dels altaveus encarats al mar per minimitzar tant les ones acústiques com lumíniques.


En tot cas, també fan la reflexió que, amb aquesta sentència, es posa en perill els concerts propers a l’’Ensorra’t’ i altres festes majors d’arreu del territori, ja que ha creat un precedent. Justament aquest ha estat un dels motius que ha mogut als joves a no considerar com una opció vàlida el canviar d’ubicació.

Activitats per cobrir els deutes derivats de la suspensió del festival

També s’informa que la no realització del festival comportarà per al Consell Local de Joventut i les seves entitats membres una pèrdua significativa de diners, a causa que no hi haurà cap tipus d’ingrés durant el festival a través de la venda de productes a la barra de bar que hi ha durant les cinc nits. Per cobrir els deutes derivats de la suspensió el CLJB proposarà d’altres activitats o accions que s’aniran anunciant.


Alba Rams llegeix el manifest durant el ple municipal
Una de les que ja s’ha avançat és la venda dels característics gots amb el llegendari segell de l’’Ensorra’t’ que s’ha previst fer la nit de divendres a l’escenari on s’havien de fer els concerts, a partir de l’hora en què estava previst que comencés a cobrar vida, 2/4 d’11 de la nit. S’han editat 8.000 gots que es vendran a preus populars per recuperar almenys la despesa que ha significat la seva producció.

Per últim, el text del manifest que s’ha preparat com una moció remarca que a partir d’aquest moment i situació el CLJB estudiarà les mesures legals pertinents per poder revocar la decisió del Contenciós Administratiu. Prenent en consideració tots aquests aspectes, es conclou que veuen inviable l’edició de l’’Ensorra’t’ 2017 i conviden totes les persones que els han donat suport i que volen seguir fent-ho a que estiguin pendents de qualsevol comunicat.

Peticions del Consell Local de Joventut a l’Ajuntament

Els cinc punts que es demanen a la moció són que l’Ajuntament obri una partida econòmica per col·laborar amb les despeses que el CLJB no pugui arribar a assumir, així com que faciliti al consell els tràmits burocràtics necessaris per a la realització dels actes o accions que es proposin. Igualment, demanen al consistori que emprengui mesures legals pertinents contra les persones denunciants, el metge i la jutgessa.


Aquesta darrera qüestió es deu a què consideren que les persones i entitats que organitzen l’’Ensorra’t’ han patit una sèrie de danys i perjudicis econòmics, així com de caràcter emocional, havent-se sentit menyspreades i injuriades. Per aquest darrer motiu, demanen que l’Ajuntament de Blanes declari persones non grates les persones denunciants, el metge i la jutgessa.

Per últim, en relació a què el regidor de Joventut, Joel Comas, va posar a disposició el seu càrrec polític davant tot el què ha succeït, la decisió del Consell Local de Joventut ha estat contundent. Com a CLJB i les entitats que el formen, han rebutjat totalment aquesta decisió de Joel Comas, i han volgut remarcar i agrair igualment la seva implicació i esforç. Val a dir que quan Alba Rams ha finalitzat la lectura del manifest, tots els regidors i regidores han esclatat en un llarg aplaudiment posats d’empeus.

Diversos regidors i regidores abandonen el ple en protesta

El tema del festival no tan sols ha protagonitzat durant uns minuts la sessió plenària amb la lectura del manifest. I és que una de les persones que sol participar al ple municipal com a públic és justament el metge que ha elaborat l’informe en què es basen els denunciants per establir la causa-efecte dels danys que consideren haver patit per culpa de l’’Ensorra’t’.


Aprofitant un canvi de punt del ple, diversos regidors han demanat a l’alcalde de Blanes que demanés al metge que marxés de la sala de plens, atenent a què un dels punts del manifest elaborat demana que se’l declari persona non grata. Quan Miquel Lupiáñez li ho ha demanat i el facultatiu no ha volgut fer-ho, 14 regidors i regidores s’han aixecat i han marxat per no escoltar les explicacions del metge, a qui s’ha donat la paraula perquè parlés.

Els set regidors i regidores que s’han quedat a la sala han estat l’alcalde, Quim Torrecillas, Nicolás Laguna, Juanjo Navarro, Dafne Galvany, Sergio Atalaya i Margarita Santo. Després que s’han tractat els primers punts de l’ordre del dia, abans de passar a la part de control s’ha fet un recés del ple per poder celebrar una reunió amb els portaveus dels grups polítics municipals.


Al reprendre’s el ple s’ha anunciat que es convocarà als membres del CLJB perquè, amb l’assessorament legal dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes, es torni a redactar la moció perquè el text tingui garanties jurídiques. Capítol a banda mereix esmentar que mentre ha tingut lloc la celebració del ple, les xarxes socials continuaven bullint amb fotografies de la concentració que s’ha fet davant el domicili del Passeig de Mar on viuen els denunciants, que s’ha controlat amb efectius policials.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300