Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es presenta el llibre ‘Blanes Vist de Prop’, una oportunitat per conèixer millor la vila de la Costa Brava


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/21/2017 07:04:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es presenta el llibre ‘Blanes Vist de Prop’, una oportunitat per conèixer millor la vila de la Costa Brava

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, de la direcció d’Editorial Gregal, han encapçalat la multitudinària presentació que ha tingut lloc aquesta tarda a la Sala de Plens

Quan falten ben poques hores perquè la vila visqui amb la intensitat que la caracteritza la Festa Major de Santa Anna i el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes s’ha vestit de gala per allotjar un acte molt especial. Es tractava de la presentació d’una nova publicació que permetrà tothom qui la llegeixi poder conèixer encara de més a prop aquest municipi, portal de la Costa Brava.


En el centre de la imatge: Jordi Albertí i Miquel Lupiáñez
Presentat amb l’eloqüent títol Blanes Vist de Prop, l’acte l’han encapçalat l’alcalde de la vila, Miquel Lupiáñez, i la direcció d’Editorial Gregal, editora de la publicació, Jordi Albertí. Els han acompanyat els principals artífexs del treball, que han aportat des de la seva expertesa i coneixement el necessari acostament a les diferents òptimes amb què compta el municipi.


L’acte ha comptat amb una multitudinària presència de públic, que ha omplert de gom a gom la sala. A banda de les aportacions dels diferents autors amb què compta la publicació, també hi ha hagut diversos interludis musicals, a càrrec del clarinetista lleidatà Gil Codina. Els primers lectors i lectores que han comprat un exemplar han estat obsequiats amb una ampolla de cava commemorativa i, tot just acabar, han tingut l’oportunitat que els autors i autores els signessin el llibre.

Blanes Vist de Prop, una completa radiografia de la vila

L’objectiu de Blanes vist de Prop és conèixer un gran ventall de detalls que atrauran tant a blanencs i blanenques com a foranis o qui vulgui tenir més detalls del municipis, ja que aprofundeix en diversos aspectes que, per un costat o per l’altre, captaran l’interès de qui ressegueixi els seus fulls. Els autors expliquen que ha estat escrit amb la curiositat de qui vol explicar amb detall la història, la geografia, les tradicions i la manera de viure d’un municipi que viu a cavall entre dos territoris: comarques gironines i barcelonines.

En aquest sentit, conté un complement molt valuós: una col·lecció de petites històries i curiositats d’empreses i associacions blanenques, explicats en aquest cas en primera persona. Justament per aquest motiu compta amb un ingredient afegit que li dóna encara més atractiu.


Interludi musical a càrrec de Gil Codina
També s’ha fet un esforç recopilatori dels treballs històrics previs per incorporar la feina que ja han fet altres historiadors, i s’ha tingut molta cura en actualitzar les dades. En aquest sentit, s’han posat al dia nous espais de reunió, les entitats que s’han incorporat al ric teixit associatiu del municipi, o les noves festes que han anat sorgint i arrelant en l’imaginari popular durant la darrera dècada.

Noms propis arrelats a la vida cultural blanenca

El contingut de la nova publicació té la contrastada solvència que aporten els coneguts noms propis que signen els diferents àmbits que s’hi inclouen. El treball ha estat coordinat per Mònica Rabassa, que ha comptat amb la col·laborador de l’historiador Aitor Roger en la ruta històrica i en l’assessorament general.


Per la seva banda, Joan Adell s’ha ocupat de l’article Primera Impressió; Fernando Gómez del Blanes turístic i el seu desenvolupament; i Maria López ha tingut cura del món comercial i empresarial. Per últim, M. Àngels Vázquez ha repassat molts dels personatges il·lustres de la vila.


També s’han utilitzat imatges que han estat cedides per fotògrafs locals i persones implicades en el teixit associatiu de la vila, com és Pep Anton Vieta. El llibre, més enllà de la historia i els personatges d’aquest municipi gironí, repassa els serveis docents i sanitaris del poble, les seves festes i diversions, l’activitat agrícola o el patrimoni local.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 07/21/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300