Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 3.000 persones omplen la platja de Blanes en la primera nit de l’”Ensorra’t”


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/22/2017 11:46:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 3.000 persones omplen la platja de Blanes en la primera nit de l’”Ensorra’t”

A la mitja part del festival es va llegir un manifest per agrair el recolzament rebut de la immensa majoria de veïns de Blanes, i reiterar el seu suport al regidor de Joventut, Joel Comas

La primera nit de la sisena edició de l’”Ensorra’t” viscuda ahir va omplir la platja del centre de Blanes amb més de 3.000 persones disposades a poder gaudir d’un festival de música jove que durant les dues darreres setmanes ha vist perillar la seva celebració. L’acord in extremis que es va aconseguir pactar ahir al migdia va posar en marxa una solidària maquinària de voluntaris sorgits de tot arreu que, en un temps record, van muntar l’equip de so i d’il·luminació que feia falta perquè la tan desitjada normalitat pogués presidir la vetllada.


1a nit de l'"Ensorra't" 2017
Tan bon punt es va rebre a l’Ajuntament de Blanes el correu electrònic amb el compromís dels veïns que retiraven la denúncia, l’activitat retornava dalt de l’escenari de l’”Ensorra’t”. Mentre estaven en plena tasca de recuperar els trets tècnics essencials del festival, a quarts de sis de la tarda, els Serveis Jurídics de l’Ajuntament també van afegir una bona notícia.

La procuradora dels denunciants havia entrat al Jutjat un escrit on posava en coneixement que s’havia arribat a un acord amb l’Ajuntament. Tanmateix, en l’escrit registrat a darrera hora es demanava que, en virtut d’aquest pacte, es considerés per desistida la mesura cautelar y, en conseqüència, la jutgessa del Tribunal Contenciós Administratiu número 3 de Girona la deixés sense efecte.


Si bé la jutgessa encara no ha resolt proveint l’escrit enviat per la procuradora deixant sense efecte la cautelar, des de l’Ajuntament de Blanes es considerava que, al tenir la renúncia formal dels denunciants, era prou garantia. El fet de no haver rebut la resolució del jutjat no s’atribueix a què s’hagi de denegar, sinó a l’operativitat horària.

Més de 3.000 persones omplen la platja en la primera nit

Amb un cert retard respecte l’hora prevista per l’inici de la primera nit de l’”Ensorra’t”, l’escenari va tornar a omplir-se de llum, i la música –amb l’oportú limitador que sempre ha tingut complementant l’equip de so- va propiciar una estrena espectacular i esperada com mai. Si bé durant la primera hora la platja tan sols va comptar amb una tímida presència de públic, quan s’acostaven les 12 de la mitjanit la zona de davant l’escenari estava plena de gom a gom, i tot el perímetre de la platja presentava l’acostumat aspecte de colles d’amics asseguts o ballant.


Una prova de la gentada que va omplir el festival van ser les llargues cues que es van formar davant les guinguetes de venda de tiquets per consumicions, així com per adquirir els característics gots de l’”Ensorra’t”. El fet que els equips d’àudio i d’il·luminació haguessin de traslladar-se a córre-cuita des del Casal Jove Morralla, afegint-hi material cedit de diversa procedència, va minvar un xic els plans previstos, però l’animació, la festa i les ganes de passar-s’ho bé –segells del festival- van ser tan autèntiques com sempre.

Dels tres grups que havien de tocar durant la primera nit tan sols un d’ells va poder fer-ho després que dijous s’havia decidit suspendre el festival. Es tractava dels Pelukas, que van animar el personal amb les seves versions de tot tipus de gèneres musicals, i que van tancar l’actuació convidant al públic a alçar els seus gots tot dient “Brindem, perquè ningú ens pararà”. La vetllada es va completar amb aportacions locals estel·lars i DJ’s.


Aquest dissabte el festival reprendrà al 100% la normalitat, amb els equips d’il·luminació i so previstos en un principi. A partir d’avui i fins dimarts, el festival seguirà amb el cartell que estava marcat, començant cada nit a les 23’15 h. Avui tocaran Incombustibles, Funkiwis, Klischée i DJ OGT; diumenge serà el torn de Rise Up, DJ Campa, DJ Plan B i DJ Jungle Bwoy; dilluns tocaran Mozrap, Subversa, Lágrimas de Sangre i PD Bullanga; i finalment dimarts tancaran l’”Ensorra’t” Punks & Company, Extracto de Lúpulo, Ítaca Band i PD Broot.

Manifest del Consell Local de Joventut de Blanes

A la mitja part del festival d’ahir divendres Alba Rams, una de les portaveus del Consell Local de Joventut de Blanes, va llegir un manifest que va llegir dalt l’escenari envoltada d’altres membres del col·lectiu:


“Bona nit Blanes. Des de la comissió de l’”Ensorra’t” hem viscut moltes emocions en les dues últimes setmanes, i hem vist necessari dedicar-vos unes paraules.
Hem passat per moments d’indecisió, moments d’insomni, de malsons, de reunions llarguíssimes on cadascú deia la seva, i on a vegades costava arribar a un consens.

També hem viscut moments d’alegria, de tristesa, d’esperança, de sentir que ho perdíem tot, de desil·lusions i il·lusions. En fi, hem sentit alguna cosa inexplicable.

Gràcies a aquests mals moments que ens han tocat viure hem après a fer pinya, a lluitar i a notar l’estima i el suport del poble en general, jovent i no jovent. Avui, després d’un dia molt intens, aquí estem malgrat que a alguns els hi molesti.

Hem organitzat la primera nit de l’”Ensorra’t” en un temps rècord, però ho hem fet.

I comencem així cinc dies de concerts en l’horari previst i al lloc e sempre, perquè d’aquí no ens mouen.

Demanem disculpes als ‘Pelukass’ i a vosaltres per no poder oferir el nivell que es mereix l’”Ensorra’t”. Un cop més, agraïm a tot l’Ajuntament, i especialment al regidor de Joventut, Joel Comas i a l’equip tècnic que l’acompanya (Marina, Anna, Eva....), així com als grups, patrocinadors i empreses col·laboradores, per la paciència i el suport. I també, com ja hem dit, a vosaltres

De debò, gràcies a tots i a totes. Que seguim disfrutant de l’”Ensorra’t” com sempre.

Ho hem fet, i aquest any #AmbMesSorraQueMai


Data de realització: 07/22/2017 | Data de la darrera actualització: 07/22/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300