Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes arriba avui al seu equador amb la guanyadora del 2016


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/24/2017 04:36:42 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEl Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes arriba avui al seu equador amb la guanyadora del 2016

La Pirotècnia Hermanos Ferrández actuarà la tercera nit que es compleix avui dilluns després de l’espectacular tirada que va fer diumenge la Pirotècnia Tomàs

La 47a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra aquests dies a Blanes arriba avui dilluns al seu equador amb la participació de la guanyadora de l’anterior edició del 2016. El representant de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia, que tot just dissabte va recollir el trofeu que acredita la seva empresa com a vencedora de la 46a, ha pogut presenciar els dos espectacles que s’han fet fins ara.


Preparatius Pirotècnia Hermanos Ferrández, que actua aquesta nit de dilluns
Potser per aquest motiu avui dilluns, quan estava muntant amb el seu equip els artefactes a la zona de llançament de la platja de Sa Palomera, assegurava que el disseny que oferirà aquesta nit serà difícil d’oblidar. Com sol ser habitual, no ha volgut desvetllar gaire detalls, però el què si ha avançat és que els efectes a l’aigua seran dignes de recordar.

Segona nit del concurs amb la Pirotècnia Tomàs

De fet, val a dir que de moment s’està complint fil per randa el què el mateix representant de la pirotècnia murciana, Antonio Ferrández –un dels germans que dóna nom a l’empresa-, va baticinar dissabte passat dalt l’escenari on rebia el trofeu de l’any passat. El públic que omplia de gom a gom la Plaça dels Dies Feiners dissabte va poder sentir com el veterà pirotècnic explicava que les pirotècnies de l’estat espanyol que concursen enguany a Blanes són de les millores que hi ha actualment en el panorama europeu, com correspon a un concurs de prestigi com és el de Blanes.


Espectacle de l'empresa Tomàs nit de diumenge
I així està sent, tal com coincideixen tant els membres de la Comissió Tècnica del Jurat com el públic blanenc en general. Si l’inici del concurs dissabte passat amb la Pirotècnia Vulcano va deixar tothom bocabadat, l’actuació d’aquest passat diumenge amb la Pirotècnia Tomàs -amb el característic so tronador i el ritme trepidant marca dels valencians- va convèncer molta gent.


Lliurament de la reproducció del Monument als Focs
als representants de l'empresa Tomàs
Per afegit, val a dir que la tirada de focs de diumenge es va fer puntualment a l’hora prevista, 2/4 d’11 de la nit, després que la forta tempesta que va caure pels volts de les 7 de la tarda va fer bullir les xarxes socials preguntant-se si es mantindria el concurs. Respecte la previsió del temps per avui dilluns, a primera hora de la tarda es mantenia sense perill de pluges intenses.


Ahir diumenge, com està sent habitual per segon any consecutiu, membres de la Comissió Tècnica del concurs de Focs van visitar representants de l’empresa valenciana per lliurar-los una reproducció del Monument als Focs que llueix a l’entrada de Blanes, un obsequi que s’entrega com a record del seu pas pel certamen blanenc. Durant la trobada, els dos representants valencians van coincidir en que el concurs blanenc compta amb l’incentiu que s’aprecia amb criteri l’art de dibuixar en el cel nocturn, en el sentit que no es valoren els focs per la quantitat de pólvora que es crema, sinó per la qualitat dels dissenys.

Dimarts i dimecres, recta final del concurs internacional

Demà dimarts el certamen inclourà la participació de la única novetat d’enguany, ja que la resta de pirotècnies coneixen abastament Blanes d’anteriors edicions. Es tracta de Régie Fêtes Pyrotechnie, que prové d’Harnes, al nord de França. Si bé és una empresa força jove –es va crear l’any 2004-, arriba a Blanes precedida per l’èxit que els ha acompanyat en diversos certàmens.


D’aquesta empresa s’ha destacat la qualitat del seu material, sobretot el color i la lluminositat, així com la capacitat de creació i composició. Per últim, la 47a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes es tancarà dimecres amb la intervenció d’una empresa coneguda i apreciada pel públic blanenc: Pirotècnia Pablo, de Cangas de Narcea (Astúries).Data de realització: 07/24/2017 | Data de la darrera actualització: 07/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300