Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Aplec de l’Amor amb l’encisadora veu de Judit Neddermann tancarà divendres la Festa Major de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2017 12:35:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Aplec de l’Amor amb l’encisadora veu de Judit Neddermann tancarà divendres la Festa Major de Blanes

Els darrers dies la vila de la Costa Brava ha estat vivint amb gran intensitat la seva festa grossa, amb actes multitudinaris com els concerts amb Hotel Cochambre i l’Orquestra Selvatana

Blanes viurà divendres vinent, 28 de juliol, el darrer acte de la Festa Major de Santa Anna amb la celebració d’un dels actes més tradicionals amb què compta: l’Aplec de l’Amor. La festa, que té per escenari Cala Bona –Cala Sant Francesc-, s’encetarà a les sis de la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, seguida a les set per una missa a l’Ermita de Sant Francesc, situada al capdamunt de la cala.

Durant la tarda un gran nombre de blanencs i blanenques s’hi van acostant per anar prenent posicions a la platja de Cala Bona, ja que la tradició és passar una vetllada nocturna a l’aire lliure tot fent un àpat. Colles d’amics i famílies aprofiten l’ocasió per celebrar una sessió molt especial, embolcallada amb la música en directe que s’ofereix dalt d’un escenari alçat especialment per a l’ocasió.

Actuació de Judit Neddermann

A partir de les 10 de la nit l’Aplec de l’Amor arribarà al seu moment culminant amb el concert de Judit Neddermann, que presentarà el seu disc Un segon publicat l’any passat. Es tracta del seu segon treball, que ha estat escollit Millor Disc del 2016 segons els lectors de la revista La Tornada, i 12è millor disc de l’any segona la Crítica dels Premis Enderrock. La cançó Mireia ha estat guardonada amb el Premi Enderrock 2016 per votació popular en la categoria de Millor Cançó d’Autor.


Judit Neddermann presentarà a l'Aplec de l'Amor de Blanes el seu disc "Un segon"
Produït pel guitarrista Pau Figueres, el nou disc de Judit Neddermann Un Segon és un nou pas ferm en la seva proposta més íntima i personal que inclou cançons on novament sobre a cantar i compartir les seves vivències sincerament, sense reserves. Són temes originals i una única versió que formen part d’una proposta de viatge a través de diferents sentiments: l’amor i el desamor, la família, els comiats, la importància del present... una recepta ideal per acompanyar l’Aplec de l’Amor.

Actes multitudinaris a la Festa Major de Blanes

Durant els darrers dies Blanes ha bullit d’activitats programades amb motiu de la Festa Major. N’hi ha hagut per cobrir una variada gamma de gustos i edats, i també han significat que els recintes que les han acollit s’han quedat sovint petits per enquibir-los. Un dels casos ha estat l’Escenari Festa Major de la Plaça dels Dies Feiners, en especial la nit de dimarts a dimecres, amb la revetlla de Santa Anna.


La Plaça dels Dies Feiners plena de gom a gom amb "Hotel Cochambre"
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
La Plaça dels Dies Feiners va registrar una presència de públic com feia temps que no es veia per assistit al vibrant concert del grup Hotel Cochambre que va portar a Blanes la seva Cucaracha Tour, amb versions musicals de totes les èpoques. Així, els temes de Bon Jovi, Rafaella Carrà, Bruno Mars i Depeche Mode van sonar costat per costat, corejats per una gran quantitat d’impenitents que van celebrar totes i cadascuna de les propostes que se’ls va fer.

A les potents veus d’Hotel Cochambre se’ls hi afegeix una posta en escena impactant, on el públic també va ser protagonista a través de les projeccions en directe que es van fer a la gegantina pantalla que hi havia dalt l’escenari. Formada l’any 2000, són una companyia musical que durant els darrers anys s’ha convertit en un referent de les festes populars. Com se sol dir, ho van donar tot, i el públic blanenc va passar una vetllada més que entretinguda.


Concert amb l'Orquestra Internacional Selvatana
Fotografia: Joaquim Llorens Garangou
El mateix recinte de la Plaça dels Dies Feiners on hi ha hagut l’Escenari de Festa Major també va registrar aquest passat dimecres una gran quantitat d’espectadors per assistir a dos actes protagonitzats per una mateixa formació. L’Orquestra Internacional Selvatana va ser l’ingredient més destacat musicalment parlant del dia central de la Festa Major de Blanes, la festivitat de Santa Anna que s’escau el 26 de juliol.

La Selvatana, l’ingredient que no pot faltar en una festa major de prestigi, va oferir a Blanes dues de les seves possibilitats d’espectacle més emblemàtiques: a la tarda un concert clàssic de Festa Major basat principalment cançons populars catalanes de tots els temps –des del Cant de la Senyera fins el Boig per tu-, i a la nit un ball de gala on també van sonar temes d’actualitat.


Ball de Nit amb l'Orquestra Internacional Selvatana
Fotografia: Joaquim Llorens Garangou
La formació de Cassà de la Selva –que compta amb músics de Blanes- ja té 104 anys d’experiència, i entre els seus mèrits s’hi compta haver estat guardonada l’any 1988 amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Ja sigui en formació de concert o de ball, La Selvatana va complaure un ample ventall de públic, que va celebrar la festa de la patrona de manera brillant.Data de realització: 07/27/2017 | Data de la darrera actualització: 07/27/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300