Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Pirotècnia Hermanos Ferrández guanya per segon any consecutiu el Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/27/2017 08:45:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLLa Pirotècnia Hermanos Ferrández guanya per segon any consecutiu el Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Aquest vespre s’ha proclamat el veredicte emès per la Comissió Tècnica i el Jurat Popular en una gala organitzada amb un nou format més festiu que s’ha allotjat al Teatre de Blanes

L’espectacle de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Murcia que es va oferir la nit d’aquest passat dilluns dia 24 de juliol, ha estat proclamat guanyador del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que s’ha estat celebrant a Blanes del 22 al 26 de juliol. Ho ha estat per segon any consecutiu, i el veredicte que ha decidit la classificació del certamen s’ha emès la tarda d’aquest dijous, a través de la votació que han efectuat els 8 membres de la Comissió Tècnica i els 50 del Jurat Popular.


La Pirotècnia Hermanos Ferrández rebrà 6.000 € pel primer premi, així com tres contractes més en perspectiva: un per aquesta tardor, per tancar les Fires de Sant Narcís de Girona, i dos més de cara a l’any vinent. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret de Mar, el dia de Santa Cristina.


Per la seva banda, la Pirotècnia Vulcano, que va encetar el concurs la nit del dissabte dia 22, ha quedat classificada en segon lloc i rebrà 2.000 € de premi. El veredicte d’enguany ha estat molt emocionant, ja que tant els membres de la comissió tècnica com del jurat popular han coincidit en afirmar que ha estat l’edició més espectacular que es recorda en molt de temps. Cada nit les pirotècnies participants han competit amb dissenys amb estil propi, que han fet difícil molt difícil la tria.

https://youtu.be/dXz5HwRowCg

Puntuació del 47è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Vots Nom PirotècniaDiaProcedència
18.625Pirotècnia Hermanos FerrándezDilluns 24Múrcia
28.117Pirotècnia VulcanoDissabte 22Madrid
37.828Pirotècnia TomàsDiumenge 23València
47.736Pirotècnia PabloDimecres 26Astúries
57.230Pirotècnia Sarl Régie FêteDimarts 25França

Gala a l’estil dels premis internacionals

Coincidint amb la 47a edició del concurs, l’Ajuntament de Blanes ha volgut donar un punt afegit d’espectacle a l’acte del veredicte. Per això, s’ha trencat el format de la Sala de Plens on s’havia fet fins ara i s’ha traslladat al Teatre, obert a la participació de tothom qui ha volgut conèixer en viu i en directe la classificació de les pirotècniques que han participat aquest 2017


Presentat pel periodista Marc Romero –que també es va encarregar de fer de mestre de cerimònies del pregó amb Pilarín Bayés-, la gala ha comptat amb diversos ingredients. Començant pel suport d’un dels membres de la Comissió Tècnica, Quique Pérez, que ha anat fent expertes aportacions al llarg de la gala, i continuant per la projecció de diversos vídeos i entrevistes sobre els diversos aspectes que inclou la celebració del concurs internacional.


Després que s’ha desvetllat la classificació de les pirotècnies, el moment culminant de la vetllada, n’ha arribat un altre prou interessant. El tinent d’alcalde de Cultura i Festes i president de la Comissió Tècnica, Quim Torrecillas, ha trucat des del Teatre de Blanes al responsable de la pirotècnia, Leo Ferrández.

Lliurament de subvencions a les entitats culturals

Abans que comencés la gala del veredicte del concurs de focs, l’Ajuntament de Blanes ha volgut aprofitar aquest acte tan emblemàtic per fer un reconeixement a diverses entitats de la vila. Es tracta de les subvencions que s’han lliurat a diverses entitats, que en l’edició del 2016 han sumat un import de 25.000 euros.


L’objectiu de les subvencions és donar suport a les entitats sense ànim de lucre que hagin realitzat durant l’any 2016 activitats d’interès públic dins l’àmbit cultural i, en concret, que hagin desenvolupat activitats complementàries de la programació cultural del municipi, la divulgació cultural i la realització d’activitats en el camp de la formació cultural i artística.


La relació de les 11 entitats que es van acollir a la convocatòria de subvencions per als programes d’activitats culturals durant l’any 2016 són: Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), l’Associació Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, l’Associació d’Amics de Música a l’Esperança, l’Associació Grup Rialles Blanes, l’Associació Andalusa d’Ardaleños i Amics d’Ardales, la Colla Gegantera de Blanes, l’Esbart Joaquim Ruyra, el Grup de Teatre El Mirall, l’Associació Manaies de Blanes, l’Associació Recvll i la Fundació Carles Faust.Data de realització: 07/27/2017 | Data de la darrera actualització: 07/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300