Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El CLJ de Blanes es reunirà properament per fer valoració a fons de l’Ensorra’t, que ha registrat 20.000 espectadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/09/2017 12:36:08 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El CLJ de Blanes es reunirà properament per fer valoració a fons de l’Ensorra’t, que ha registrat 20.000 espectadors

Aquest mes d’agost s’ha previst una trobada amb els veïns que finalment van retirar la denúncia per presentar-los el resultat de la sonometria, amb valors molt per sota del màxim legal permès

Dues setmanes més tard que va finalitzar la sisena edició de l’Ensorra’t, el Festival de Música Jove a la Platja que forma part de la Festa Major de Blanes, membres de la Comissió de l’Ensorra’t, del Consell Local de Joventut, han fet una primera valoració amb el regidor de Joventut, Joel Comas. Es tractava de fer balanç de qüestions generals, de contingut i logístiques, pendent encara que es fes una reunió per valorar a fons tots aquells altres aspectes que van provocar que el festival fos notícia per motius que poc tenen a veure amb la música.


Festival Ensorra't 2017 - Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Sobre aquest darrer aspecte, es va parlar de la trobada que hi haurà properament amb els veïns del Passeig de la Mestrança que finalment van retirar la denúncia, una decisió que va tenir lloc hores abans que havia de començar el festival. L’objectiu de la reunió és presentar-los el resultat de la sonometria que es va fer al seu domicili la nit del dilluns 24 de juliol, la tercera de l’Ensorra’t.

La sonometria indica que estava 21 Db per sota del màxim permès

L’única dada que ha transcendit respecte aquest informe lliurat a l’Ajuntament de Blanes és que els valors registrats al pis dels denunciants –que des d’un principi havien inclòs en les seves demandes que es fes la sonometria- estan molt per sota del màxim legal permès. D’aquesta manera, l’informe efectuat per una empresa especialitzada indica que el so estava 21 decibels per sota del màxim permès a la façana de l’immoble, un màxim que se situa en els 80 decibels.

Respecte el malson viscut pels joves des que es va donar a conèixer la mesura cautelar imposada pel Contenciós Administratiu de Girona arran de la denúncia que posava en perill la celebració de l’Ensorra’t, s’ha tornat a recordar què va significar per a tots i totes les membres de la comissió del CLJB. El gerro d’aigua freda que els va caure el 20 de juliol, amb la sentència que es reafirmava en què el festival s’allunyés 1 kilòmetre i mig de l’edifici dels denunciants, seguit menys de 24 hores més tard per la retirada de la denúncia després d’una reunió in extremis amb els veïns -protagonitzada per l’alcalde, el regidor de Joventut i representants de la comissió de l’Ensorra’t- van suposar una mena de muntanya russa d’emocions que serà difícil d’oblidar.


Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Queda pendent encara valorar que es voldrà fer amb el manifest que es va redactar la tarda del 20 de juliol en una reunió d’urgència celebrada pels membres de la comissió, llegit en públic tant a la manifestació espontània que es va fer davant l’ajuntament abans que comencés al ple, com posteriorment a la mateixa Sala de Plens. Va ser durant la sessió plenària quan es va acordar que se li donaria forma de moció al manifest, però els membres de la comissió de l’Ensorra’t també recorden que el gir dels esdeveniments que va tenir lloc l’endemà divendres fa necessari que hi hagi una reconsideració de tot el seu contingut.

D’altra banda, des de la comissió de l’Ensorra’t també s’ha recordat especialment el sobrecost que ha significat haver d’estar pendent de tot el tema judicial. El fet de muntar l’equipament els dies previs mantenint l’esperança que finalment es podria fer el festival, desmuntar després quan es va refermar la mesura cautelar, i tornar a refer-ho tot quan finalment es va donar llum verd ha suposat un sobrecost que, de moment, han assumit les entitats que formen part de la comissió del CLJB.

Més 20.000 espectadors durant tot el festival de l’Ensorra’t

Mentre no s’avança en aquestes darreres qüestions, en el què si s’ha fet una primera valoració és dels resultats purament logístics i de continguts que ha tingut l’esdeveniment. Sumant les cinc nits que es va allargar –des del divendres 21 fins el dimarts 25 de juliol-, van haver-hi més de 20.000 espectadors, una xifra per sobre de la mitjana que s’havia registrat en anteriors edicions.


Fotografia: Esteve Rams
La primera nit del divendres, quan es va haver de muntar tot l’equipament a corre cuita amb l’ajut espontani sorgit de particulars i entitats, va ser una de les millors perquè, tal com expliquen els membres de la comissió “Es notava que la gent tenia ganes de l’Ensorra’t després de tot el què havia passat. Van venir tant per solidaritzar-se amb nosaltres com per inèrcia, perquè ja és un costum. Entre aquests darrers fins i tot n’hi havia que ni se n’havien assabentat de tota la moguda”.

L’afluència de públic va ser molt elevada aquella primera sessió però, amb tot, va ser en les posteriors nits del dissabte, dilluns i dimarts quan afirmen que hi va haver més públic. Divendres només va poder actuar un dels tres grups en cartell, ja que la suspensió que s’havia decidit el dia abans va fer que les dues altres bandes contractades no poguessin tocar per problemes logístics amb l’equip de so, que no era el què inicialment s’havia previst.


Ara bé, el programa del dissabte, dilluns i dimarts ja feia preveure que atrauria molta gent, sobretot dilluns amb l’actuació del grup ‘Lágrimas de sangre’. Respecte la primera nit, des de la comissió es remarca l’agraïment que es té envers les mans que van sorgir des de tot arreu per ajudar a muntar l’Ensorra’t. L’Esbart Joaquim Ruyra va cedir la il·luminació, l’equip d’àudio es va portar des del Casal Jove Morralla, i la resta es va cobrir amb gent del poble i particulars, destacant en especial Albert Montes, DJ i tècnic de so, i Juanmi López.

Des de la comissió de l’Ensorra’t també s’ha reiterat el seu agraïment pel suport rebut tant per la tècnica de Joventut, Marina Cáliz, com pel regidor de Joventut, Joel Comas, que fins i tot va posar el seu càrrec a disposició dels joves: “Tot el què ha passat ha servit per refermar-nos i unir-nos tots els membres del consell, però també estem agraïts a en Joel perquè va estar al nostre costat en tot moment. El fet que estigués disposat a plegar és un gest que l’honora”.

La mort associativa de les entitats juvenils

Al marge d’agraïments, el mateix regidor de Joventut se n’alegra especialment que finalment el malson quedés enrere: “Si no s’hagués pogut fer l’Ensorra’t, crec sincerament que hagués significat la mort associativa de les entitats juvenils a Blanes almenys durant els propers mesos, fins que no s’hagués pogut recuperar d’alguna altra manera”. Això és perquè els ingressos que s’han registrat a través de la barra de bar del festival no s’haguessin produït.


Públic de l'Ensorra't amb la Fira d'Atraccions al darrera
Amb aquests diners les entitats financen no tan sols el seu propi funcionament, sinó també l’organització d’activitats de les que frueix tota la gent de Blanes i visitants. Es tracta des de la festa del Carnaval fins als projectes que al llarg de l’any impulsa Creu Roja Joventut, passant per la Revetlla de Sant Joan o bé el Correfoc de la Colla de Diables durant la Festa Major.
Data de realització: 08/09/2017 | Data de la darrera actualització: 08/09/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300