Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Leo Messi, Sting, Kirk Douglas, Ava Gardner i Rock Hudson en una exposició plena de glamour a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2017 12:42:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Leo Messi, Sting, Kirk Douglas, Ava Gardner i Rock Hudson en una exposició plena de glamour a Blanes

L’emblemàtica Casa Saladrigas de la població on neix la Costa Brava allotjarà fins al setembre ‘Glam & Click’, una mostra de l’Agència EFE que recull el pas d’artistes al litoral gironí

Aquests dies d’esbarjo i vacances en què Blanes bull especialment de visitants l’emblemàtica Casa Saladrigas allotja una proposta molt interessant, que fa un repàs a la història de la Costa Brava dels darrers 60 anys a través de les instantànies de destacades figures del món del cinema, l’esport i la música que l’han visitat. Són les celebritys, actrius, futbolistes, ciclistes, pintors, cantants o fins i tot membres de la reialesa que també s’han sentit seduïts per l’encant d’aquests salvatges i atractius paisatges.


Primeres visitants de l'exposició
"Costa Brava: Glam & Click" a Casa Saladrigas
Es tracta de Costa Brava: Glam & Click, una original exposició fotogràfica articulada a través de les instantànies disparades per periodistes de l’Agència EFE que recull aquestes autèntiques representacions del glamour. Alguns han transcendit el pas del temps, com Ava Gardner, Lady Di, Salvador Dalí, per continuar sent encara icones ben vives en l’imaginari col·lectiu.


L'actor Kirk Douglas en una de les fotografies de l'exposició
Al seu costat hi trobem representants contemporanis com Sting, Leo Messi o Enrique Iglesias, en una producció de l’Agència EFE, l’Obra Social ‘La Caixa’, amb les col·laboracions de l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona. Es va inaugurar la tardor de l’any passat, i des de llavors ha fet un viatger recorregut com els seus emblemàtics protagonistes.

La Costa Brava, un atractiu per a les celebritys

El més interessant de l’exposició és poder comprovar com aquells i aquelles que són admirades des de la foscor d’una pantalla cinematogràfica o mentre corren sobre la catifa verda d’un camp de futbol també s’han sentit atrets pel què cada any porta fins a la Costa Brava milers de visitants. Mostren la capacitat d’encant que té un territori capaç de crear estrelles pròpies com Salvador Dalí, que apareix en aquesta mostra acompanyat a Port Lligat d’un altre referent com és Walt Disney.


La selecció de fotografies a Costa Brava: Glam & Click també compta amb un altre atractiu afegit. El relat de cadascun dels moments que protagonitzen les estrelles s’ordena com un divertiment a partir de provar una eina del segle XXI com és Google. Així, els visitants poden comprovar què passa quan s’escriuen els noms de les persones famoses i quants resultats de recerca hi apareixen.


L’actualitat ens podria fer pensar que el futbolista Leo Messi, una icona mediàtica mundial, seria el número 1 d’aquesta particular classificació, però el cert és que en realitat és comprovable com actors i actrius del segle XX com John Wayne o Elizabeth Taylor el superen. Tot això sense oblidar que les imatges fixes que en el seu moment van captar els fotògrafs són les que s’imposen al final com a testimoni per plasmar el glamour d’un lloc privilegiat al món.


A l’exposició hi trobarem llegendes del cinema com John Wayne (S’Agaró, 1959), Rock Hudson (Begur, 1966), Ava Gardner (Tossa de Mar, 1950) o Kirk Douglas (Cadaqués, 1970). També hi ha músics com Sting (Calella de Palafrugell, 2015) o Enrique Iglesias (Calella de Palafrugell, 2013), i un llistat que cobreix una ampla varietat amb dosis de glamour a dojo.


Val a dir que Blanes està representada per l’esportista que indiscutiblement és avui dia el més admirat a nivell mundial, el futbolista Leo Messi fotografiat al Jardí Botànic Marimurtra el juliol de l’any 2013 amb motiu del casament del seu company d’equip, Xavi Hernández. D’altra banda, també hi ha uns instantània del 1975 amb Severo Ochoa i Joan Oró, acompanyats del llavors alcalde de Blanes, Jordi Bacardit, visitant els terrenys de la zona portuària on s’havia d’aixecar el futur Centre Mediterrani d’Investigació i Desenvolupament.


La mostra fotogràfica s’allotjarà a Casa Saladrigas fins el 9 de setembre, i es podrà visitar en els següents dies i horaris: als matins de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i a les tardes de dijous a dissabte de 17 a 20 h.
Data de realització: 08/11/2017 | Data de la darrera actualització: 08/11/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300