Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes allotjarà dues Jornades Extraordinàries de Donació de Sang el 16 i 17 d’agost al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2017 01:54:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes allotjarà dues Jornades Extraordinàries de Donació de Sang el 16 i 17 d’agost al Passeig de Mar

El Banc de Sang ha fet una crida a la participació, ja que fins a finals d’agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions per poder atendre tots els malalts i accidentats

Durant els mesos de juliol i agost el Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat, ha activat la campanya d’estiu. L’objectiu és animar tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos estiuencs, un moment en què les donacions baixen a un 30% pel canvi d’hàbits de la població.


Jornada Donació Extraordinària de Sang Estiu 2016
Els hospitals catalans necessitaran fins a finals d’agost 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per aquest motiu, el Banc de Sang ha fet una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup. Com que la sang caduca, calen donacions diàries per atendre els pacients i mantenir unes reserves suficients per assegurar que, en cas d’emergència, hi hagi sang suficient.


Bus Banc de Sang estarà estacionat al Passeig de Mar/Carrer Ample
A Blanes s’han programat dues jornades extraordinàries de donació de sang que tindran lloc aquesta setmana, el dimecres 16 i el dijous 17 d’agost. El dimecres es podrà fer durant tot el dia, de 10 a 14 h i de 17’30 a 21’30 h, mentre que dijous només es podrà fer a la tarda, de 17’30 a 21’30 h. Les donacions es faran en un bus climatitzat del Banc de Sang que estarà instal·lat dimecres i dijous al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.

Les donacions davallen un 30% durant l’estiu

Segons la llarga experiència amb què compta el Banc de Sang i Teixits, a l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. La població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits, per això també deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l’activitat dels hospitals es mantingui.


Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana al llarg de l’estiu. També han continuat obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions que els entesos consideren que seran necessàries fins al 31 d’agost. A més a més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer.
Data de realització: 08/14/2017 | Data de la darrera actualització: 08/14/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300