Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El respecte als animals, propera proposta del ‘Docus a la Fresca’ de Blanes després d’’All Governments Lie’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2017 05:12:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLEl respecte als animals, propera proposta del ‘Docus a la Fresca’ de Blanes després d’’All Governments Lie’

El divendres 18 d’agost es projecta el documental ‘Empatia’, que consciencia sobre el tracte als animals. La darrera sessió, ‘All Governments Lie’, es va centrar en el periodisme compromès

Superat l’equador de la primera quinzena d’agost, el cicle de cinema compromès ‘Docus a la Fresca’ –organitzat per l’associació cultural ‘La Focal’ amb el suport de l’Ajuntament de Blanes- que es projecta totes les nits de divendres d’aquest mes arriba ja a la seva tercera cita. Ho farà el 18 d’agost amb el documental ‘Empatia’, que intenta aproximar-se a una manera de vida més responsable pel que fa als animals.


2a sessió de "Docus a la Fresca" - Fotografies: Javier Calvete
El treball visual, dirigit aquest 2017 per Ed Antoja, utilitza un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i narració documental per conscienciar sobre el respecte als animals. En aquesta ocasió, el més interessant és que es fa des de la òptica d’un escèptic, que toca el tracte que es dóna als animals, així com els hàbits de consum diari de la població. Per superar-ho, el director es recolza en l’experiència de cinc persones que han adoptat aquest mateix estil de vida, complementat amb l’opinió d’experts.


Com és habitual, la sessió començarà divendres a les 10 de la nit a la Plaça Verge Maria, a tocar del Carrer Raval, al bell mig del centre de Blanes. Després de la projecció, s’obrirà un debat obert a la al públic que hi vulgui intervenir, comptant amb intervencions de protagonistes relacionats amb la matèria. El cicle ‘Docus a la Fresca’ es tancarà el divendres 25 d’agost amb el documental ‘Papil·loma, les dones hem de decidir’.

Periodisme compromès amb Amnistia Internacional

La segona sessió dels ‘Docus a la Fresca’ que va tenir lloc el divendres 11 d’agost es va centrar en un tema que l’actual resident de la Casa Blanca dels Estats Units està posant especialment a prova cada dia: el periodisme compromès. Per tractar-ho, es va projectar l’interessant treball produït per Oliver Stone ‘All Governments Lie’. Es tractava d’una proposta organitzada per La Focal amb el suport, en aquest cas, d’Amnistia Internacional.


El títol del documental, ‘All Governments Lie’, al·ludeix a una màxima del periodista nord-americà I.F. Stone, que durant els anys 60 i dècades posteriors va marcar tota una època. Ho va fer a través d’una columna setmanal on desemmascarava la corrupció i les mentides del govern dels Estats Units, que als anys 70 va arribar al ‘Top Ten’ amb el cas Watergate, però que en l’actualitat certament hi ha qui diu que es podria dir que ha quedat amplament superat.

Opinions a banda, el documental va reivindicar la figura d’I.F. Stone a través d’una nova fornada de periodistes d’investigació de mitjans independents dels Estats Units, que recuperen el seu llegat i defensen el dret dels ciutadans a accedir a una informació lliure d’interferències, contrastada i honesta. Per posar exemples, el documental parlava de temes tant espinosos com el cas Snowden, les foses comunes a la frontera amb Mèxic, o bé la violació del dret a la intimitat de la ciutadania.


Pau Lanao i Ariadna Claret durant el debat posterior
a la projecció d'"All Governments Lie"
Per centrar el debat posterior, així com la presentació del treball que s’anava a visionar, es va comptar amb les aportacions de la portaveu d’Amnistia Internacional a Blanes, Ariadna Claret, així com amb Pau Lanao, periodista, historiador i president de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i l’Alt Maresme. Al llarg del debat va quedar clar que allò que s’ensenya a totes les facultats de periodisme continua sent encara més real que mai, l’objectivitat no existeix.


Amb tot, això no és excusa per deixar de fer el què també s’ensenya des del minut 0: tota la informació cal contrastar-la, sobretot en uns temps en què la informació tendeix a ser acceptada com a verídica. sense tenir en compte la font d’on prové. El perill de ser enganyats a través dels mitjans de comunicació arriba als seus extrems més perversos quan contrastades cadenes de televisió i rotatius llegendaris per la seva equanimitat han canviat de mans i/o mentalitat sense que el gran públic se n’hagi adonat.Data de realització: 08/16/2017 | Data de la darrera actualització: 08/16/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300