Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà el proper cap de setmana la major part dels actes ajornats de la Festa dels Copatrons


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2017 12:47:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes celebrarà el proper cap de setmana la major part dels actes ajornats de la Festa dels Copatrons

Dijous començarà el cicle amb el pregó itinerant d’inici de festa, i al llarg del divendres i el cap de setmana hi haurà la cercavila, la cursa ‘Córrer el Cós’, la tirada a l’art i altres activitats

L’Ajuntament de Blanes ja ha reconfigurat els actes de la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons, suspesos el passat cap de setmana en senyal de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils. D’aquesta manera, la majoria de les activitats s’han reprogramat perquè tinguin lloc a partir del proper dijous 24 d’agost, i s’allargaran fins el diumenge dia 27, si bé amb algunes lleugeres modificacions en alguns casos.


Anunciació de l'Inici de la Festa dels Copatrons 2016
Es tracta principalment dels actes que s’encarrega de co-organitzar amb l’Ajuntament de Blanes l’associació blanenca Acció Cultural Es Viver. D’aquesta manera, el nou programa d’actes començarà el dijous a les 7 de la tarda amb l’’Anunciació de l’Inici de Festa’, un pregó itinerant que farà un recorregut per diversos carrers del centre de la vila.

Canvi de recorregut de la ‘Curs Córrer el Cós’ de dissabte

L’endemà divendres a 2/4 de 10 de la nit hi haurà la cercavila ‘Places i Carrers’ amb diferents ingredients folklòrics i populars, i dissabte a partir de les 6 de la tarda es començaran a fer les inscripcions per la ‘Cursa Córrer el Cós’ al Passeig de Mar, davant el Monument a Joaquim Ruyra. Tot seguit, a 2/4 de 7 s’iniciarà la cercavila prèvia i a les 7 la cursa on poden participar nens i nenes, homes i dones de totes les edats. Finalment, a 2/4 de 8, hi haurà l’entrega de premis.


Cercavila prèvia Cursa Córrer el Cós 2016
Val a dir que, per qüestions logístiques, s’ha hagut d’alterar l’habitual recorregut de la cursa. Enlloc de sortir des del Passeig de Mar ho farà des de davant la Capella de l’Esperança, seguirà pels carrers Esperança i Roig i Jalpí, girarà per la Plaça d’Espanya i continuarà pels carrers Ample i Nou per acabar a la Plaça de l’Església.


Tirada a l'Art Festa Copatrons 2016 - Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
El nou programa de la Festa dels Copatrons continuarà a les 8 del vespre amb una ‘Ballada Arran de Mar’ a càrrec de l’Associació Country Blanes a la Plaça dels Països Catalans. Per últim, la jornada del dissabte finalitzarà a les 9 de la nit a la Plaça dels Dies Feiners, amb una sessió de ‘Playback, Records per a tu”, a càrrec de NABAC.

Diumenge Tirada de l’Art, Vermutada i altres esdeveniments

La jornada del diumenge s’encetarà, tal com estava previst, amb la ‘Tirada a l’Art’ a les 8 del matí a la platja de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça Nostra Senyora del Vilar del barri d’Els Pins, seguida a les 9 per una ‘Sardinada Popular’. A les 12 del migdia hi haurà la tradicional ‘Vermutada’ sota l’Arc dels Copatrons del Carrer Ample, i a les 2 del migdia un ‘Dinar Popular’ al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa. Per últim, a les 7 de la tarda, hi haurà una Audició de Sardanes amb la Cobla Premià al Banc dels Músics del Passeig de Mar.


Vermutada Festa Coparons 2016 - Fotografies: Joaquim Llorens Garangou
Val a dir que, pel que fa a la resta d’activitats que formaven part inicialment del programa de la Festa dels Copatrons –espectacle infantil, concert amb el grup GAZ, cantada d’havaneres, etc-, alguns d’ells s’han reprogramat de cara al proper mes de setembre. D’altres s’han hagut de suspendre definitivament per la impossibilitat de poder compaginar una nova data en el calendari amb qui havia de protagonitzar l’acte.Data de realització: 08/22/2017 | Data de la darrera actualització: 08/22/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300