Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un pregó itinerant cantat reprèn el fil de la Festa dels Copatrons, que tindrà lloc fins diumenge


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/25/2017 10:04:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLUn pregó itinerant cantat reprèn el fil de la Festa dels Copatrons, que tindrà lloc fins diumenge

El tradicional acte ajornat la setmana passada es va referir a la denúncia que va estar a punt de paralitzar el festival de música ‘Ensorra’t’ i va repassar les activitats que hi haurà aquests dies

Blanes va reprendre el vespre d’aquest passat dijous el cicle de la Festa dels Copatrons, la Festa Major Petita, amb el què havia de significar el seu començament ara fa una setmana: l’Anunciació de l’Inici de la Festa. Es tracta d’un pregó itinerant que va transcórrer pel centre de la vila, animat amb la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, així com pels capgrossos i gegantons de la Colla Gegantera de Blanes.


Anunciació de l'inici de la Festa dels Copatrons 2017
Després que dilluns passat es va celebrar el dia central del cicle amb la festivitat dels copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, ahir dijous es va continuar amb la tradició d’aquests darrers anys de fer un pregó itinerant que es va encarregar de realitzar Ferran Pujadas, d’Acció Cultural Es Viver. El va fer tot cantant acompanyat d’una guitarra amb la música de la immortal I Will Survive que va popularitzar Gloria Gaynor i, en la línia reivindicativa que caracteritza aquest acte, el pregó va tractar diversos temes d’actualitat local i nacional.


Ferran Pujadas durant el pregó cantat
Abans, però, es va fer un repàs als actes que tindran lloc els propers dies, majoritàriament els mateixos que havien de fer-se fa una setmana, ajornats com a mostra de condol pels atemptats comesos a Barcelona i Cambrils. Aquest recordatori enguany ha estat més necessari que mai, ja que hi ha hagut una certa confusió per part d’alguns vilatans i visitants a l’hora de tenir clar què passava amb la festa major petita.

La denúncia contra l’’Ensorra’t”, un repàs als actes i la independència

Entrant ja en temes més candents, un dels primers que es va tocar al pregó va ser la denúncia d’un veí del passeig de mar que va estar a punt de provocar que no es pogués fer el festival de música jove, l’’Ensorra’t’. El pregoner de la Festa dels Copatrons va cantar en al·lusió als dies de gatzara que hi haurà aquests dies a Blanes: “Esperem que cap veí no tingui ganes de dormir i ens demandi als jutjats com a colla d’esvalotats. Si això passés no dubto gens que tots acatarem, com l’ensorra’t, la llei és el primer’.


Enllaçant precisament amb la judicatura, el pregó d’inici de festes es va referir llavors al procés independentista, recordant que s’està treballant en aquest sentit des del Parlament de Catalunya: “I parlant de lleis, com ja sabeu, aviat en farem una amb la qual podrem triar entre seguir oprimits aguantant vexacions o sortir decidits cap a nous horitzons”.

A rengló seguit, es va fer una crida a participar en la manifestació convocada per diverses entitats de la societat civil de cara a l’11 de setembre, omplint els autocars que s’estan organitzant arreu del territori: “Que ja podeu comprar els tiquets per l’autocar de la diada que can fanga emplenarem, com cada any demostrem que ja volem fotre el camp cap al futur amb confiança i llibertat”.


Per últim, en la línia del què ha de ser un pregó d’inici de festes, es va convidar tothom a gaudir de la festa dels copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià. El pregó itinerant es va cantar diverses vegades, tantes com el nombre d’indrets on es va anar aturant la cercavila formada principalment per famílies i, sobretot, canalla. La primera i darrera aturades es van fer al mateix indret: al Carrer Muralla, davant del Casal La Cooperativa.

Al llarg del recorregut una de les peces que la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle va repetir en més ocasions, celebrada especialment per la concurrència, va ser una original versió del sempitern Despacito. Precisament la interpretació del hit parade d’aquests darrers mesos va ser la que va tancar definitivament l’acte festiu.


Després del pregó itinerant d’aquest passat dijous, avui divendres es farà la cercavila Places i Carrers a 2/4 de 10 de la nit, i dissabte a la tarda,a partir de les 6, la Cursa Córrer el Cós seguida a les 9 de la nit per l’espectacle Playback, Records per a tu de NABAC. Diumenge a les 8 del matí hi haurà la Tirada a l’Art i la Sardinada, a les 12 del migdia la Vermutada, a les 2 el Dinar Popular, i a les 7 de la tarda una Audició de Sardanes amb la Cobla Premià.

Data de realització: 08/25/2017 | Data de la darrera actualització: 08/25/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300