Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, rep en audiència l’escriptora blanenca Alba Saskia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/01/2017 01:41:25 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOLa presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, rep en audiència l’escriptora blanenca Alba Saskia

La trobada ha tingut lloc avui al matí a la seu parlamentària, i l’han acompanyat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Quim Torrecillas

L’escriptora blanenca Alba Saskia ha estat rebuda en audiència avui al matí a Barcelona per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. L’han acompanyat en la trobada privada l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Arxiu de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.


Quim Torrecillas, Carme Forcadell, Alba Saskia i Miquel Lupiáñez
La presidenta i la jove escriptora, que als 25 anys va aconseguir que la seva primera novel·la fos una de les 10 finalistes del Premi Planeta 2016, han compartit durant prop de mitja hora un intercanvi d’impressions molt especial. No tan sols per la singular aventura que significa haver aconseguit aquesta fita literària, sinó sobretot per l’exemplar trajectòria de superació personal de l’Alba.

Malgrat la seva jovenesa, ja porta molts anys lluitant contra una estranya malaltia degenerativa, la síndrome Brown Vialetto Van Laere, de la qual tan sols es coneixen dos casos diagnosticats a l’Estat espanyol: ella i una nena de Tenerife. Una mostra de la seva gran fortalesa i empenta, així com del seu caràcter decidit a superar qualsevol adversitat, és que Alba Saskia presideix la Fundació Hope -el seu pseudònim que du tatuat a l’avantbraç-, que lluita contra aquesta síndrome.


Carme Forcadell s’ha interessat per saber més detalls sobre l’experiència vital de la seva jove convidada, a qui ha desitjat molta sort i empenta per continuar lluitant per aconseguir que els seus somnis es facin realitat. En aquest sentit, Alba Saskia li ha confiat els seus més immediats plans de futur, que passen entre d’altres per començar un curs de guionatge cinematogràfic el proper mes d’octubre.

La presidenta del Parlament de Catalunya ha trobat especialment interessant les xerrades que periòdicament protagonitza la jove blanenca amb escolars. No tan sols per parlar-los sobre l’aventura que li ha significat haver estar finalista del premi de literatura més conegut arreu de l’Estat espanyol sinó, sobretot, la seva experiència vital que els nens i nenes segueixen encara amb més interès, adquirint un tipus de coneixements encara més valuosos.


D’altra banda, Alba Saskia també té previst participar properament en la nova aventura televisiva de la periodista blanenca Fina Brunet, que s’ha incorporat en la nova temporada al Quèquicom de TV3. Un programa sobre ciència, natura, salut i tecnologia que pretén despertar la curiositat cap a la ciència com una manera d’interpretar la realitat i com analitzar-la.

Obsequi del llibre finalista al Premi Planeta, ‘Con un par de alas’

Durant la trobada, que ha tingut lloc al despatx d’audiències de la cambra catalana, Alba Saskia ha obsequiat la presidenta del Parlament de Catalunya amb un exemplar signat del seu llibre, ‘Con un par de alas’. Es tracta d’una història de superació personal i, tot i que en cap cas és autobiogràfica, el seu parell d’ales simbolitzen les ganes que té l’autora de mirar la vida des d’una perspectiva més emotiva, amb més resiliència.


Carme Forcadell també ha rebut dues altres representacions de Blanes. L’alcalde Miquel Lupiáñez ha lliurat a Carme Forcadell dos petits bocins gastronòmics: una caixa de Carboneres, els bombons que elabora la centenària Pastisseria Orench, i una ampolla de cava Laviret, un altre producte autòcton blanenc. Per la seva banda el primer tinent d’alcalde de Cultura i Arxiu, Quim Torrecillas, ha entregat a la presidenta diversos de publicacions sobre diferents aspectes de la vila on comença la Costa Brava.Data de realització: 09/01/2017 | Data de la darrera actualització: 09/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300