Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aprova al ple la nova Ordenança de Terrasses, que tindrà un període d’adaptació de quatre anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/01/2017 12:11:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes aprova al ple la nova Ordenança de Terrasses, que tindrà un període d’adaptació de quatre anys

Un altre dels punts destacats de la sessió plenària ha estat la incorporació d’un nou regidor de la CUP, Joan Rota, que ha entrat en substitució de Clara Castrillo

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes corresponent al mes d’agost celebrat aquest vespre ha aprovat amb caràcter inicial la nova Ordenança sobre el funcionament de les terrasses del municipi. La nova normativa té a veure amb els establiments que ocupen la via pública amb terrasses o vetlladors, ja siguin bars, cafeteries, restaurants o altres tipus de locals de restauració.


Aprovació de la nova Ordenança de Terrasses
Un cop s’hagi aprovat definitivament els responsables dels locals comptaran amb un període de quatre anys perquè puguin adaptar-s’hi en cas que hagin de fer modificacions. La nova ordenança, que es porta treballant pràcticament des de l’inici de l’actual mandat, s’ha aprovat amb 11 vots favorables dels membres de l’equip de govern –PSC, PDeCAT i ERC- i del Partit Popular. Ciutadans ha votat en contra i la resta –ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP- s’han abstingut.

Incorporació al plenari de Joan Rota, regidor de la CUP, i altres temes

La sessió plenària s’ha encetat amb un altre punt destacat a l’ordre del dia: la incorporació d’un nou regidor a l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de Joan Rota Hübenthal, representant de la CUP, que ha entrat en substitució de l’anterior regidora, Clara Castrillo, que va renunciar al càrrec.


A la esquerra de la imatge, Joan Rota prenent possessió del seu càrec
Joan Rota va ser cap de llista de la candidatura d’unitat popular en les anteriors eleccions del 2011, i representarà a partir d’ara aquesta força política al costat de Jaume Pujadas. Com ja sol ser el tarannà habitual dels edils cupaires, quan l’alcalde li ha volgut fer entrega del pin daurat que identifica els càrrecs electes del municipi, el nou regidor ha declinat acceptar-lo, tal com també va fer Clara Castrillo al rebutjar que se li lliurés una reproducció de la Font Gòtica, la màxima distinció del municipi, i que s’entrega a tots els edils quan pleguen.


Pel que fa a la resta de temes que s’han debatut i votat al ple, s’ha aprovat imposar una multa de 1.500 euros per incomplir l’Ordenança de Protecció, Tinença i Control d’Animals, amb l’abstenció dels quatre regidors d’ICV-EUiA. Declarar d’interès i utilitat municipal les obres de reforma de l’Escola Ventijol ha prosperat per unanimitat, i en canvi la cessió d’un terreny per a la instal·lació d’un equip de telecomunicacions s’ha aprovat amb els 2 únics vots en contra de la CUP.

2 mocions aprovades i 2 altres rebutjades

En la part de control, la moció presentada per Ciutadans demanant que l’Ajuntament es personi com acusació particular en el cas d’Aigües de Blanes ha quedat rebutjada amb els 11 vots en contra de l’equip de govern i el PP. Tampoc ha prosperat la moratòria en la implantació de nous supermercats, una proposta d’acord presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes. En aquest darrer cas, ha quedat tombada pels 13 vots en contra del PSC, PDeCAT, ERC, Ciutadans i PP, mentre que la resta -10 vots- l’han recolzat.


Les dues úniques mocions que han prosperat, totes dues presentades igualment per ICV-EUiA i Batega per Blanes, han estat d’una banda demanar que s’augmentin els pressupostos generals de l’estat per a la lluita contra la violència de gènere i les polítiques d’igualtat. De l’altra, també s’ha aprovat fer un pla de recuperació del barri de Valldolig, així com que es creï una Comissió Redactora que realitzi processos participatius amb veïns i veïnes per fer Plans de Recuperació Singulars.

Les dues propostes han tirat endavant amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals, inclús sense necessitat de sotmetre-ho a la votació a mà alçada. Val a dir que en la sessió d’avui la zona del públic estava força farcida de veïns i veïnes de Valldolig, que han vingut interessats pel tema relacionat amb el seu barri que es debatia en la sessió plenària.
Data de realització: 09/01/2017 | Data de la darrera actualització: 09/01/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300