Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aposta per continuar al 2018 la Mostra de Cerveseres Artesanes Catalanes i Gastronomia Local


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/05/2017 02:15:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELLBlanes aposta per continuar al 2018 la Mostra de Cerveseres Artesanes Catalanes i Gastronomia Local

La primera edició celebrada dissabte ha aplegat més de 1.500 persones. S’estudiarà la possibilitat d’introduir alguns canvis, com per exemple que s’allargui durant tot el cap de setmana

L’any vinent Blanes tornarà a allotjar la Mostra de Cerveseres Artesanes Catalanes. Almenys, aquesta és la intenció i la voluntat inicial que coincideixen en afirmar els organitzadors, l’Ajuntament de Blanes i el Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural de Catalunya, després de la positiva experiència que ha significat enguany la seva primera edició.


Mostra de Cerveseres Artesanes Catalanes - Fotografies: Joaquim Llorens
Aquesta aposta de continuïtat, però, passarà per diversos canvis que es volen introduir de cara a la propera edició del 2018. Un d’ells seria allargar l’esdeveniment durant tot el cap de setmana, donant així la possibilitat que hi hagi encara una major participació. Aquest 2017 la mostra va tenir lloc el passat cap de setmana, el dissabte 2 de setembre, des de les 11 del matí i fins la 1 de la matinada.

Més de 1.500 persones han participat a la mostra

Tot i que es tractava d’una primera edició i, per tant, no hi havia una experiència prèvia per poder saber de què es tractava l’experiència, des de l’organització també s’ha coincidit en fer un balanç positiu respecte l’afluència de visitants amb què ha comptat. Així, en tan sols una jornada es calcula que han participat més de 1.500 persones.D’entre aquest nombre, aproximadament la meitat van aprofitar l’esdeveniment per degustar alguna de les 10 cerveses artesanes catalanes que hi havia al recinte, el principal reclam. S’han venut més de 700 gots de la mostra, amb cerveses procedents de diferents demarcacions catalanes: Conèlia (Cornellà de Llobregat), L’Estupenda (Sant Cugat del Vallès), Hope (Sant Sadurní d’Anoia), La Vella Caravana (Menàrguens), Lo Vilot (Almacelles), Les Clandestines (Montferri) i La Calavera (Ripoll).


Blanes en particular i la comarca de la Selva en general estaven representades per les empreses blanenques Marina i Popaire per un costat, i La Selvaseria de Vidreres per l’altre. Complementant la beguda també hi havia l’oferta gastronòmica local a càrrec de cinc restaurants i establiments de restauració del municipi: El Cafè del Mar, Melangies, Sa Creperia, La Balma i Damajuana.

Un esdeveniment per gaudir-ho amb tota la família

A banda de l’oferta de cerveses artesanes i gastronomia local, la mostra també comptava amb altres al·licients pensats per poder entretenir tota la família i la gent jove. Així, al llarg de tota la jornada van haver tres grups musicals: B Sides, Contrapunt i Fulcanelli, que van actuar en viu i en directe dalt l’escenari situat precisament davant d’una carpa on hi havia diverses taules i cadires per menjar i beure amb més comoditat.

Per la seva banda, els més petits van xalar a gust amb l’actuació del grup d’animació infantil de Manel Articulat. Altres al·licients estaven relacionats directament amb l’ingredient central de la mostra, amb un tast guiat de cerveses que es va fer en dos trams per poder degustar les diverses cerveses artesanes.


La mostra es va allotjar a la Plaça dels Països Catalans, un nou espai davant del mar situat al costat d’una de les entrades principals de Blanes. Darrerament aquest indret està guanyant força protagonisme a l’hora d’organitzar esdeveniments lúdics i festius després que es va posar en marxa fa poc més de dos anys.

Una nova proposta de cervesa artesana i gastronomia local

La idea d’organitzar aquesta mostra va sorgir del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, que aviat va trobar el suport de l’Ajuntament de Blanes perquè es pogués dur a terme. Des del gremi es va entendre que després que a Blanes ja es coneixen força les excel·lències de la cervesa artesana, calia aprofitar els milers de seguidors que atrau aquest tipus de producte gastronòmic.


D’aquesta manera, pensant que Blanes és una plaça que no es podia perdre, es va pensar en impulsar la mostra, complementada amb la possibilitat de poder degustar les exquisideses culinàries que volguessin oferir restaurants i establiments de restauració de la vila. Des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha fet un balanç positiu, i s’ha avançat la voluntat de seguir apostant per l’experiència.

En aquest sentit, s’ha plantejat fer una nova trobada amb els representants del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural per fer un balanç molt més a fons de la primera edició. Durant aquesta reunió es plantejarà la possibilitat d’introduir-hi canvis com els ja esmentats d’allargar la mostra durant tot el cap de setmana, o bé canviar-la de data.Data de realització: 09/05/2017 | Data de la darrera actualització: 09/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300