Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viurà intensament la Diada Nacional de Catalunya amb 17 activitats institucionals i culturals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/06/2017 12:07:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes viurà intensament la Diada Nacional de Catalunya amb 17 activitats institucionals i culturals

La celebració durarà quatre dies, i entre els actes institucionals destaquen la hissada de la senyera al balcó principal del consistori i l’ofrena floral al Monument a Lluís Companys

El programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya propiciarà que enguany es visqui més intensament que mai la celebració, que s’allargarà durant quatre dies: del 8 a l’11 de setembre. En total s’han preparat 17 activitats, la majoria de les quals estan organitzades per l’Ajuntament de Blanes, mentre que d’altres aniran a càrrec de diverses entitats de la vila i forces polítiques.

Actes institucionals coincidint amb l’11 de Setembre

Els actes institucionals tindran lloc dilluns vinent, l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. A les 11 del matí es farà la Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes. S’encarregarà de dur a terme aquest acte solemne un agent de la Policia Local de Blanes, acompanyat de la interpretació del Cant dels Segadors.


Hissada de la Senyera - Diada 2016 - Fotografies: Marc Romero
L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, encapçalarà l’acte oficial. També participaran comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació, que seguiran la cerimònia amb la salutació oficial corresponent. Mitja hora més tard, la celebració institucional continuarà davant el Monument a Lluís Companys al costat de la Plaça Catalunya.


Ofrena al Monument de Lluís Companys
En aquest indret tindrà lloc l’Ofrena Floral que encapçalarà de nou l’alcalde de Blanes acompanyat de representants de les diferents forces polítiques municipals, mentre es torna a interpretar l’Himne Nacional de Catalunya. També hi participaran representants de les forces de seguretat. D’altra banda, diversos partits polítics i coalicions també faran sengles ofrenes florals.

6a Fira de Sabors Catalans amb Roger Argemí, el ‘Justin Bieber Català’

Durant tres dies, Blanes allotjarà per sisè any consecutiu la Fira de Sabors Catalans, que s’emplaçarà al Passeig de Mar del 9 a l’11 de setembre. L’Ajuntament i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya coorganitzen diverses activitats amb l’objectiu de generar dinamisme econòmic i que atreguin més visitants que aprofiten els darrers dies d’estiu per passar una bona estona a l’aire lliure.

L’element central és una fira que inclou una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, on s’ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. Al llarg dels tres dies el recinte firal allotjarà diverses activitats culturals i lúdiques a l’escenari del Banc dels Músics, al costat del Monument al Sardanista.


Actuació Recinte Fira Sabors Catalans 2016
Una de les actuacions més destacada la oferirà a les 9 de la nit del dissabte el cantant igualadí Roger Argemí. Considerat i conegut popularment com el Justin Bieber Català, el jove artista interpretarà diversos temes d’estil eminentment pop, amb un segell molt personal, juvenil, fresc i eclèctic, d’influències molt variades que van des de l’indie fins al Rythm & Blues. Abans del seu concert, a 2/4 de 8 haurà actuat el Grup Troll, amb música de casa nostra.

L’endemà diumenge, vigília de la Diada Nacional, la vetllada musical nocturna començarà de nou a 2/4 de 8 del vespre amb un recital d’havaneres amb el grup La Vella Lola, mentre que a les 9 de la nit hi haurà un concert de rock a càrrec dels Català Pokers. Per últim, dilluns hi haurà Jocs Gegants tradicionals de fusta gratuïts a càrrec de Gil Rataplam, activitats infantils amb atraccions ecològiques i les actuacions itinerants de La Clown Band amb animació infantil.

Cantada d’Havaneres, Espectacle Infantil i Sardanes

Durant aquests propers dies també s’han reprogramat tres activitats que havien de tenir lloc coincidint amb la Festa Major Petita, ajornades en senyal de condol i respecte per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Divendres a les 9 de la nit el Banc dels Músics del Passeig de Mar allotjarà una doble Cantada d’Havaneres amb el grup Cabotatge de Blanes i el grup Espingari de Montcada i Reixach.


L’endemà dissabte a les sis de la tarda, a la Plaça dels Dies Feiners, hi haurà l’espectacle infantil Cösmix, a càrrec de la Companyia Teatre Mòvil. D’altra banda, la tarda del diumenge, a partir de les 7 de la tarda, hi haurà una Audició de Sardanes amb la Cobla del Col·legi Santa Maria al Passeig de Mar, darrera el Monument a Joaquim Ruyra.

12a Marxa de Torxes

Relacionat amb la celebració de l’11 de Setembre, però al marge dels actes institucionals, també hi haurà la 12a Marxa de Torxes. Els actes començaran diumenge a les 10 de la nit, amb el repartiment de torxes que es farà al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. Des d’aquí, a 2/4 d’11, començarà la marxa pel centre històric.


Marxa de Torxes 2016
Després que hagi finalitzat el recorregut portant una estelada de grans dimensions, la marxa s’aturarà al Passeig de Mar per fer la lectura d’un manifest i una encesa d’espelmes. Tot seguit, hi haurà una ofrena davant el Monument a Lluís Companys i l’acte finalitzarà a les 12 de la mitjanit, amb la hissada de l’estelada al cim de Sa Palomera. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, la Taula de Forces Polítiques i Socials i la Casa del Poble.Data de realització: 09/06/2017 | Data de la darrera actualització: 09/06/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300