Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla dels Sons Essencials han marxat a la Xina representant Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/06/2017 04:13:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra i la Cobla dels Sons Essencials han marxat a la Xina representant Catalunya

És la primera vegada que un grup de Catalunya actua en el ‘28è Festival de Turisme de Shanghai’, un esdeveniment que sol aplegar més de 9 milions d’espectadors

Aquesta tarda de dimecres han marxat des de Blanes en direcció a la Xina diversos membres de l’Esbart Joaquim Ruyra, que actuarà conjuntament amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials en un esdeveniment internacional en representació de Catalunya. Es tracta del 28è Festival de Turisme de Shanghai, que aplega participants d’arreu del món, i que s’allargarà durant vuit dies a partir de dissabte vinent, 9 de setembre.L'expedició blanenca i acompanyants, poc abans de sortir
L’esbart i la cobla ja havien actuat plegats en anteriors ocasions. La més recent va ser amb motiu de la Festa Major de Santa Anna, i la primera vegada va ser l’any 2012, quan van protagonitzar l’espectacle DAD.EXE: Dret a Decidir, Executable sota direcció musical de Marcel Casellas i direcció artística i executiva d’Amunt Produccions, un muntatge multidisciplinar que convidada al públic a gaudir, però també a pensar.

Precisament alguns dels balls que formaven part d’aquest espectacle s’oferiran al llarg del festival de Shanghai, i es completaran amb danses de tall més tradicional, com ara La Bullanguera, Les Majorales, o bé l’elegant i sensitiva La Platja del Far, on el públic xinès podrà vibrar amb el so de l’havanera i la coreografia que va dissenyar al 2010 l’enyorat coreògraf Eduard Ventura.

El festival xinès inclourà per primera vegada un representant de Catalunya

Aquesta és la primera vegada en què el festival acollirà un representant procedent de Catalunya, cosa la qual ha suposat una satisfacció afegida per a l’entitat blanenca. Per festejar aquesta assenyalada fita l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha acomiadat personalment de l’expedició blanenca, i ha entregat a la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, una reproducció de l’escut de l’Ajuntament de Blanes perquè al seu temps li lliuri als representants del festival xinès.


Al centre de la imatge, Miquel Lupiáñez i Anna Turon
El cos de dansa, que ha marxat amb diversos acompanyants, ha embarcat aquesta tarda en un avió que els ha dut des de Barcelona fins a París, on al seu temps viatjaran en un segon vol fins a Shanghai. Hauran estat viatjant durant prop de 24 hores, ja que tenien previst arribar a la Xina demà dijous pels volts de les 4 de la tarda. Quan la nombrosa comitiva ha marxat a bord de l’autobús en direcció al Prat s’han afegit al comiat amics i familiars dels membres de l’esbart.

La segona vegada que l’esbart viatja a Àsia

Aquesta és la segona ocasió en què el grup blanenc viatja a Àsia després que l’any 2015 ja va representar Catalunya al Festival Internacional de Corea del Sud. En els 55 anys d’història amb què ja compta l’esbart, ja havia viatjat arreu d’Europa i Amèrica, però fins fa dos anys no ho havia fet encara al continent asiàtic, on ara repetirà destinació amb localització a la Xina.


L’expedició la formen 40 persones: 25 membres del cos de ball i tècnics de l’Esbart Joaquim Ruyra i 15 músics de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que s’han incorporat a la comitiva a l’aeroport del Prat de Llobregat. Al llarg de la seva aventura xinesa oferiran una dotzena d’actuacions de petit format –d’entre 20 i 30 minuts de duració- i també participaran en l’esdeveniment central del festival, una gran cercavila que transcorrerà pel centre de Shanghai, i que atrau una gran quantitat de públic.


Segons els organitzadors del festival, en la darrera edició del 2016 es va comptar amb 9 milions d’espectadors xinesos i estrangers, amb activitats repartides en diversos escenaris ubicats tant a la capital xinesa com en diverses localitats del seu voltant. Un altre punt d’inflexió serà la Cerimònia d’Obertura del festival, on participaran representants de diferents províncies de l’estat i oficials de consolats estrangers de Gran Bretanya, Grècia, Estats Units, Mèxic, Bulgària, Finlàndia, Corea, índia, Suïssa, Itàlia, Rússia, Austràlia, Indonèsia regions de Hong Kong, Macau i Taiwan, entre d’altres.

Trobada amb el Casal Català de Xangai

Durant la seva estada, diversos membres de l’expedició també tenen previst participar en una trobada que tindrà lloc al Casal Català de Xangai. Fundat l’any 2005, l’Institut Català de la Xina amb seu a Xangai treballa per promoure la cultura, el llenguatge i les tradicions catalanes arreu d’aquest país asiàtic, promovent al mateix temps les relacions econòmiques entre Catalunya i Xina.


La trobada quedarà centrada en un dinar de germanor, així com amb una breu actuació on l’Esbart Joaquim Ruyra oferirà una breu mostra de balls. El Casal Català de Xangai ha organitzat tots els detalls d’aquest acte perquè tingui lloc la vigília de la Diada, el proper diumenge 10 de setembre.
Data de realització: 09/06/2017 | Data de la darrera actualització: 09/06/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300