Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret inclou 50 propostes en la vuitena programació conjunta


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/07/2017 12:32:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret inclou 50 propostes en la vuitena programació conjunta

La nova cartellera començarà el 24 de setembre i presenta 18 muntatges professionals. La resta són a càrrec d’entitats locals i espectacles infantils de qualitat adreçats a tota la família

El proper 24 de setembre el Teatre de la Costa Brava Sud aixecarà el teló de nou en la vuitena temporada consecutiva d’aquest projecte en comú que suma esforços dels Ajuntaments de Lloret de Mar i Blanes. El projecte es va posar en marxa fa quatre anys amb l’objectiu d’aprofitar sinèrgies i complementar l’oferta cultural a les dues poblacions veïnes.

Al llarg d’aquesta trajectòria s’ha ofert una àmplia i intensa oferta escènica de gran qualitat, partint d’un concepte pioner arreu de Catalunya: una sola programació repartida en dues sales, als Teatres de Blanes i Lloret. Per a la confecció de la programació del 2017 el Teatre de la Costa Brava Sud ha comptat amb un pressupost de 310.000 €: 190.000 € corresponen a Lloret i 120.000 € a Blanes.

La nova programació inclou 50 propostes, 18 de les quals són espectacles professionals. Reconeguts intèrprets i directors de totes les disciplines artístiques, juntament amb la programació que ofereixen les entitats locals, han contribuït a poder comptar amb uns continguts atractius, a mida per a tothom. En aquest darrer sentit, cal recordar en especial la qualitat dels espectacles infantils i familiars.


Portada Nova Programació Setembre-Desembre 2017
Teatre de la Costa Brava Sud
El llibret que recull tota l’oferta del Teatre de la Costa Brava sud del 24 de setembre fins el 7 de gener de 2018 ha triat en aquesta ocasió una portada continuista respecte la del primer semestre d’aquest 2017. Si llavors hi havia una gosseta amb un tutú de ballarina, ara el protagonista són dos gossos molt presumits que es preparen les cabelleres en una perruqueria canina.

La tenora de Jordi Molina i propostes innovadores al Teatre de Blanes

La programació professional al Teatre de la Costa Brava Sud s’encetarà al Teatre de Blanes el 24 de setembre amb el músic blanenc més internacional: Jordi Molina. Presentarà Matèria del Temps, una proposta innovadora i trencadora, ja que no existeix en el panorama musical català una producció on el so d’una tenora lideri la resta d’instruments, en la línia de realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi.


El músic i compositor blanenc Jordi Molina presenta el 24 de setembre
al Teatre de Blanes el seu espectacle 'Matèria de Temps'
El plat fort de l’escena professional arribarà el 22 d’octubre amb Sota Teràpia, amb Francesc Ferrer i Marina Gatell, entre d’altres: una comèdia de situació que ha funcionat molt bé als escenaris barcelonins. En aquesta mateixa línia, el 10 de novembre serà el torn d’una altra comèdia, Cincuenta sombras de Andreu, un monòleg humorístic per a fans i detractors del llibre més venut dels darrers anys.

Una altra proposta distesa, recomanable fins i tot per al públic infantil i familiar, serà Hotot, que encapçala un dels millors actors còmics, Marcel Tomàs. L’espectacle tindrà lloc el 19 de novembre i explota la seva gran capacitat de connectar amb el públic a través d’un humor tendre, poètic i desvergonyit. El 14 d’octubre s’oferirà Federico entre los dientes, protagonitzada per postgraduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia, amb ball i cant flamenc, així com dansa contemporània. El muntatge va guanyar tres premis al Festival Internacional de Teatre de Kuwait, arran del qual també va viatjar a sengles festivals del Marroc, Jordània i Tunísia.


La comèdia teatral 'Sota Teràpia', el 22 d'octubre al Teatre de Blanes
El repàs a la programació professional al Teatre de Blanes inclou El Muntaplats, que s’oferirà el 24 de novembre i que forma part de l’intercanvi de propostes de grups locals entre Blanes i Lloret. La companyia del Teatre de la Selva i Lloret s’apodera d’un dels primers textos del premi Nobel Harold Pinter i, a través d’un to de comèdia, fa reflexionar sobre un sistema on el poder genera tota mena d’esclaus. Al seu temps, l’intercanvi es completarà el 27 d’octubre a Lloret amb l’obra Plou a Barcelona, del grup El Mirall.

El pòquer d’asos, Arquillué, Orella i Villanueva a Art o Alberto San Juan, són alguns dels noms propis que es veuran a Lloret.

Des del 13 d’octubre fins al 29 de desembre, el públic podrà gaudir a Lloret de figures del teatre, el circ i la dansa, com és el cas d’Alberto San Juan, Pere Arquillué, Francesc Orella, Anna Barrachina i Sergio Caballero, entre d’altres.

La temporada escènica de tardor començarà a Lloret el 13 d’octubre amb Florido Pensil Niñas de la companyia basca Tanttaka Teatroa, que narra la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra.Alberto Sanjuan, protagonista de l'obra
'Masacre', el 9 de desembre al Teatre de Lloret
El segon espectacle és un dels èxits de la temporada teatral barcelonina, estrenat al Festival Temporada Alta l’any passat, Art, de Yasmina Reza que ha traduït Jordi Galceran. El 20 d’octubre, els espectadors podran degustar aquesta comèdiqa excel·lent sobre la fragilitat de les relacions humanes, protagonitzada per tres grans actors: Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva.

El mateix cap de setmana, el diumenge 22 d’octubre a les 19.00 h, s’ha programat un espectacle de circ per a tota la família. La companyia andalusa Vol’e Temps presenta l’espectacle Mundos de papel, un espectacle que combina amb humor i espontaneïtat tècniques de circ, teatre i dansa amb un ritme trepidant.

El cap de setmana de l’11 i el 12 de novembre Lloret acollirà dos bombons teatrals. El dissabte 11 Carinyo, de la companyia valenciana Pérez&Disla. L’obra, interpretada en valencià pels actors Sergio Caballero i Mireia Pérez a partir de la dramatúrgia conjunta de Juli Disla i el director Jaume Pérez, parla de com compartir l’espai i el temps amb una altra persona. En definitiva, de dues persones que un dia van decidir seguir junts. Un espectacle d’aquells que sorprendrà al públic.

La comèdia musical 'Homes' serà al Teatre de Lloret
l'11 de novembre
L’endemà diumenge serà el torn d’Homes, la comèdia musical, un muntatge de nova creació i autoria catalana signat per un tàndem prodigiós: Carol López i Sergi Belbel. Una comèdia musical fresca i actual amb música original de Marc Parrot, protagonitzada per cinc actrius excepcionals amb grans dots còmiques: Anna Barrachina, Agnès Busquets, Mireia Portas, Alba Florejachs i Glòria Sirvent. El 24 i el 26 de novembre serà el torn de la música i la dansa. El divendres dia 24 s’ha programat Pluja de Guillem Albà i Clara Peya. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat. De sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà, es convidarà al públic a fer un viatge sensible i sincer, de la poètica a l’humor. Mentre que el diumenge 26 de novembre la coreògrafa sevillana, Raquel Madrid, portarà amb l’espectacle Hay cuerpos que se olvidan una reflexió sobre les defuncions, els finals, i també els inicis de cicle, amb tots els rituals exigits, fins i tot, les diferents fases del dol. L’espectacle ha rebut diversos premis com a millor espectacle de dansa.

La temporada de teatre continuarà el 9 de desembre amb Masacre, una breve historia del capitalismo español amb Alberto San Juan i Marta Calvó. A l’obra San Juan ofereix un capítol més de la seva visió sobre els esdeveniments polítics més recents a Espanya. Mentre que per Nadal, el 27 i el 29 de desembre, hi haurà dos concerts de Nadal: Johan Strauss. Gran concert d’Any Nou el dia 27 i la presentació del Cor ArsNovaLloret amb un concert programat el dia 29.

El Lloret Espai Off, el cicle que programa espectacles a fora del teatre, arriba de nou aquesta temporada amb tres nous títols: Pares Nostres (14 d’octubre) a càrrec de la Cia. Indòmita; Plou a Barcelona (27 d’octubre) del Mirall de Blanes i Balneari Maldà 2: l’educació (25 de novembre) amb la cia. Els Pirates Teatre.

Propostes locals i espectacles infantils de qualitat a Blanes i Lloret

El Teatre de Blanes també inclourà 11 propostes locals i 6 adreçades al públic familiar i infantil, organitzades per l’Associació Rialles de Blanes. Les dues primeres actuacions locals seran musicals: la primera tindrà lloc el 21 d’octubre amb un concert de gospel a càrrec d’un grup internacional, i la següent el 28 d’octubre amb la XIV Cantate Barcelona, amb el Cor de Cambra Sota Palau i una coral francesa.

De cara al Nadal hi haurà dues propostes locals habituals a l’agenda: Tot assajant els Pastorets de Blanes el cap de setmana del 16 i 17 de desembre; i el 10è Concert d’Any Nou de la VBella Banda el 7 de gener. Música aragonesa, ball flamenc amb Dani Candelas, playback per partida doble, una nova versió del Naixement Pop del grup Kedem, i el tradicional concert de Santa Cecília de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria són la resta de propostes de l’Escena Local.


El 7 de gener, '10è Concert d'Any Nou' amb la VBella Banda al Teatre de Blanes
En l’apartat d’Escena Infantil i Familiar hi haurà sis espectacles organitzats per l’Associació Rialles Blanes. L’1 d’octubre arrencarà el cicle amb Conta’m un conte, on es barregen la música i els contes, i els dies 15 i 29 d’octubre serà el torn de Menuda Comèdia i Ai rateta, rateta, respectivament. Les tres darreres seran Contes 1.0 el 12 de novembre, Fades i Bruixes el 26 de novembre i el 10 de desembre Fem un pessebre.

A Lloret entre els mesos d’octubre a desembre també s’han programat 13 espectacles de companyies locals i propostes familiars. Entre les propostes locals destaca l’estrena de l’obra On li fa mal? de la cia Sempre anem tard que actuaran el 28 d’octubre i el 4 de novembre. El 3 de novembre l’espectacle Somos jóvenes, a càrrec del Grupo de Teatro Municipal de Cúllar, obrirà les jornades culturals de Cúllar que a Lloret se celebren el primer cap de setmana de novembre.


'Canta'm un conte', amb la Companyia del Nyiguit, encetarà
l'1 d'octubre la programació d'espectacles infantils professionals al Teatre de Blanes
El Teatre de Lloret recrearà el 10 de novembre el mític programa de televisió de Lloret, Tal com Raja, dirigit per Salvador Pujós i Corse Teatre estrenarà el 19 de novembre la seva nova obra, Alta suciedad, mentre que Ja Cobrarem estrenarà, El foteta de Pallerols el dissabte 2 de desembre. Per Nadal, l’Asociación Hispano Americana de Lloret oferirà per tercer any consecutiu un concert de Nadal. Enguany s’ha programat pel dissabte 16 de desembre. Mentre que el Casal de l’Obrera ha tornat ha programat els Pastorets pel 17 i el 26 de desembre.

Les propostes familiars inclouen el musical El libro de la selva, de Saga Producciones (5 de novembre); el concert Riallades! A càrrec d’El pot petit (19 de novembre), el musical en català i anglès Jan and Julia: Let’s Go Camping! (3 de desembre) i l’espectacle per a nadons Aupapá amb Zig Zag Danza (8 de desembre) A més, el Cineclub Adler ha programat per segon any consecutiu pel 25 de novembre El meu primer festival.
Data de realització: 09/07/2017 | Data de la darrera actualització: 09/07/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300