Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L'Ajuntament de Blanes signa un conveni de col·laboració amb l'ADF de la Selva Marítima


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/08/2017 03:50:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ESCUTL'Ajuntament de Blanes signa un conveni de col·laboració amb l'ADF de la Selva Marítima

L’Agrupació de Defensa Forestal desenvoluparà activitats preventives i actuacions d’emergència en situacions de risc de manera coordinada amb Protecció Civil i Policia Local de Blanes

Un dels aspectes que tots els consistoris vetllen especialment perquè funcionin de la millor manera possible són l’atenció de les emergències i la seguretat ciutadana en general. Protecció Civil i Policia Local de Blanes, de manera coordinada amb la resta de cossos d’aquest àmbit operatius en aquesta localitat, són els dos departaments municipals assignats per aquestes tasques, integrats dins l’Ajuntament de Blanes.


Josep Lluís Pouy, Miquel Lupiáñez i Jordi Martínez
Aquest divendres el consistori blanenc ha fet un pas qualitatiu més en aquesta mateixa direcció al signar un conveni de col·laboració amb l’ADF de Lloret de Mar-Selva Marítima. L’Agrupació de Defensa Forestal, amb seu al veí municipi de Lloret, s’ha compromès a desenvolupar tota una sèrie d’activitats a Blanes, sempre de manera coordinada amb Protecció Civil i la Policia Local.

L’acte de signatura ha tingut lloc a primera hora de la tarda al despatx d’Alcaldia de l’Ajuntament de Blanes. L’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de l’ADF de Lloret de Mar-Selva Marítima, Jordi Martínez, acompanyats del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. Val a dir que, arran de la signatura d’aquest conveni, Pouy passarà a ser membre de la junta de l’ADF com a tècnic assessor.

Actuacions en emergències i situacions de risc

El principal objectiu del conveni és establir un marc de col·laboració permanent que formalitzi el què d’una manera pràctica ja porta fent l’ADF envers el municipi blanenc des de fa força temps. Es tracta d’actuacions en tots els àmbits i qüestions d’interès relacionades amb la prevenció i extinció d’incendis forestals, així com en d’altres tipus de situacions de risc i emergència.


Voluntaris de l'ADF apaguen el foc en un contenidor a Blanes
durant la Revetlla de Sant Joan 2017
La forma d’aquesta col·laboració es determinarà cas per cas, en funció de les característiques de l’actuació que es tracti per fixar les tasques a realitzar en cada moment, sempre de manera coordinada amb Protecció Civil o amb el de la Policia Local. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes s’ha compromès a atorgar una subvenció per un import de 3.000 € per col·laborar en el funcionament de l’ADF.

Prevenció i lluita en incendis forestals i altres finalitats

Les Agrupacions de Defensa Forestal són entitats sense afany de lucre formades per propietaris forestals, ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial i voluntaris i voluntàries. Tenen com a principal finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals principalment, i s’han caracteritzat per ser un dels instruments més útils contra aquest tipus de sinistres, així com d’altres en què, donats els seus coneixements del territori, signifiquen un important cop de mà pels cossos d’emergència i seguretat.


En tot cas, el conveni també estableix que les actuacions que farà l’ADF de la Selva Marítima seran de caràcter altruista. Tal com sempre han fet, es tracta de donar un suport efectiu en situacions d’emergències excepcionals imprevistes com poden ser incendis forestals, persones extraviades, emergències climatològiques o qualsevol emergència qualificada com a tal.

Els serveis preventius que s’encomanin perquè dugui a terme l’ADF es demanaran amb la màxima antelació possible per optimitzar els recursos de què disposa l’ADF de Lloret de Mar-Selva Marítima. Altres àmbits d’actuació de l’agrupació seran serveis preventius en actes lúdics i culturals que puguin comportar risc d’incendi forestal, vigilància i patrulles a les zones boscoses, participació en operatius d’emergència, o bé recerca de persones perdudes.

El compromís també passa per mantenir i promocionar la cura dels boscos blanencs amb activitats per donar a conèixer l’ADF i la difusió dels plans d’autoprotecció. Donaran coneixements en mesures d’autoprotecció a prendre davant d’un risc d’incendi als residents en urbanitzacions, i ho faran sempre de manera coordinada amb el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes.


L’ADF s’ha compromès a presentar a l’Ajuntament una memòria de funcionament anual respecte les actuacions efectuades a Blanes. El conveni signat avui divendres té un any de vigència i podrà ser prorrogat expressament fins un màxim de 4 anys. Per últim, un dels punts del conveni inclou específicament l’obligatorietat que té l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima de comunicar a Protecció Civil o la Policia Local de Blanes qualsevol tipus d’intervenció que facin en aquest municipi després que compten amb el preceptiu permís concedit des del consistori.



Data de realització: 09/08/2017 | Data de la darrera actualització: 09/08/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300