Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes emplaça la Generalitat a treballar conjuntament per facilitar que es pugui votar l’1 d’Octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2017 03:26:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EscutLat_VermellL’Ajuntament de Blanes emplaça la Generalitat a treballar conjuntament per facilitar que es pugui votar l’1 d’Octubre

L’alcalde s’ha adreçat al govern català avançant el desig que es pugui trobar una fórmula adequada per garantir els drets dels ciutadans i ciutadanes que volen participar en el referèndum

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha respòs avui dimarts 12 de setembre la carta que va enviar la Generalitat de Catalunya a tots els ajuntaments catalans la setmana passada, en relació a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. En l’escrit, el batlle blanenc explica que el passat divendres el secretari general de la corporació va emetre un informe en què dictaminava que, atesa la suspensió de la Llei del Referèndum d’Autodeterminació, l’Ajuntament de Blanes no pot posar a disposició de la Generalitat cap local perquè s’efectuïn aquestes votacions.

Tot i aquesta circumstància, en la carta enviada aquest dimarts per l’alcalde de Blanes també es remarca: “No obstant, la voluntat ferma i explícita d’aquest consistori durant el mandat que presideixo ha estat sempre la de facilitar els processos de participació política i ciutadana; adaptant la voluntat legítima dels ciutadans i ciutadanes a les fórmules legals existents”. En aquest darrer sentit, Miquel Lupiáñez s’ha referit en especial al procés participatiu que va organitzar l’any passat l’Ajuntament de Blanes sobre les obres de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, al despatx d'Alcaldia
Precisament per aquest motiu, tal com es recull en l’escrit, l’alcalde de Blanes s’adreça explícitament al govern català demanant-los i emplaçant-los perquè “en els propers dies treballem per aconseguir la fórmula adequada que, d’una banda permeti satisfer les demanes i la voluntat de molts/-es ciutadans i ciutadanes d’aquest municipi, i de l’altra garanteixi la seguretat jurídica de tots/es els/les funcionaris i treballadors municipals”. En relació a aquesta mateixa qüestió, Miquel Lupiáñez remarca que, abans que es fes la convocatòria del referèndum, ja va tenir l’ocasió de parlar sobre aquest tema amb el delegat de la Generalitat a Girona.

Una altra de les qüestions que es va tractar en aquesta trobada va ser facilitar al govern català des de l’Ajuntament de Blanes un llistat dels locals d’ús públic que no són de titularitat municipal, majoritàriament de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, en l’escrit enviat aquest dimarts, Miquel Lupiáñez també informa que en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015 van haver 19 locals que es van utilitzar com a seu de col·legis electorals.

D’aquests 19 d’espais, n’hi ha 14 que són de propietat municipal i 5 altres que no ho són: 1 d’ells pertany a la Generalitat de Catalunya –l’Institut S’Agulla-, i els 4 restants són de titularitat privada. Respecte aquests darrers 4 espais, dos d’ells són locals socials d’entitats del municipi, i pel que fa als altres dos restants un és una escola concertada i l’altre pertany al Bisbat de Girona.

L’alcalde de Blanes ha conclòs que, amb la carta enviada al president i vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras respectivament, ha volgut assolir un doble objectiu. D’una banda, garantir la votació de la ciutadania blanenca en condicions similars a les d’altres conteses electorals pel que fa als llocs on fins ara s’havien ubicat les seus electorals pel que fa al seu nombre i proximitat, i de l’altra salvaguardar la seguretat jurídica dels treballadors i treballadores municipals.Data de realització: 09/12/2017 | Data de la darrera actualització: 09/12/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300