Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’empresa blanenca MJN Neuroserveis, a punt de tancar una ronda d’inversió privada de 600.000 €


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2017 11:57:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOL’empresa blanenca MJN Neuroserveis, a punt de tancar una ronda d’inversió privada de 600.000 €

El projecte tecnològic que permet predir una crisi d’epilèpsia ja compta amb un compromís d’inversió de mig milió d’euros, i ara ha iniciat una campanya per sumar-hi petits accionistes

El Mazda Center de Barcelona va allotjar el vespre d’aquest passat divendres la festa de presentació de la campanya d’equity crowdfunding a través de Capital Cell que ha iniciat MJN Neuroserveis perquè tothom qui vulgui pugui esdevenir un petit accionista. L’empresa blanenca ha desenvolupat un dispositiu que permet predir crisis d’epilèpsia, i ara vol tancar una ronda d’inversió de 600.000 €.


Presentació del crowdfunding de MJN a Barcdelona - Fotografies: MJN Neuroserveis
Per arribar a aquesta xifra ja compta amb el compromís de gairebé mig milió d’euros a través de les fundacions d’impacte social Ship2B i CREAS, entre d’altres, i ara vol sumar-hi petits accionistes Després de la presentació d’aquest passat divendres, del 26 de setembre al 16 d’octubre es podrà accedir a la plataforma de Capital Cell www.capitalcell.net, on s’expliquen les condicions de participació. L’import mínim d’inversió és de 100 € amb l’objectiu de sumar el màxim nombre de persones perquè MJN sigui una empresa realment social. Ara bé, des de la pàgina de MJN, www.mjn.cat ja es pot fer una reserva de la inversió que es vulgui fer.

Un projecte que ja ha viatjat a Boston i que s’implantarà a Blanes

Durant els darrers dos anys, MJN Neuroserveis ha treballat en el disseny dels primers prototips i ha realitzat una primera prova pilot que ha tingut excel·lents resultats amb proves realitzades en entorn hospitalari. D’altra banda, el passat mes de maig ha realitzat un programa d’immersió a Boston al llarg de quatre setmanes que l’ha permès establir contacte amb destacats centres hospitalaris en l’àmbit de l’epilèpsia a Boston i Cleveland.

Tant els hospitals d’aquestes ciutats com empreses especialitzades en el sector de dispositius mèdics han mostrat un gran interès en el projecte de MJN. En una primera fase es podrà comercialitzar un comptador de crisis, una informació que resulta ser de gran utilitat pels neuròlegs que tracten la malaltia, ja que els permetrà millorar el tractament als pacients.


A més llarg termini, l’objectiu de l’empresa que lideren David Blánquez, Salva Gutiérrez i Xavi Raurich és comercialitzar el dispositiu predictiu de crisi epilèptica, obtenint els permisos necessaris a través de la FDA. Per a la companyia és important poder disposar d’una seu als Estats Units i tenir acords de col·laboració amb hospitals i empreses, una fita que s’han marcat aconseguir de cara al 2018.

Paral·lelament, també volen fer créixer l’actual seu ubicada a Blanes, ampliant la plantilla i canviant el seu emplaçament per poder disposar d’unes dependències adequades al projecte de futur en què treballen. A més llarg termini, un cop estabilitzada la seva utilització en el camp de les persones que pateixen epilèpsia, també compten poder ampliar la utilitat del seu dispositiu canviant la funcionalitat perquè també pugui ajudar en la detecció de crisis a persones que pateixen d’altres malalties neuronals similars.

Millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen epilèpsia

Tots aquests avenços han permès a MJN Neuroserveis comptar amb importants inversors de referència, però l’interès dels tres empresaris també rau en donar tot el sentit al lema de la seva companyia: Quality of life for everybody, és a dir; Qualitat de vida per a tothom. Per això, volen fer participar en el seu projecte a totes aquelles persones directament relacionades amb l’epilèpsia o que vulguin sumar-s’hi.


Salva Gutiérrez i David Blánquez al centre de la imatge
Les proves que ja han iniciat amb pacients reals es fan a través d’un dispositiu amb un auricular que monitoritza de manera permanent el pacient, i s’activa abans que aparegui la crisi. Així, donen temps suficient perquè pugui preparar-se evitant lesionar-se en les caigudes que solen ocasionar les crisis.

La idea de desenvolupar el prototip va néixer el 2012: l’enginyer David Blánquez té una filla que pateix epilèpsia i volia trobar algun sistema que pogués ajudar-la. Arran de l’amistat de la nena amb el fill de l’economista Salva Gutiérrez, van decidir sumar esforços i van crear l’any 2014 l’empresa MJN Neuroserveis. El seu esforç ja s’ha vist recompensat en múltiples ocasions, a través de nombrosos guardons.

Una malaltia crònica que afecta més d’ 1’5% de la població mundial

L’epilèpsia és una malaltia crònica del sistema nerviós provocada per anormalitats a l’activitat elèctrica del cervell. Es dóna quan aquest òrgan és incapaç de frenar o inhibir els impulsos elèctrics entre neurones. Quan aquesta descàrrega és excessiva a les cèl·lules del cervell es produeix la crisi epilèptica. Una de les premisses d’aquest tipus d’atacs és que poden arribar en qualsevol moment, sense previ avis.


Normalment apareix durant la infància, i de vegades és molt difícil de controlar, la qual cosa provoca que els nens i nenes afectats per la malaltia hagin de tenir permanentment una persona al seu costat. Habitualment aquests joves tenen dificultats per seguir l’escolarització, tant pels fàrmacs que prenen com per la incidència de les crisis, i quan són adults poden patir problemes d’inserció laboral.

L’epilèpsia afecta a més d’un 1’5% de la població mundial. Els protocols mèdics i els fàrmacs actuals aconsegueixen controlar adequadament una gran quantitat de casos. Ara bé, malgrat tots els tractaments disponibles, 3 de cada 10 persones amb epilèpsia no estan ben controlades i continuen experimentant crisis.


El projecte de MJN Neuroserveis genera un sistema complet per a la monitorització en temps real de les persones amb epilèpsia. Integra un dispositiu personal de recollida de dades més un sistema extern per l’ajuda a la persona, registres, informes i possibles emergències. Està pensat per donar una ajuda a les persones i famílies que pateixen l’epilèpsia, especialment per aquelles que no estan controlades pels medicaments i amb una alta probabilitat de patir crisis.Data de realització: 09/18/2017 | Data de la darrera actualització: 09/18/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300