Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 1.200 persones han participat aquest estiu al Servei de Biblioplatja de l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/20/2017 12:14:40 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 1.200 persones han participat aquest estiu al Servei de Biblioplatja de l’Ajuntament de Blanes

El mes d’agost s’ha gairebé triplicat el nombre de visitants que han utilitzat aquest nou servei que la Biblioteca Comarcal de Blanes ha posat en marxa per primera vegada

Ara que s’ha tancat la temporada alta estiuenca, és el moment de fer balanç dels serveis que s’han estat oferint durant aquests darrers mesos. A la Biblioteca Comarcal, a banda dels que ja s’oferien habitualment cada any, aquest 2017 s’ha posat en marxa una nova activitat: la Biblioplatja, un punt de lectura a la platja que va estar instal·lat a la platja central del municipi, a tocar del Lloc de Socors de Protecció Civil i del Club Vela Blanes.


Servei de Biblioplatja
Els usuaris i usuàries han pogut gaudir de diferent material en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià, etc. Així, hi havia àlbums il·lustrats –contes adreçats a nens i nenes petits on hi ha més imatge que text-, còmics, llibres de lectura lleugera -com ara d’auto-ajuda o bé novel·les curtes-, i revistes. També hi havia premsa diària de quatre rotatius amb exemplars cedits gratuïtament: Diari de Girona, El Punt, El País i El Periódico.

D’altra banda, També es podia demanar accedir al préstec a la tovallola, que consistia en poder endur-se al lloc que s’ocupava a la sorra el material que s’havia triat per entretenir-se. La qüestió era que, abans que es tanqués el servei de matí o tarda, calia tornar-ho a la caseta.


Al llarg de l’estiu també s’han fet activitats complementàries, com ara contacontes, jocs de cartes, concursos de trivial i de dibuix i altres entreteniments. Especialment ben rebuda ha estat la novetat afegida que hi ha hagut a l’agost, amb un Taller de Màgia a càrrec del Mag Igor, qui també va protagonitzar una actuació a la seu de la Biblioteca Comarcal.

Un total de 1.220 persones han utilitzat la Biblioplatja

La Biblioplatja ha estat en marxa de dilluns a divendres tant als matins com a les tardes, i en canvi els caps de setmana i festius es limitava a la tarda. Sumant els dos mesos en què ha estat funcionant, juliol i agost, hi ha hagut més de 1.200 persones, més concretament 1.220 usuaris. Al mes de juliol van haver un total de 384 visitants, i en canvi a l’agost aquesta xifra es va gairebé triplicar :

Edats dels UsuarisJuliolAgost
Nens de fins a 12 anys
277
538
12-18 anys
14
24
+ 18 anys
93
274
Total Usuaris
384
836

Millores a la Biblioplatja del 2018

El primer tinent d’alcalde de Cultura, Quim Torrecillas, i la directora de la Biblioteca Comarcal, Gemma Ciuró, han valorat l’experiència com d’èxit total, més encara tenint en compte que ha estat la primera vegada que s’ha posat en marxa com una prova pilot. L’augment d’usuaris es va començar a notar a partir de la segona quinzena del mes de juliol, quan els banyistes van començar a familiaritzar-se amb aquesta novetat, sobretot quan se’n van adonar que es tractava d’un servei gratuït, i no pas de pagament.


En aquest darrer sentit, si bé durant el juliol els matins van ser una mica fluixos, a l’agost el volum d’usuaris va ser constant durant tota la jornada. Justament per aquest motiu, de cara al 2018 es pensa repetir l’experiència, afegint-hi algunes modificacions en base a l’experiència d’aquest primer any. Canvis com per exemple ampliar l’horari d’obertura, així com afegir-hi més comoditats que es considera que contribuiran a millorar l’atenció a l’usuari.

L’objectiu serà doncs consolidar aquest cèntric punt de lectura situat a peu de platja, i de cara al 2019, el tercer any, es plantejaria la possibilitat d’obrir una segona Biblioplatja a la zona de bany més extensa que hi ha a Blanes: la Platja de S’Abanell. Val a dir per últim, que durant l’estiu la Biblioteca Comarcal de Blanes també ha ofert una altra exitosa experiència: Bibliovacances, amb Hotel Biblioteca: unes vacances de por, una activitat de promoció de la lectura per a infants i joves.
Data de realització: 09/20/2017 | Data de la darrera actualització: 09/20/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300