Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes viu una jornada festiva i informativa organitzada per l’ANC i la Taula de Forces Polítiques i Socials


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2017 08:01:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes viu una jornada festiva i informativa organitzada per l’ANC i la Taula de Forces Polítiques i Socials

S’han celebrat diversos actes al Passeig de Mar, començant per una Caminada Popular amb 400 persones, carpes informatives, intervencions de diversos oradors i altres ingredients

En la línia de la 12a Marxa de Torxes per la Independència celebrada la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, els seus mateixos impulsors han tornat a sumar esforços avui dissabte. Tots junts han organitzat una jornada lúdica i festiva i a l’hora amb un marcat caire informatiu, que ha comptat amb diversos ingredients. Les activitats les han organitzat les entitats ciutadanes Súmate i ANC, i de l’altra el col·lectiu que forma part de la Taula de Forces Polítiques i Socials.


Caminada Popular - Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Al llarg de tot el dissabte el Passeig de Mar ha allotjat un variat repertori d’esdeveniments que hauran mantingut ocupats els participants almenys fins quarts de 12 de la mitjanit, quan estava previst que finalitzés La intensa jornada s’ha iniciat a quarts de 10 del matí amb una Marxa Popular, la Caminada del Sí, amb sortida i arribada des del Passeig Cortils i Vieta.


Més de 400 de participants han fet un recorregut aproximat de 7 kilòmetres, a l’estil de la Marxa Oncolliga que s’organitza cada any a Blanes. Hi havia gent de totes les edats: petits i grans, famílies i grups d’amics, així com qui ha aprofitat per fer la passejada amb el seu animal de companyia. En arribar de nou al punt de partida, s’ha pogut recuperar forces a base de fruita, aigua i llaminadures.

Intervencions de diversos oradors i aplaudiments pels Mossos

Un dels objectius que es perseguia amb l’organització d’aquesta jornada era poder contrastar opinions i resoldre dubtes de tothom. Per això, al llarg de tota la jornada s’ha pogut comptar amb les intervencions de diversos oradors i oradores que s’han adreçat al públic assistent des de l’escenari que presidia el recinte.


Hi ha hagut des de científics i juristes fins a senadors i diputades, passant per representants d’entitats socials i solidàries, i altres col·lectius. Així, al matí han participat Josep Castelltort, ecòleg i biòleg; Manuel Bueno, jurista de Súmate; Conxita Àvila, membre de la sectorial d’Universitats i Recerca per la Independència; Tasio Pulido i Joan Rius, representants de Blanes Solidari i Stop Mare Nostrum respectivament; Elisenda Pérez, senadora; i Natàlia Figueres, diputats al Parlament de Catalunya.


A la tarda han intervingut Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis; José M. Clavero, expresident de Súmate; Àngels Folch, del secretariat de l’ANC; Elisenda Paluzié, economista i exdegana de la Facultat d’Economia de la UB; Jordi Orobitg, diputat al Parlament de Catalunya; Adrià Garcia, director de campanya de l’ANJI (Assemblea Nacional de Joves Independentistes); Carles Boix, catedràtic a la Universitat de Princeton; Neus Munté, exconsellera de Presidència de la Generalitat; Joaquim Arnau, del secretariat de l’ANC; i Xavier Ludevit, del grup de formació de voluntaris al carrer de l’ANC.


Al llarg de la tarda diversos oradors i oradores han demanat al públic assistent un aplaudiment pels Mossos d’Esquadra per donar-los recolzament. Així ha estat en relació a la notícia d’aquest matí, quan el fiscal superior de Catalunya ha demanat a la policia catalana que es posi sota el comandament de la Guàrdia Civil, un intent de suspendre les competències de la conselleria d’Interior de la Generalitat.

Activitats lúdiques, festives, informatives i culturals

La franja horària del migdia ha culminat amb una Vermutada Popular a l’estil de la se celebra la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons. Ja a la tarda, la canalla ha estat la protagonista de la vetllada amb diversos jocs infantils que s’han instal·lat davant les carpes informatives que formaven part del recinte, i on també es podien intercanviar dubtes al voltant de tot el procés.


La jornada festivo-informativa està previst que s’allargui fins avui al vespre amb dos darrers ingredients. Primer hi haurà una Botifarrada Popular per sopar, i després un Concert Rumbero amb el conegut grup Dijous Paella, que tancarà definitivament l’intens esdeveniment que s’ha viscut avui a Blanes.
Data de realització: 09/23/2017 | Data de la darrera actualització: 09/23/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300