Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nova concentració a Blanes en defensa de la llibertat i la democràcia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2017 01:00:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICANova concentració a Blanes en defensa de la llibertat i la democràcia

Prop d’un miler de ciutadans i ciutadanes s’han mobilitzat aquest diumenge per segona vegada aquesta setmana, responent a la convocatòria de la “Marató per la Democràcia”

Per segona vegada en una mateixa setmana, la societat civil de Blanes s’ha tornat a mobilitzar i ha participat en la concentració que ha tingut lloc aquest diumenge. Prop d’un miler de ciutadans s’han aplegat a les 11 del matí al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament de Blanes, responent a la convocatòria que van fer dimecres passat l’ANC i Òmnium Cultural, en el què s’ha anomenat “Marató per la Democràcia”.


Concentració en defensa de la llibertat i la democràcia
La crida la van fer dimecres passat els presidents de les dues entitats, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament. De la mateixa manera que ja es va fer en la mobilització de dimecres, la concentració d’aquest diumenge tenia per objectiu defensar les institucions catalanes, la llibertat d’expressió i la democràcia.

Espectacle de Dansa “DAD.EXE” amb l’Esbart Joaquim Ruyra

La mobilització d’avui ha comptat amb un fet diferencial força significatiu. L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha interpretat dos fragments de l’espectacle “DAD.EXE: Dret a Decidir Executable”, que va estrenar l’any 2012. Es tracta d’una reflexió escènica sobre la identitat i el país que no ha perdut gens de vigència.


Actuació Esbart Joaquim Ruyra
L’espectacle que combina el ball pla, la rumba i la jota amb el jazz i la improvisació, compta amb un fil argumental que s’inspira en els textos de grans autors de la literatura catalana, com ara Salvador Espriu, Pere Quart, Joan Maragall i Miquel Martí i Pol. Un dels fragments escollits pels membres de l’esbart ha estat precisament la lectura d’una selecció de textos per un costat, i per l’altre una de les danses més animades incloses al “DAD.EXE”, el de la Rumba.


Abans de la doble intervenció dels dansaires, la presidenta de l’esbart Anna Turon, ha llegit un manifest elaborat per l’entitat on s’afegia al rebuig unànime de la societat catalana envers als fets ocorreguts dimecres passat, amb la vulneració dels principis de la democràcia i els drets fonamentals d’un estat de dret. El text es tanca manifestant el suport de l’Esbart Joaquim Ruyra al govern de la Generalitat, i rebutja la manera com l’estat espanyol està intentant impedint el referèndum.

Lectura de diversos textos i llistat de col·legis electorals de l’1 d’Octubre

Després de la vibrant actuació de l’esbart, que ha estat reblada per un fort aplaudiment de la concurrència, s’han llegit diversos textos reivindicatius i poètics. Entre ells, s’ha donat veu al Manifest ‘Crida per la Democràcia’, així com el poema de Miquel Martí i Pol ‘Aquesta remor que se sent’. També s’ha recordat el què aquests dies està s’ha estès profusament a les xarxes: “L’Apartheid era ‘legal’, l’Esclavatge era ‘legal’, El Colonialisme era ‘legal’, Les Dones no podien Votar i era ‘legal’...: la legalitat és una qüestió de poder, no de justícia”.


La portaveu de l'ANC de Blanes, Mireia Maeso
Per últim, la portaveu de l’ANC a Blanes, Mireia Maeso, ha animat a tothom a mantenir la il·lusió per la jornada que es viurà tot just d’aquí a una setmana, l’1 d’octubre. També ha enumerat les 9 seus electorals amb què comptarà Blanes per poder exercir el dret a vot: el Teatre d’Els Pins, la Casa del Poble, l’Ambulatori de La Plantera, Ràdio Blanes, el Casal de la Gent Gran de la Plaça d’Espanya, l’Escola Oficial d’Idiomes –a la Casa de la Cultura-, així com als 3 instituts: Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla.


Empaperada popular
Finalment, abans de passar a l’acció, s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, ‘Els Segadors’. La concentració s’ha tancat amb una empaperada popular que ha començat en primer lloc pel mateix indret on s’havia fet la mobilització ciutadana: la façana principal de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 09/24/2017 | Data de la darrera actualització: 09/24/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300