Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un grup d’estudiants alemanys d’intercanvi amb l’Institut Serrallarga visita l’Ajuntament de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/27/2017 09:53:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un grup d’estudiants alemanys d’intercanvi amb l’Institut Serrallarga visita l’Ajuntament de Blanes

El programa, que forma part del projecte Erasmus, es va iniciar l’any 2003 i fins el moment ja han participat 256 alumnes entre els dos centres

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar ahir a la tarda una trobada amb els integrants del programa d’intercanvi Erasmus en què participa l’Institut Serrallarga. Al voltant d’una vintena de persones van assistir a l’acte que aplegava alumnes d’aquest centre educatiu blanenc i de l’Institut Otto Bennemann, de Braunschweig, de la regió de la Baixa Saxònia, a Alemanya.


Representants dels dos centres educatius acompanyats
del regidor d'Educació, Albert Sanz
El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, va encapçalar la recepció i es va encarregar de donar la benvinguda al grup d’estudiants saxons, que també va comptar amb la participació de mestres i alumnes dels dos centres d’intercanvi. Durant una estona, els estudiants alemanys van compartir amb Albert Sanz les impressions que fins el moment els ha suposat viure a Blanes i els motius per haver participat en l’aprenentatge intensiu.

14 anys del projecte Erasmus amb l’Institut Serrallarga

Els joves saxons viuen a Blanes durant un mes i participen en un projecte de mobilitat d’alumnes a l’estranger relacionat amb les FCT, formació en centres de treball. Són un total de 10 alumnes que han vingut acompanyats de dues professores, i les pràctiques les faran principalment en departaments i serveis de l’Ajuntament de Blanes (Biblioteca Comarcal, Arxiu Municipal i Policia Local), així com en altres indrets del municipi (Hospital Comarcal i hotels de Blanes i Lloret).


Durant els dies laborables faran pràctiques en aquests centres de treball, mentre que els caps de setmana participaran en activitats i visites culturals que els ajudaran a conèixer millor Catalunya. S’han programat sortides a Barcelona, Girona, Figueres i Tossa, entre d’altres localitats. D’altra banda, durant la seva estada també faran formació en llengua castellana amb un curs intensiu que se’ls impartirà al centre educatiu blanenc.

Corresponentment, els estudiants de l’Institut Serrallarga són acollits a Braunschweig, una localitat situada molt a prop de Hannover i, anàlogament, faran un curs intensiu alemany. La localitat on s’estaran està situada en una zona molt industrial, amb una especial presència de destacades empreses com ara la Volkswagen i Siemens, entre d’altres. S’hi estaran dos mesos, durant els quals també visitaran llocs d’interès com ara Berlin, Hamburg, Hannover i Goslar, entre d’altres.


El programa Erasmus en què participen els dos instituts es va iniciar ara fa 14 anys, el 2003, i des de llavors un total de 256 alumnes han participat en l’intercanvi. Val a dir que l’experiència ha transcendit el món de les aules i l’educació, ja que alguns joves blanencs s’han quedat treballant a Alemanya i fins i tot s’hi ha casat. Prova d’això és que l’any passat les respectives comunitats educatives van assistir a un casament entre joves de les dues procedències.


El regidor d'Educació, Albert Sanz, amb la representant
del centre educatiu alemany
Durant la recepció que va tenir lloc la tarda d’aquest passat dimarts, a banda de donar-los la benvinguda a Blanes, el regidor d’Educació va obsequiar cadascun dels alumnes amb una motxilla amb el logo de Blanes, així com material turístic per fer una visita al municipi de manera més completa. Per la seva banda, també va lliurar a la representant del centre alemany un llibre sobre el pintor blanenc Àngel Planells, i recíprocament Albert Sanz va ser obsequiat amb uns dolços típics alemanys.
Data de realització: 09/27/2017 | Data de la darrera actualització: 09/27/2017

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300