Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes organitzarà el 8è Curs d’Autoprotecció per a Dones la setmana vinent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2017 11:15:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOLa Policia Local de Blanes organitzarà el 8è Curs d’Autoprotecció per a Dones la setmana vinent

L’imparteix un equip d’agents especialitzats de la Unitat de Seguretat Ciutadana, i es tracta d’una experiència iniciada l’any 2013 amb resultats molt positius en cada nova edició

La primera setmana del mes d’octubre la Policia Local de Blanes ha organitzat el 8è Curs d’Autoprotecció per a Dones, una formació teòrico-pràctica de franc que s’estructura en dues sessions de tres hores cadascuna. Per facilitar que el màxim nombre de persones pugui assistir-hi, es coordinen dos grups, de manera que tothom pot trobar l’horari que millor se li adapta: un dels grups es fa dos dies al matí i l’altre dos dies a la tarda.


7è Curs d'Autoprotecció per a Dones Policia Local Blanes
El curs es presenta sota l’explícit lema de No més violència contra les dones, i es fa amb caràcter gratuït, obert a la participació de totes les qui estiguin interessades en assistir-hi. L’equip instructor està format per cinc agents especialitzats –Felipe, Jesús, Mireia i Rubén- de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Policia Local de Blanes. Ja fa quatre anys consecutius que van iniciar l’experiència, i en cada nova edició revaliden l’èxit aconseguit en l’anterior.

Les classes s’allotjaran a la Ciutat Esportiva Blanes, a la sala d’arts marcials: el torn dels matins es farà de 9’30 a 12’30 tant el dia 4 com el dia 6, mentre que el torn de tarda tindrà lloc de 17’30 a 20’30 coincidint amb els mateixos dies de la setmana: dimecres i divendres.

Consells pràctics d’autoprotecció

Des que l’any 2013 es va organitzar aquest mateix curs per primera vegada, l’objectiu que ha menat l’equip instructor de la Policia Local de Blanes ha estat sempre el mateix: que es pugui comptar amb una orientació bàsica sobre com respondre en situacions potencialment perilloses. En aquest sentit, està adreçat a totes aquelles dones que vulguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva segureta personal.


Per això, no es tracta que quan hagin fet les dues sessions s’hagin convertit en expertes karatekes, ni que davant una situació potencialment perillosa facin front i ataquin als seus agressors. Justament els consells pràctics que es donen és no perdre mai l’avantatge que suposa estar distanciat de l’atacant, així com que es pensi en la possibilitat d’utilitzar armes ocasionals d’ús quotidià, com ara un paraigües o unes claus.

La popularitat que han assolit aquests cursos es palesa en què cada nova edició sempre hi ha dones que el repeteixen. D’aquesta manera, poden refrescar el què van aprendre, i alhora incorporar nous aprenentatges, perquè cada curs compta amb novetats. Així, en l’anterior edició celebrada l’any passat es va introduir la utilització del crit a viva veu com a defensa activa. Els agents van aconsellar que quan s’intenti l’agressió, es cridi ben fort, de manera que s’aconsegueix augmentar la capacitat de resposta, i en canvi l’atacant el què sol fer és escapar, perquè no l’interessa cridar massa l’atenció.


Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon de la Prefectura de la Policia Local de Blanes, al 972 358 666, o bé enviant un correu electrònic a qualsevol d’aquestes dues adreces: plocal@blanes.cat i defensapersonaldones@blanes.cat. Les places són limitades, i quan s’hagi arribat al topall es deixaran en llista d’espera en cas que hi hagi alguna baixa

Data de realització: 09/28/2017 | Data de la darrera actualització: 09/28/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300