Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

15 restaurants de Blanes participen al ‘Mes del Suquet de Peix’ que es farà de l’1 al 31 d’Octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2017 12:53:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CARTELL15 restaurants de Blanes participen al ‘Mes del Suquet de Peix’ que es farà de l’1 al 31 d’Octubre

Tancarà el cicle de tres Jornades Gastronòmiques que s’hauran organitzat enguany per primera vegada: a l’abril es va estrenar el ‘Mes del Peix Blau’ i al maig es va fer el ‘Mes de la Gamba’

Durant tot el mes d’octubre Blanes acollirà el ‘Mes del Suquet de Peix’, unes Jornades Gastronòmiques hereves de les que durant nou anys consecutius s’han celebrat al municipi on comença la Costa Brava. Un total de 15 restaurants de la vila marinera participaran en l’experiència, que tindrà lloc de l’1 al 31 d’octubre.


Un dels establiments que participa en la jornada gastronòmica
del "Suquet de Peix"
Està impulsada per l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Confraria de Pescadors de Blanes, així com diverses empreses i institucions tant del municipi com del territori gironí. En la darrera edició dedicada al Suquet de Peix celebrada al 2016 es van servir més de 700 menús, una xifra molt ben valorada des de l’organització.

Blanes consolida la seva vocació de cuina marinera amb tres jornades

Amb la celebració del ‘Mes del Suquet de Peix’, Blanes haurà refermat aquest 2017 la seva vocació per la tradició de cuina marinera. Presentada com un element més d’identitat del municipi, aquesta especialitat s’haurà promocionat al llarg d’aquest any amb tres Jornades Gastronòmiques, amb l’objectiu de donar-hi continuïtat.

Les dues primeres es van fer a l’abril, amb l’estrena del nou cicle ‘Mes del Peix Blau’, seguida al maig pel ‘Mes de la Gamba’, que va ampliar la quinzena que s’havia fet l’any anterior fins els 30 dies. Ara, amb l’organització de la jornada més veterana de totes tres, es tanca el cicle anual d’aquest atractiu turístic culinari.


Així ho ha remarcat la regidora de Promoció de la Ciutat i Turisme, Dafne Galvany: “Vàrem pensar que una de les millors maneres de promocionar Blanes és a través d’aquells atractius que defineixen la nostra identitat. Les arrels marineres són indiscutibles a través de la literatura, la música i la història, per això creiem que la cultura gastronòmica també és un molt bon mitjà, en la línia de promocionar els productes ‘kilòmetre zero’”

La regidora Galvany destaca que, de les tres jornades que s’hauran fet enguany, la més coneguda és la que es farà a l’octubre: “Durant nou edicions consecutives l’Ajuntament ha organitzat les ‘Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera’, que ja ocupa un lloc destacat en l’agenda de tots els qui saben apreciar la bona cuina a base de peix fresc: del mar a la taula”.

Durant el ‘Mes del Suquet de Peix’, igual que ja s’ha fet als dos altres cicles protagonitzats pel peix blau i la gamba, es dóna una especial rellevància als productes blanencs. D’aquesta manera, els xefs dels respectius restaurants que hi participen tenen al seu abast una ampla varietat de productes de la terra i artesanals de qualitat que poden introduir als seus menús.


Poden triar des de mel del Jardí Botànic Marimurtra fins a pa i dolços de les fleques i pastisseries Marina, Gallostra i Can Mies, passant per les reconegudes Carboneres de Ca l’Orench, les cerveses Marina i Popaire; els caves Laviret i Ses Vernes; els vins de Mas Tirons i Blanc de Vela de Cal Correu, fruita i verdura de l’horta de Blanes i mongeta de ganxet de la Conca de la Tordera.

15 Restaurants participen al ‘Mes del Suquet de Peix’ de l’1 al 31 d’octubre

El ‘Mes del Suquet de Peix’ compta amb la participació de 15 restaurants de Blanes, amb menús que van des dels 28 € el més barat fins els 52 € el més car. Les propostes complauen un ample ventall d’opcions: acompanyant el plat central del Suquet de Peix es pot trobar des d’escamarlans saltejats fins a extracte de sopa de bullabessa passant per morralla de gambes i escamarlans, bunyols de bacallà, o bé un crep de peix i marisc amb beixamel de gambes i un fons marí amb gamba de Blanes, cloïsses, musclos, algues i infusió d’alfàbrega morada.

Els establiments i els respectius xefs són: Ca la Luci (Alícia Alonso); Can Borell (Manel Vegas); Can Flores (Pere Povill); Can Tarranc (Carles Guitart); Cava Nit (Mònica Alemany); Celler Sant Antoni (Giovanni); El Port Pesquer (Carmen Fernández); Juanma (equip del restaurant); Kiku (Kiku); La Balma (Toni Marín); Las Salinas (Isabel Alves); La Taverna del Port (Dante Italiani); Racó Sa Palomera (Inés Pascual); Sa Malica – Can Ton (José Porcel); i Sentits (Òscar Vilà).

Taller per aprendre a fer ‘Suquet de Peix’ i altres incentius.

Un altre dels atractius afegits amb què comptarà l’experiència serà la possibilitat que tothom que vulgui podrà aprendre a cuinar el plat central d’aquestes jornades gastronòmiques: el suquet de peix, que es pot fer amb diferents varietats. El taller tindrà lloc tres dissabtes del mes d’octubre, els dies 7, 21 i 28, i s’allotjaran a l’Aula Gastronòmica Grenyal al llarg de tot un matí.


L’activitat, que està pensada per un mínim de 10 persones cada sessió, començarà a les 12 del migdia amb l’explicació i elaboració del Suquet de Peix, a càrrec de xefs especialitzats. Tot seguit, des de 2/4 de 2 fins a les 3 del migdia, es menjaran els plats elaborats acompanyats de pa i vi de Blanes. La participació en els tallers costa 30 € per persona i sessió.

Per últim, un altre incentiu que tindran els comensals que participin a les jornades del Suquet de Peix és que es farà el sorteig de 10 lots de productes per a celíacs valorats en 50 € cadascun. La mecànica és senzilla: tothom qui vulgui participar haurà d’escriure les seves dades de contacte al tiquet de caixa i introduir-lo a les urnes que es distribuiran als restaurants pel seu posterior sorteig.

D’altra banda, s’ha organitzat un sorteig de lots de productes gastronòmics blanencs, així com menús del suquet de peix per a dues persones gràcies a la col·laboració dels restaurants participants. Per accedir a aquests premis, s’han organitzat sengles concursos a través de diversos mitjans de comunicació escrits, televisius i radiofònics.

Data de realització: 09/29/2017 | Data de la darrera actualització: 10/07/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300