Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes condemna la repressió policial de l’1-O amb una declaració institucional i una concentració


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2017 02:45:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes condemna la repressió policial de l’1-O amb una declaració institucional i una concentració

La declaració institucional de l’alcalde, Miquel Lupiáñez, en nom de l’Ajuntament de Blanes, fa una crida a la reflexió i felicita el coratge i compromís de la ciutadania en la jornada de diumenge

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha fet una declaració institucional que llegirà en públic el proper dimecres 4 d’octubre, abans que comenci el ple municipal. El batlle ha preparat aquestes paraules mogut per la situació excepcional que va viure el país en la jornada d’ahir diumenge, amb l’objectiu d’expressar i transmetre a la ciutadania què en pensa.


L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, en la concentració d'avui dilluns
En la declaració, l’alcalde felicita i agraeix el coratge i compromís de la ciutadania que durant tot el dia d’ahir va garantir que milers de blanencs i blanenques poguessin exercir de manera lliure i pacífica els seus drets d’expressió i opinió. En segon lloc, censura l’actuació dels cossos de seguretat estatals per la violència innecessària i desproporcionada que van emprar en d’altres localitats catalanes.

En aquest darrer sentit, fa una crida al respecte i la convivència com a base per garantir la pluralitat i la diversitat des de la política: “És d’una greu irresponsabilitat eludir aquest compromís per posar en risc la integritat física i la pròpia vida de ciutadans i ciutadanes, que la única cosa que volien era manifestar-se i opinar pacíficament”. Encara relacionat amb aquesta qüestió, Miquel Lupiáñez també remarca: “Estar més preocupat d’unes urnes, un cens i unes paperetes posant en risc la integritat física i la vida de milers de persones és una situació que em produeix repugnància, i que ens hauria de fer reflexionar per evitar cometre els mateixos errors en un futur”.

Per últim, en la declaració institucional l’alcalde de Blanes apel·la a la trobada i al diàleg, així com a la política en majúscules per evitar que mai més es puguin tornar a produir episodis com els que es van viure ahir. També fa una crida a la calma i a trobar una sortida pacífica a la situació política i social que s’està vivint a Catalunya.

Prop de 300 persones es concentren davant l’Ajuntament de Blanes

El contingut de la declaració institucional va en el mateix sentit que ha mogut la convocatòria d’avui dilluns a participar en la concentració que ha tingut lloc arreu dels ajuntaments de Catalunya. L’ha convocat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) com a mostra de rebuig a les actuacions policials dels cossos de l’estat espanyol que va tenir lloc ahir diumenge durant la celebració del referèndum.


A Blanes ha tingut una participació que ha superat amb escreix convocatòries similars que solen fer-se per motius similars davant l’edifici consistorial. En aquest sentit, es calcula que hi ha hagut congregades prop de 300 persones, encapçalades per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes. Tot just abans que comencés la concentració i quan ha finalitzat, alguns ciutadans i ciutadanes s’han adreçat directament al batlle blanenc per recriminar-li que no cedís els locals municipals per fer les votacions d’aquest passat diumenge, així com per preguntar-li què en pensava de les càrregues policials que van haver.


Per últim, aprofitant la concentració, l’alcalde i regidors de l’equip de govern han recordat la convocatòria d’aturada general a tot el país que s’ha fet per aquest proper dimarts 3 d’octubre. L’aturada l’ha convocat la Taula per la Democràcia coincidint amb la vaga general organitzada pels sindicats d’esquerres catalans (CGT, Intersindical-CSC, IAC, Ustec i COS). La intenció és la mateixa que una vaga general, en aquest cas concret amb l’objectiu d’aturar el país per denunciar la repressió i defensar la democràcia.


Marcos Caurel, portaveu del Comitè de Defensa de Referèndum
En aquest sentit, el portaveu del Comitè de Defensa del Referèndum a Blanes, Marcos Caurel, ha intervingut al terme de la concentració per fer una crida a la participació a ciutadans i ciutadanes de la vila. Caurel també ha avançat que avui a la tarda es convocarà una trobada per parlar de quines accions es duran a terme en aquest municipi amb motiu de la convocatòria. Avui al migdia estava previst que es decretessin els serveis mínims pel que fa a la plantilla de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 10/02/2017 | Data de la darrera actualització: 10/02/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300