Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un 89’44% dels vots del Referèndum a Blanes estan a favor de la independència amb 7.941 vots


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/02/2017 01:36:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un 89’44% dels vots del Referèndum a Blanes estan a favor de la independència amb 7.941 vots

En la jornada de l’1 d’Octubre van votar un total de 8.879 persones, que en alguns casos van haver d’esperar força estona per les continuades caigudes del sistema informàtic

A quarts d’onze de la nit d’aquest passat diumenge va concloure finalment el recompte de vots i recollida de dades del Referèndum de l’1 d’octubre que es va viure amb especial intensitat arreu de Blanes. En total es van efectuar 8.879 vots, dels quals un 89’44 % (7.941 persones) van marcar la casella del ‘Si’, és a dir: que estan a favor que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.


Recompte de vots en un dels col·legis electorals de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Per la seva banda, un 8’65% (768 vots) van recolzar la opció contrària, la del ‘No’; un 1’45 % dels vots efectuats (129 vots) van ser en blanc i un 0’46% (41vots) van ser nuls. La gran majoria de persones que aquest passat diumenge van exercir el seu dret a vot van haver d’esperar diverses hores per les continuades caigudes del sistema informàtic que es va haver de patir al llarg de tota la jornada.

Això era perquè, al no poder disposar de les llistes impreses, s’havia de fer la comprovació dels votants a través del cens universal. Aquesta circumstància es va comunicar a primera hora, i en una gran quantitat de col·legis calia tota una sèrie d’eines i condicionants que es van haver de posar en marxa llavors.


Cues de votants al col·legi electoral de l'Institut Serrallarga
Els problemes de connexió, saturació de la xarxa i atacs informàtics que va patir el sistema provocaven que no pogués comprovar-se el cens i, per tant, que s’hagués de paralitzar el procés de participació en nombroses ocasions. A l’hora de dinar, com sol passar en els processos electorals normals, va davallar un xic l’afluència de votants, però cap a les 4 el ritme va tornar a ser l’habitual, acompanyat de l’alternança entre la possibilitat de votar o no en funció de si el sistema informàtic havia tornat a caure o no.

Una jornada agredolça per la majoria de votants

A l’altra costat de la balança, cal destacar les continuades mostres de civisme i sentit democràtic que es van demostrar durant tota la jornada. Així, malgrat els inconvenients de caràcter tècnic i telemàtic, els milers de blanencs i blanenques que es van acostar a la seva seu electoral ho van fer rodejats d’un ambient festiu i presidit per l’alegria en general.


Desenes de ciutadans i ciutadanes davant el col·legi electoral
de Ràdio Blanes i el Servei de Comunicació
Aquest clima de votació va ser especialment contagiós a la plaça de davant el Casal de la Gent Gran, una de les seus electorals. Des de quarts de 6 del matí i bona part de la nit els centenars de persones que omplien la plaça van corejar una variada selecció de cançons catalanes que van estar sonant a través d’un altaveu que es va muntar, majoritàriament de Lluís Llach, però també del grup La Trinca.

A mesura que començaven a circular a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació les impactants imatges de la repressió policial enfront la resistència pacífica dels ciutadans, l’ambient festiu es va enterbolir força. I és que al llarg de tota la jornada de votació, una de les constants més comentades era la temença que es reproduïssin a Blanes les càrregues contra ciutadans.


Centenars de ciutadans davant del col·legi electoral del Casal de la Gent Gran
Aquesta possibilitat va estar planant en tot moment, expressada majoritàriament en les converses a les seus electorals, o en les notícies i rumors que no paraven d’arribar als telèfons mòbils de la concurrència. Tot i aquesta temença latent, el regalim de persones –de totes les edats: gent gran, adults i gent jove- va ser constant, davant les vuit seus electorals.


De fet, a Blanes la protecció dels centres electorals durant tota la nit també va ser-hi present. Es van organitzar brigades de gent, majoritàriament joves, que van passar la nit al ras per protegir les seus electorals. Una tasca que la pluja que va caure a partir de les 5 es va fer una mica més enutjosa. Les dades totals dels vots efectuar van ser aquestes :

Seu electoralVots Totals
Casa del Poble
870
Ambulatori La Plantera
2.059
Casal de la Gent Gran
1.076
Ràdio Blanes i Servei Comunicació
594
Institut S’Agulla
1.250
Escola Oficial d’Idiomes
688
Institut Sa Palomera
928
Institut Serrallarga
1.414
Totals
8.879
Data de realització: 10/02/2017 | Data de la darrera actualització: 10/05/2017


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300